Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι πρώτοι δασικοί χάρτες
  • [02] Κινητοποιήσεις αρχαιολόγων
  • [03] "Αισιοδοξία για τον ελληνικό κινηματογράφο"
  • [04] "Φθηνό το Πασχαλινό τραπέζι"
  • [05] Δραματική η κατάσταση ο»Ώ

  • [01] Οι πρώτοι δασικοί χάρτες

    Με τρεις περιοχές της Αττικής ξεκινάει η διαδικασία κύρωσης των νέων δασικών χαρτών από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, και την Κτηματολόγιο ΑΕ. Ειδικότερα, πρόκειται για περιοχές 95 χιλιάδων στρεμμάτων στον Μαραθώνα, εκ των οποίων τα 53 χιλ. στρέμματα χαρακτηρίζονται ως δάση, 3.413 στρεμμάτων στη Νέα Πεντέλη, όπου ως δασικές εκτάσεις χαρακτηρίζονται τα 3.121 στρέμματα και 23.914 στρεμμάτων στην Παλαιά Πεντέλη με προτεινόμενα δάση τα 22.204 στρέμματα.

    Οι δασικοί χάρτες Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Μαραθώνα είναι αναρτημένοι στο διαδίκτυο (ιστοσελίδα ΥΠΕΚΑ, Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και Κτηματολόγιο ΑΕ), στα δασαρχεία Πεντέλης και Καπανδριτίου, καθώς και στα δημοτικά ή διαμερισματικά καταστήματα των περιοχών αυτών. Όπως αναφέρθηκε κατά της διάρκεια συνέντευξης Τύπου της υπουργού ΠΕΚΑ, Τίνας Μπιρμπίλη, η ανάρτηση αυτή αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας του Υπουργείου με τη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και την Κτηματολόγιο AΕ.

    Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες έχουν περιθώριο να υποβάλουν τις αντιρρήσεις τους εντός 45 ημερών ή 65 ημερών αν κατοικούν στο εξωτερικό. Η υποβολή των αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του αναρτηθέντος δασικού χάρτη αφορά αποκλειστικά τον χαρακτήρα κάποιας εμφανιζόμενης στον χάρτη έκτασης και όχι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της, το οποίο δεν εξετάζεται κατά την παρούσα φάση. Ειδικότερα, αντίρρηση μπορεί να υποβληθεί, είτε επειδή μία έκταση έχει χαρακτηριστεί δασική (ενώ δεν είναι) ή και αντίστροφα, επειδή κάποια έκταση δεν έχει χαρακτηριστεί δασική (ενώ είναι).

    Μαζί με την αίτηση κατατίθεται και χρηματικό παράβολο, το ύψος του οποίου ξεκινά από 50 ευρώ και αυξάνεται έως τα 4.000 ευρώ, ανάλογα με την επιφάνεια του ακινήτου. Σημειώνεται πως δεν έχει προβλεφθεί η επιστροφή του παραβόλου ακόμη και σε περίπτωση δικαίωσης του ιδιοκτήτη, που υποβάλλει την αντίρρηση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Κινητοποιήσεις αρχαιολόγων

    Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Κυριακή τα μέλη του Συλλόγου Έκτακτων Αρχαιολόγων.

    Αίτημα των αρχαιολόγων είναι η κατάργηση των περιορισμών του προεδρικού διατάγματος 164/2004 («νόμος Παυλόπουλου»), που τους απαγορεύει να εργαστούν πέραν των 24 μηνών.

    «Παρά τις υποσχέσεις, τις δεσμεύσεις, τις διαβεβαιώσεις, τα χίλια κύματα που έχει περάσει η υπόθεση του 24μηνου, το πρόβλημα εξακολουθεί να μην έχει λύση, και οι συμβασιούχοι εξακολουθούν να οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Αισιοδοξία για τον ελληνικό κινηματογράφο"

    Την αισιοδοξία του «για τη νέα πραγματικότητα και τις πολιτικές που γεννά, προκειμένου να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία των Ελλήνων δημιουργών και να εμπνευστούν οι νέοι άνθρωποι προκειμένου να εκφραστούν καλλιτεχνικά μέσω του κινηματογράφου» εξέφρασε ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε με σημαντικές ανακοινώσεις από την πλευρά του υπουργού.

    Ειδικότερα το Κέντρο Κινηματογράφου θα λάβει από το ΥΠΠΟΤ μέχρι τέλος Απριλίου τις εκκρεμείς δόσεις ύψους ενός εκ.ευρώ (από την επιστροφή φόρου και τον ειδικό κωδικό) συν μια έκτακτη επιχορήγηση 500 χιλιάδων ευρώ.

    Το στοίχημα για το νέο Δ.Σ του Κέντρου είναι να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που του προσφέρονται από τα φορολογικά κίνητρα που δίνει ο νέος νόμος σε ιδιώτες για επένδυση στον κινηματογράφο.

    « Θα το κάνουμε σκοπό της ζωής μας» είπε σήμερα ο πρόεδρος του Κέντρου Κινηματογράφου Γιώργος Παπαλιός. «Μαζί με την αντιπρόεδρο, Τατιάνα Καραπαναγιώτη θ΄αρχίσουμε να χτυπάμε πόρτες. Θέλουμε η προσπάθεια των νέων σκηνοθετών να εκτιναχθεί ακόμα πιο ψηλά».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Φθηνό το Πασχαλινό τραπέζι"

    Φθηνότερα κατά 2,66% κατά μέσο όρο, σε σχέση με πέρυσι, εμφανίζονται τα κρέατα και κατά 4,79% τα λαχανικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών για τα σούπερ μάρκετ. Η σύγκριση αφορά στις 20 Μαρτίου 2011 σε σχέση με την ίδια μέρα το 2010, ωστόσο οι πληροφορίες από την πλευρά των χονδρεμπόρων κρέατος, που ήδη προχωρούν σε προμήθειες για το Πάσχα αναφέρουν ότι το αρνί φέτος θα πωλείται ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι. Αιτία της ανόδου των τιμών είναι η μειωμένη ελληνική παραγωγή και το γεγονός ότι οι γειτονικές χώρες που μας προμήθευαν με ζώντα ζώα (Βουλγαρία, Αλβανία κλπ) φέτος δεν είναι σε θέση να καλύψουν την ελληνική ζήτηση καθώς έχει απορροφηθεί η παραγωγή τους - σχεδόν το σύνολό της από την Τουρκία - σε πολύ υψηλές τιμές, μάλιστα.

    Η εκτίμηση των χονδρεμπόρων είναι ότι η μέση τιμή από τα 7 ευρώ που ήταν πέρυσι, φέτος θα διαμορφωθεί γύρω στα 11 ευρώ το κιλό για το αρνί κάτι που εκτιμάται ότι θα επιφέρει και μείωση των ποσοτήτων που θα αγοραστούν. Η κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω της οικονομικής κρίσης και των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων που έχουν τα ελληνικά νοικοκυριά έχει προβληματίσει τους εμπόρους που προχωρούν σε παραγγελίες λιγότερων ποσοτήτων σε σχέση με παλαιότερα χρόνια.

    Στο μεταξύ θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυξάνονται τα ''κανόνια'' χονδρεμπόρων κρέατος μικρού μεγέθους καθώς δεν παρουσιάζουν την απαιτούμενη ρευστότητα που απαιτείται για τις προμήθειές τους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Δραματική η κατάσταση

    Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών με βαρύ πυροβολικό στο Αμπιτζάν, οικονομική πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού, ανακοίνωσε σήμερα η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

    Ο επικεφαλής του στρατού που παραμένει πιστός στον απερχόμενο πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού Λοράν Γκμπαγκμπό, ο στρατηγός Φιλίπ Μανγκού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα στρατεύματά του σήμερα "σταμάτησαν τις μάχες" εναντίον των δυνάμεων του αναγνωρισμένου από τη διεθνή κοινότητα προέδρου Αλασάν Ουαταρά και ζήτησαν "κατάπαυση πυρός" από την Onuci.

    Η κατάπαυση πυρός θα επιτρέψει "την προστασία των αμάχων, των στρατιωτών, της ρεπουμπλικανικής φρουράς που φροντίζει για την ασφάλεια του προέδρου της Δημοκρατίας, του ίδιου του προέδρου και τις οικογένειάς του και των μελών της κυβέρνησης".

    "Ζητάμε από την Onuci να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν λεηλασίες και κυνήγι μαγισσών", κατέληξε ο Μανγκού.

    Εξάλλου ο Αλσίντ Ντζεντζέ υπουργός Εξωτερικών του Γκμπαγκμπό δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι κατέφυγε στην κατοικία του γάλλου πρεσβευτή στο Αμπιτζάν, την ώρα που οι δυνάμεις του Ουαταρά συνεχίζουν τις επιθέσεις τους στην πόλη.

    "Ο πρόεδρος Γκμπαγκμπό είναι στην οικία του μαζί με την οικογένειά του, τη σύζυγό του, τα μέλη της κυβέρνησης και το υπουργικό συμβούλιο. Η κατοικία δέχεται επίθεση", πρόσθεσε.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 April 2011 - 14:30:21 UTC