Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 15 Απριλίου οι αποκρατικοποιήσεις στη Βουλή
  • [02] Υποχωρούν οι αντικαθεστωτικοί
  • [03] "Έφυγε" ο θεατρικός συγγραφέας Μπ. Τσικληρόπουλος
  • [04] Kατασχέσεις για ληξιπρόθεσμα
  • [05] Μοναδικές συναυλίες ο»Ώ

  • [01] Στις 15 Απριλίου οι αποκρατικοποιήσεις στη Βουλή

    Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής σταθερότητας καθώς και δημοσιονομικές διορθώσεις για το 2011 θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα κατατεθεί στις 15 Απριλίου στη Βουλή.

    Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, συμφωνήθηκε ότι θα εξειδικεύονται ανά έτος, ενώ παραμένει θέση της κυβέρνησης η στρατηγική συμμετοχή του δημοσίου σε βασικές υποδομές.

    Επίσης, σύμφωνα με ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, η κατάθεση του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων δεν σημαίνει ότι αυτές θα γίνουν "αυτόματα", αλλά μόνο την κατάλληλη στιγμή, κατόπιν και της σχετικής εισήγησης των συμβούλων αποκρατικοποιήσεων.

    Νωρίτερα, στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, σύσκεψη για θέματα Οικονομίας και Ανάπτυξης.

    Αυτή την ώρα, ο πρωθυπουργός συναντάται με την ομάδα εργασίας, υπό τον Ιταλό αρχιτέκτονα, Ρέντσο Πιάνο, που θα του παρουσιάσει τις μελέτες για την ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Υποχωρούν οι αντικαθεστωτικοί

    Οι Λίβυοι εξεγερμένοι υποχωρούν προς τα ανατολικά μετά τους βομβαρδισμούς από τις δυνάμεις του Καντάφι, αφήνοντας έτσι τις κυβερνητικές δυνάμεις να προελαύνουν προς τις πετρελαιοπαραγωγές περιοχές της χώρας.

    Οι εξεγερμένοι ανέφεραν ότι οι δυνάμεις του Καντάφι, που έχουν ήδη φτάσει στις πόλεις Ες Σίντερ και Ρας Λανούφ, προελαύνουν προς την πόλη Μπρέγκα.

    Στο μεταξύ, νέες εκρήξεις συγκλόνισαν το κέντρο της Τρίπολης μετά από αεροπορικές επιδρομές των συμμάχων, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα σε συνέντευξή του στο δίκτυο NBC, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η στρατιωτική δράση και οι διεθνείς κυρώσεις έχουν εξασθενήσει σημαντικά το καθεστώς Καντάφι, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενισχύσει με στρατιωτικό υλικό τους αντικαθεστωτικούς.

    Στη χθεσινή σύνοδο του Λονδίνου, με θέμα το μέλλον της Λιβύης μετά την αποχώρηση του Μουάμαρ Καντάφι, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι ο Καντάφι πρέπει "να φύγει αμέσως" από την εξουσία ενώ συζητήθηκε το θέμα του εξοπλισμού των εξεγερμένων. Οι μετέχοντες συμφώνησαν ότι θα συνεχιστεί η στρατιωτική αποστολή τους μέχρι ο λίβυος ηγέτης να συμμορφωθεί με όσα περιέχονται στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Έφυγε" ο θεατρικός συγγραφέας Μπ. Τσικληρόπουλος

    Στα 72 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο θεατρικός συγγραφέας Μπάμπης Τσικληρόπουλος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ.

    Ο Μπάμπης Τσικληρόπουλος έχει υπογράψει τους στίχους σ΄ένα από τα πιο γνωστά ελληνικά τραγούδια, την «Ελένη» του Θάνου Μικρούτσικου.

    Εχει επίσης γράψει θεατρικά έργα και σενάρια για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, αλλά και νουβέλες. Πιο γνωστά του έργα: «Μη ξεχαστώ και δε γυρίσω», «Η Οδύσσεια του Μήτσου», «Στην άκρη της πόλης», «Ωχ τα νεφρά μου».

    Η κηδεία του θα γίνει αύριο στην ιδιαίτερη πατρίδα του στον Πύργο Ηλείας, στις 4 το απόγευμα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Kατασχέσεις για ληξιπρόθεσμα

    Το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε τις κατασχέσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

    Η πρώτη κατάσχεση επιβλήθηκε σε μεγάλη αλυσίδα Super Market στις 18 Μαρτίου 2011 και αφορούσε 290 προμηθευτές της - οφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου με οφειλές συνολικού ύψους 28.499.301 ευρώ. Η εταιρεία κατέθεσε θετική δήλωση στις 28 Μαρτίου 2011 και θα καταβάλει άμεσα ποσό 1.100.059 ευρώ για εξόφληση τρεχουσών υποχρεώσεων της, σε πίστωση μέρους των οφειλών 86 οφειλετών και για εξόφληση οφειλών 42 από αυτές. Επίσης, η εταιρεία με την δήλωση της δεσμεύεται να αποδίδει στο μέλλον και κάθε άλλο ποσό που θα γεννηθεί από την συνεργασία της με τους 290 οφειλέτες αυτούς και μέχρις εξοφλήσεως των υποχρεώσεων κάθε ενός από αυτούς.

    Το Υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα συνεχίσει και θα εντατικοποιήσει τις στοχευμένες και συντονισμένες ενέργειες για την αναγκαστική είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με στόχο, "πέραν της αύξησης των εσόδων, την εμπέδωση της φορολογικής συνέπειας των πολιτών ως συστατικό στοιχείο για την επίτευξη της φορολογικής δικαιοσύνης".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Μοναδικές συναυλίες

    «Η έννοια της εθνικότητας είναι ψευδαίσθηση. Ίσως κι αυτή της θρησκείας. Ο Θεός είναι ένας κι εμείς όλοι οι άνθρωποί του».

    Ο Τουρκοαιγύπτιος οργανοπαίχτης Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ - τον χαρακτήρισαν «πρεσβευτή της ανατολίτικης μουσικής» - έφτασε χθες στη Θεσσαλονίκη «φορτωμένος» με το νέι του (πνευστό μουσικό όργανο της ανατολής) προκειμένου να εμφανισθεί σήμερα και αύριο σε δύο μοναδικές συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών αντίστοιχα.

    «Η μουσική είναι η παγκόσμια γλώσσα, ο συνδετικός κρίκος των λαών. Δεν εκπροσωπώ καμία εθνικότητα όταν παίζω» δήλωνε απαντώντας με «ανατολίτικη ηρεμία και ουδετερότητα σε ερωτήσεις για τις πολεμικές εντάσεις που επικρατούν στον αραβικό κόσμο απβ όπου εν μέρει προέρχεται.

    «Ο πόλεμος -όχι δεν είναι πιο ισχυρός απβ τη μουσική. Ο πόλεμος είναι σκοτάδι κι η μουσική είναι φώς. Αν ήμασταν όλοι οι άνθρωποι μουσικοί δεν θα υπήρχε πόλεμος» δήλωσε, κι όταν του ζητήθηκε ναβ¦ αφιερώσει ένα μουσικό κομμάτι στον ηγέτη της Λιβύης - τον Μοαμάρ Καντάφι επέλεξεβ¦ «ένα ταξίμι που θα του φέρει εσωτερική ηρεμία».

    Δυο χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή του (μία από τις έξι φορές που ήρθε στην Ελλάδα από το 1995 μέχρι σήμερα) με του περιστρεφόμενους Δερβίσηδες, ο 60χρονος μουσικός εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών συνοδευόμενος από τον Έλληνα - ποντιακής καταγωγής δεξιοτέχνη της λύρας Λάζο Ιωαννίδη (τον Πόντιο μουσικό από τις Σέρρες και καταγωγή από το Κάρς του Πόντου που συνόδευσε με τη λύρα του την ελληνική συμμετοχή στον περσινό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον).

    Κι όταν αντί για λόγια οι δύο μουσικοί προτίμησαν να κάνουν μια μουσική εισαγωγή στην αυριανή συναυλία τους, επέλεξαν μ΄ ένα βλέμμα το τραγούδι, ύμνο των Ποντίων και της ιστορίας τους.

    Το «Την πατρίδα μ΄ έχασα, έκλαψα και πόνεσα» ερμήνευσαν ο Λάζος Ιωαννίδης (από το Κάρς του Πόντου) με τη λύρα του και ο Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ (από τα Άδανα της Τουρκίας) με το νέι του.

    Ο Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ και ο Λάζος Ιωαννίδης εμφανίζονται σήμερα (Τετάρτη 30 Μαρτίου) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και αύριο Πέμπτη (31 Μαρτίου) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 March 2011 - 15:30:20 UTC