Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετά το Πάσχα η συζήτηση για τα αυθαίρετα
  • [02] Αντίφαση Σταϊκούρα για το χρέος
  • [03] Στα 4,7 δισ. το έλλειμμα
  • [04] Μείωση των διοδίων
  • [05] Εκτός Σούπερ Λίγκας ο»Ώ

  • [01] Μετά το Πάσχα η συζήτηση για τα αυθαίρετα

    Με μείωση των προστίμων και "τακτοποίηση" με το παρελθόν, θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να επιλύσει το πρόβλημα με τα αυθαίρετα. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε σε συνάντησή του με δημοσιογράφους, ότι "επιχειρούμε την είσπραξη των προστίμων σε ένα πιο βατό πλαίσιο από σήμερα, που τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά, και, παράλληλα, να δούμε στο πλαίσιο του συντάγματος και της νομολογίας του ΣτΕ, πώς θα διασφαλίζεται κάποιος για το οίκημα που έχει".

    Σύμφωνα με τον υπουργό, θα είναι "τακτοποίηση" με το παρελθόν και ο σχετικός διάλογος από τα συναρμόδια υπουργεία θα αρχίσει αμέσως μετά το Πάσχα, για μια λύση, που θα είναι δίκαιη για όσους έχουν αυθαίρετα και, παράλληλα, θα αποφέρει έσοδα στο Δημόσιο.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Αντίφαση Σταϊκούρα για το χρέος

    Λάθη στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ αναγνώρισε ο αναπληρωτής τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash, έδωσε δύο διαφορετικές εκτιμήσεις για την αύξηση του δημοσίου χρέους που συντελέστηκε την περίοδο 2004-2009.

    Αρχικώς ανέφερε ότι η αύξηση του χρέους επί κυβέρνησης ΝΔ ήταν 5% ετησίως ή 7,5 δισ. ευρώ ανά έτος, ενώ κατόπιν επικαλέστηκε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η συμβολή της περιόδου 2004-2009 στο χρέος ήταν συνολικά 7 δισ. ευρώ.

    "Σας είπα ότι για να χάσουμε με 11 μονάδες προφανώς έγιναν και λάθη στην πολιτική και στην οικονομική πολιτική και σε παρεκκλίνουσες και αποκλίνουσες συμπεριφορές. Αν με ρωτάτε, το πρόσημο της προηγούμενης κυβέρνησης είναι θετικό", είπε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στο δημόσιο χρέος, ο κ. Σταϊκούρας επέμεινε ότι επί ΝΔ αυξήθηκε με μικρότερους ρυθμούς από ό,τι αυξάνεται σήμερα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Στα 4,7 δισ. το έλλειμμα

    Το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού είναι στο ύψος που είχε τεθεί με τον προϋπολογισμό του 2011, δηλαδή στα 4.701 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 4.371 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το τρίμηνο Ιανουάριου - Μαρτίου 2011, σε δημοσιονομική βάση. Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, η επίτευξη του στόχου του ελλείμματος για το πρώτο τρίμηνο του 2011 πραγματοποιείται κυρίως από την επίτευξη σημαντικής συγκράτησης των δαπανών παρά το γεγονός ότι τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού (Τακτικός και ΠΔΕ) υστερούν έναντι των στόχων κατά 766 εκατ. ευρώ.

    Ειδικότερα, στο σκέλος των εσόδων, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 11.123 εκατ. ευρώ και εμφανίζουν μείωση κατά 8,0% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, που οφείλεται κυρίως: στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη-κατά την περίοδο σύνταξης του προϋπολογισμού-ύφεση στο τελευταίο τρίμηνο του 2010, στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. ευρώ τον μήνα Ιανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών, στα μειωμένα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις κατά 44 εκατ. ευρώ αλλά και στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης βάσει του νέου φορολογικού νόμου. Από την άλλη πλευρά τα έσοδα του ΠΔΕ είναι αυξημένα κατά 121,4% ή κατά 605 εκατ. ευρώ.

    Στο σκέλος των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού παρατηρείται αύξηση κατά 3,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010. H αύξηση αυτή οφείλεται στη διάθεση ποσού ύψους 375 εκατ. ευρώ για παλαιές οφειλές νοσοκομείων και στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 437 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, οι πρωτογενείς δαπάνες που αποτελούν τον κυριότερο δείκτη μέτρησης του αποτελέσματος της προσπάθειας για τον περιορισμό των δαπανών είναι μειωμένες κατά 2,3% ή κατά 287 εκατ. ευρώ. Οι δαπάνες του ΠΔΕ ,τέλος, παρουσιάζουν μείωση κατά 55,3% ή 839 εκατ. ευρώ.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Μείωση των διοδίων

    Στάλθηκε σήμερα από το υπουργείο Υποδομών στις Κοινοπραξίες, που κατασκευάζουν τους πέντε μεγάλους οδικούς άξονες, το μνημόνιο - πρόταση για ξεμπλοκάρισμα των έργων, που περιλαμβάνει και τη μείωση των διοδίων μέχρι και 30% στα ολοκληρωμένα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων για τρία χρόνια και κατά 50% στα υπό κατασκευή.

    Παράγοντες του υπουργείου εξέφραζαν την ελπίδα να «υπαρξει θετική έκβαση» των διαπραγματεύσεων και διευκρίνιζαν ότι οι συζητήσεις αυτές, έως τώρα, δείχνουν μία κατ΄αρχήν αποδοχή από τις εταιρείες της πρότασης του Ελληνικού Δημοσίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό η μείωση των διοδίων να ξεκινήσει μετά το Πάσχα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Εκτός Σούπερ Λίγκας

    Ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας στη νέα αγωνιστική περίοδο, σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ, που δεν εξέδωσε άδεια UEFA στις δύο ομάδες. Παράλληλα, δεν πήρε άδεια και ο Πανσερραϊκός, που έχει υποβιβαστεί, όμως, στην Β΄ Εθνική. Και οι τρεις ΠΑΕ, που δεν έλαβαν άδεια αδειδότησης, έχουν το δικαίωμα προσφυγής στην Επιτροπή Εφέσεων Αδεοδότησης της ΕΠΟ.

    Από την άλλη πλευρά, το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης εξέδωσε άδεια στις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου. Ταυτόχρονα, όμως, επέβαλε πρόστιμα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ 25.000 και 2.000 ευρώ, αντίστοιχα, για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών, καθώς και 8.000 στον Ολυμπιακό Βόλου, για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και έλλειψη προπονητικών υποδομών.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 April 2011 - 16:30:27 UTC