Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαγωνισμός για ηλεκτρονικό εισιτήριο
  • [02] Έρευνα για την ΕΚΕ Video
  • [03] Διεθνές βραβείο σε Έλληνες φοιτητές του ΑΠΘ Video
  • [04] Νέα υποβάθμιση Πορτογαλίας
  • [05] Πρόταση ενοχής
  • [06] Ραδιενεργό ιώδιο στον ωκεανό ο»Ώ

  • [01] Διαγωνισμός για ηλεκτρονικό εισιτήριο

    Μέχρι τις 24 Μαϊου 2011 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο της δημοπράτησης της α' φάσης διαγωνισμού για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου και ενιαίου Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου για όλα τα μέσα αστικών συγκοινωνιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης του, που πραγματοποιεί ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών ΑΕ (ΟΑΣΑ).

    Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, διάρκειας 12 ετών.

    Mε το έργο αυτό, το χάρτινο εισιτήριο θα αντικατασταθεί σταδιακά από ηλεκτρονικές "έξυπνες κάρτες", οι οποίες θα διευκολύνουν σημαντικά την πρόσβαση των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ ο ΟΑΣΑ θα είναι σε θέση να ελέγχει αποτελεσματικότερα το σύστημα πωλήσεων και επικυρώσεων εισιτηρίων, μειώνοντας σημαντικά τις απώλειες εσόδων του.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Έρευνα για την ΕΚΕ Video

    Η εφαρμογή πρακτικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) από τις επιχειρήσεις αποφέρει οφέλη τόσο στις ίδιες τις επιχειρήσεις όσο και στους εργαζομένους τους, αλλά και στο περιβάλλον και στην ευρύτερη στην κοινωνία και συμβάλλει στη βιώσιμη επιχειρηματικότητα και στην κοινωνική συνοχή.

    Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα είκοσι επιλεγμένων επιχειρήσεων όλων των κλάδων της Κεντρικής Μακεδονίας και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση με θέμα «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στις ΜΜΕ της Κεντρικής Μακεδονίας: Ανταλλαγή Εμπειριών και Τεχνογνωσίας - Μελέτες Περίπτωσης».

    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της Σίνδου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Μεσογειακός Χώρος 2007-2013 (PROGRAMME MED) και του έργου «RIMED - Υπεύθυνες Επιχειρήσεις της Μεσογείου», από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας.

    Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρίας «Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.», που εκπόνησε τη σχετική έρευνα ως τεχνικός σύμβουλος του έργου, Ελένη Φελέκη, από τα κύρια συμπεράσματα της έρευνας ήταν ότι «οι δράσεις ΕΚΕ υιοθετούνται πιο συχνά από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, λόγω μεγέθους και έκτασης των δραστηριοτήτων τους» και αυτές «επικεντρώνονται κυρίως σε θέματα εσωτερικής οργάνωσης της λειτουργίας τους» και «ως προς τους εργαζόμενους, σε πρόσθετες παροχές και προγράμματα κατάρτισης». Επίσης, από την ιεράρχηση των τομέων εφαρμογής πρακτικών ΕΚΕ προκύπτει ότι σημαντικότεροι τομείς είναι ο τομέας του ανθρώπινου δυναμικού και ο τομέας της αγοράς (πελάτες, προμηθευτές).

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Διεθνές βραβείο σε Έλληνες φοιτητές του ΑΠΘ Video

    Την πρώτη θέση στον πανευρωπαϊκό γύρο του παγκόσμιου Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, κατέλαβε η ομάδα φοιτητών της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο στην τελική φάση του διαγωνισμού, που θα γίνει στα τέλη Μαϊου, στο Εβιάν της Γαλλίας, αντιμετωπίζοντας τους νικητές της Ασίας, της Βορείου Αμερικής και της Λατινικής Αμερικής.

    Θέμα του διαγωνισμού ήταν η διένεξη δύο κρατών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, για την εξαγωγή κλωνοποιημένων προβάτων από τη χώρα παραγωγής σε μία άλλη, που για λόγους προστασίας των καταναλωτών της, επιβάλλει απαγόρευση στην εισαγωγή τους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Νέα υποβάθμιση Πορτογαλίας

    Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε σήμερα το αξιόχρεο της Πορτογαλίας κατά μία βαθμίδα, στην κατηγορία Baa1 από την A3, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως βοήθεια από την ΕΕ.

    Η αξιολόγηση του Moody's για την Πορτογαλία είναι δύο βαθμίδες υψηλότερη από την αντίστοιχη του οίκου Standard & Poor's και μία βαθμίδα χαμηλότερη σε σχέση με τον οίκο Fitch.

    Ο Moody's έθεσε τη νέα αξιολόγηση υπό παρακολούθηση με αρνητικό πρόσημο, σημειώνοντας ότι το ενδεχόμενο νέων υποβαθμίσεων θα εξαρτηθεί από την ικανότητα της Λισαβόνας να διασφαλίσει μεσοπρόθεσμη χρηματοδότηση.

    Σημειώνεται ότι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας κ. Ζοζέ Σόκρατες επανέλαβε και χθες την αντίθεσή του στην προσφυγή της χώρας σε βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ. "Είμαι δεσμευμένος στην ιδέα της υπεράσπισης της Πορτογαλίας από την εξωτερική βοήθεια", δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη.

    Οι αγορές θεωρούν ότι η Πορτογαλία θα χρειασθεί σχέδιο διάσωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Ρόιτερ, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν στη σύνοδό τους την ερχόμενη Παρασκευή τις επιλογές της Πορτογαλίας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της υπό την υπηρεσιακή Κυβέρνηση της χώρας, μεταξύ των οποίων και τη δυνατότητά της να ζητήσει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Πρόταση ενοχής

    Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου των ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, λίγο πριν την έναρξη των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας το 2004, ζήτησε ο εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

    Στην πρόταση του ο εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε "αβάσιμο" τον ισχυρισμό περί ατυχήματος και υπογράμμισε ότι από την Τροχαία δεν εντοπίστηκαν στο υποδειχθέν σημείο ίχνη πτώσης μηχανής "ούτε θραύσματα, ούτε υγρά ή κάτι άλλο στο οδόστρωμα".

    Για τον προπονητή ο εισαγγελέας ζήτησε να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, ενώ τόνισε ότι στην κατοχή του εντοπίστηκαν απαγορευμένες ουσίες.

    Για τους δύο κατηγορούμενους "αυτόπτες μάρτυρες" του τροχαίου ο Εισαγγελέας ζήτησε ενοχή και επισήμανε τις πολλές αντιφάσεις στις καταθέσεις, που έχουν δώσει.

    Οι κατηγορίες, που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση, αφορούν τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, ψευδούς κατάθεσης, παράβασης καθήκοντος ενώ ο προπονητής βαρύνεται και παραβάσεις του νόμου περί απαγορευμένων ουσιών, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Ραδιενεργό ιώδιο στον ωκεανό

    Η εταιρεία TEPCO ανακοίνωσε σήμερα ότι ανίχνευσε επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου 7,5 εκατομμύρια φορές υψηλότερα από το νόμιμο όριο στο θαλασσινό νερό, κοντά στην τσιμεντένια τάφρο, που έχει υποστεί ρωγμή στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

    Το Σάββατο, η TEPCO, η οποία εκμεταλλεύεται το σταθμό και προσπαθεί να τον θέσει υπό έλεγχο μετά την καταστροφή της 11ης Μαρτίου, διαπίστωσε ότι μολυσμένο νερό διαρρέει απ' ευθείας στη θάλασσα από τάφρο κοντά στον αντιδραστήρα αριθμός 2.

    Το επίπεδο του ραδιενεργού ιωδίου στο θαλασσινό νερό, που μετρήθηκε το Σάββατο, ήταν 480.000 φορές υψηλότερο από το νόμιμο όριο στο νερό κοντά στον αντιδραστήρα 1, ενώ ήταν 380.000 φορές υψηλότερο κοντά στον αντιδραστήρα 3 και 350.000 φορές κοντά στον αντιδραστήρα 4, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji Press.

    Στην Ιαπωνία, το νόμιμο όριο του ραδιενεργού ιωδίου στο θαλασσινό νερό είναι 0,04 μπεκερέλ ιωδίου-131 ανά κυβικό εκατοστό.

    Η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για να τεθεί υπό έλεγχο η διαροή. Οι εργάτες άρχισαν να βάζουν μπογιά στο νερό για να εντοπίσουν άλλες πιθανές διαρροές από το σταθμό.

    Η εταιρεία άρχισε να ρίχνει νερό με χαμηλά επίπεδα ραδιενέργειας στον Ειρηνικό Ωκεανό για να κάνει χώρο για το ακόμη πιο μολυσμένο νερό που τώρα διαρρέει στη θάλασσα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 April 2011 - 10:30:23 UTC