Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αμπελουργός στην...Πάτμο
  • [02] Μειώθηκαν οι εκτελέσεις ο»Ώ

  • [01] Αμπελουργός στην...Πάτμο

    Με στόχο να σπάσει την τουριστική «μονοκαλλιέργεια» στο νησί της Πάτμου, ένας Έλληνας του εξωτερικού, ο Ιωσήφ Ζησιάδης, βουλευτής στην Ελβετία, προχωράει στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου αγρο-οικολογικού σχεδίου.

    Πρόκειται για το σχέδιο «Πάτοινος», που θα ξεκινήσει στην Πέτρα της Πάτμου από τις 26 και θα διαρκέσει έως τις 29 Μαρτίου.

    Ο Ιωσήφ Ζησιάδης παραθερίζει στην Πάτμο, σχεδόν κάθε χρόνο, από το 1986. Είναι βουλευτής στην Ελβετία και υπηρέτησε ως υπουργός Δικαιοσύνης, Αστυνομίας και Στρατιωτικών Υποθέσεων στο Καντόνι του Βω. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, από Έλληνα πατέρα και εβραία μητέρα, αλλά υποστηρίζει τους αγώνες του παλαιστινιακού λαού. Έζησε στην Αθήνα, αλλά σε ηλικία έξι χρόνων μετακόμισε με την οικογένεια του στην Ελβετία. Αριστερός στα πολιτικά φρονήματα, παρότι υπήρξε πάστορας της Ευαγγελικής αποστολής της Γαλλίας.

    Σε Β΅ία έκταση 30 στρεμμάτων ο Ιωσήφ Ζησιαδής, μαζί με άλλους Ελβετούς, θα δημιουργήσει στην Πάτμο έναν αμπελώνα Β΅ε τοπικές ποικιλίες σταφυλιών, ελαιοτριβείο, σχολή οίνου και τράπεζα σπόρων. Υπολογίζεται ότι η επένδυση θα στοιχίσει περίπου 500.000 ευρώ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Μειώθηκαν οι εκτελέσεις

    Οι εκτελέσεις παγκοσμίως μειώθηκαν αισθητά το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας. Στην ετήσια αναφορά ο οργανισμός αποδίδει αυτή την πρόοδο, στο γεγονός ότι η κατάργηση της θανατικής ποινής και τυπικά αλλά και στην πράξη, συνεχώς και κερδίζει έδαφος, στον πλανήτη.

    Τα στοιχεία της Υπηρεσίας, που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα στο Λονδίνο, αναφέρουν ότι το 2010 καταγράφηκαν τουλάχιστον 527 εκτελέσεις, λιγότερες από τις 714 που έχουν εξακριβωθεί κατά τη διάρκεια του 2009. Εν τούτοις υπολογίζεται ότι η Κίνα έχει προχωρήσει στην εκτέλεση χιλιάδων πολιτών, αλλά δεν παραδίδει επίσημα στοιχεία για αυτές.

    Τριάντα-μία χώρες κατάργησαν τη θανατική ποινή την τελευταία δεκαετία, συμπεριλαμβανομένης της Μογγολίας, που την ανακοίνωσε το 2010. Η Διεθνής Αμνηστία παράλληλα, ενημέρωσε ότι η Κίνα, το Ιράν, οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία και η Υεμένη είναι οι χώρες που εφαρμόζουν συχνότερα τη θανατική ποινή.

    Ένας σημαντικός αριθμός των εκτελέσεων, ή των θανατικών ποινών, που επιβλήθηκαν το 2010, σε χώρες όπως η Κίνα, η Αίγυπτος, η Ινδονησία, το Ιράν, το Λάος, η Λιβύη, η Μαλαισία, η Ταϊλάνδη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και η Υεμένη, αφορούσε κακουργηματικές πράξεις σε σχέση με ναρκωτικές ουσίες, σύμφωνα με την Υπηρεσία.

    Η Ασία και η Μέση Ανατολή είναι οι περιοχές που συντελούνται οι περισσότερες εκτελέσεις. Στις ΗΠΑ, η θανατική ποινή εφαρμόζεται μόνο σε ειδεχθείς εγκληματικές πράξεις, όπως ο εκ προμελέτης φόνος. To 2010 στις ΗΠΑ, καταγράφηκαν 110 θανατικές καταδίκες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Διεθνούς Αμνηστίας. Στην πολιτεία του Ιλλινόϊ καταγράφηκε η τελευταία θανατική ποινή το Μάρτιο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 March 2011 - 7:30:14 UTC