Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Χρειάζεται επαγρύπνηση"
  • [02] Προελαύνουν οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη
  • [03] Συγχαρητήρια από τον Ομπάμα
  • [04] Κόντρα για τα υποβρύχια
  • [05] Έσβησαν τα φώτα
  • [06] Ταραχές στη Συρία
  • [07] Συνάντηση κορυφής ο»Ώ

  • [01] "Χρειάζεται επαγρύπνηση"

    Η κατάσταση στον πληγέντα από τον σεισμό και το τσουνάμι πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία, δεν επιδεινώνεται, χρειάζεται όμως επαγρύπνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο.

    Η εταιρεία που διαχειρίζεται τον σταθμό προσπαθεί να προλάβει μία καταστροφική τήξη στους αντιδραστήρες του.

    Δύο από τους έξι αντιδραστήρες του σταθμού θεωρούνται τώρα ασφαλείς, αλλά η κατάσταση των άλλων τεσσάρων εξακολουθεί να είναι ασταθής.

    Ωστόσο, η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι έχει σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία και η πίεση σε όλους τους αντιδραστήρες.

    Στο μεταξύ, απολύτως καθησυχαστική εμφανίζεται, με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας σχετικά με τις συγκεντρώσεις ραδιενεργών στοιχείων που μετρήθηκαν σε αέριες μάζες, οι οποίες εισήλθαν στον ελληνικό χώρο, στις 24 Μαρτίου.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «δεν υπάρχει η παραμικρή επίπτωση στην υγεία ή στο περιβάλλον. Είναι προφανές ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και δεν απαιτείται η λήψη οποιουδήποτε μέτρου προστασίας». Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας επισημαίνει ακόμη ότι σε καμία Ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει εκφραστεί ανησυχία, ούτε φυσικά έχει προταθεί η λήψη οποιουδήποτε μέτρου προστασίας.

    Εξάλλου, πάνω από διακόσιες χιλιάδες διαδηλωτές σε ολόκληρη τη Γερμανία ζήτησαν, το Σάββατο, το κλείσιμο των πυρηνικών σταθμών της χώρας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Προελαύνουν οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη

    Συνεχίζουν την προέλασή τους προς τα δυτικά οι Λίβυοι εξεγερμένοι, οι οποίοι ανακατέλαβαν την πόλη Μπρέγκα, ενώ νωρίτερα, και η στρατηγική πόλη Ατζμπαμπίγια είχε περάσει εκ νέου στον έλεγχο των αντικαθεστωτικών.

    Στο μεταξύ, δυτικές αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο εναντίον θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων στα περίχωρα της πόλης Μιζουράτα, την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, την ώρα που οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι βομβάρδιζαν την πόλη, δήλωσε εκπρόσωπος των εξεγερμένων.

    Η αποστολή στη Λιβύη είναι σαφής, στοχευμένη και θα επιτύχει, δηλώνει ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, σημειώνοντας ότι χάρη σε αυτήν την αποστολή σώθηκαν αναρίθμητες ζωές.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Συγχαρητήρια από τον Ομπάμα

    "Ο πρόεδρος Ομπάμα τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για να τον συγχαρεί, όπως και τον ελληνικό λαό, με την ευκαιρία της 190ης επετείου της ελληνικής ανεξαρτησίας", αναφέρεται σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου.

    "Οι δυο ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική και την υποστήριξή τους προς τον λιβυκό λαό", ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα "αναγνώρισε την ηγεσία του πρωθυπουργού στην εφαρμογή ενός φιλόδοξου οικονομικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων".

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας δήλωσε ότι το κύριο θέμα της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο πρόεδρος Ομπάμα με τον Γ. Παπανδρέου ήταν οι εξελίξεις στη Λιβύη, το ερωτηματικό που υπάρχει για την επόμενη μέρα και ο ρόλος που θα μπορούσε να παίξει η Ελλάδα, λόγω της στρατηγικής σημασίας της στην περιοχή.

    Στο μεταξύ, τους δεσμούς που ενώνουν τις ΗΠΑ και την Ελλάδα υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας σε ειδική τελετή που φιλοξένησε ο Λευκός Οίκος με την ευκαιρία του εορτασμού της ελληνικής ανεξαρτησίας.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήρε τον ηγετικό ρόλο του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου στους κόλπους της ελληνικής ομογένειας, και επισήμανε τη συνεχιζόμενη στενή σχέση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

    Με μεγάλη παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν θα κορυφωθούν, την Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Κόντρα για τα υποβρύχια

    Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μετά την αποστολή, από την Δικαιοσύνη, στη Βουλή του φακέλου της δικογραφίας για τα υποβρύχια.

    "Η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει πρωτοβουλία με την κατάθεση σχετικής πρότασης, προκειμένου να συσταθεί Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή, να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου ανήκουν", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης.

    Εμείς ξεκινήσαμε την έρευνα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Έσβησαν τα φώτα

    Για τρίτη χρονιά, οι Έλληνες συμμετείχαν το Σάββατο στην «Ώρα της Γης», που διοργάνωσε η περιβαλλοντική οργάνωση WWF, σβήνοντας, στις 8.30 μ.μ., τα φώτα για μία ώρα και δείχνοντας έτσι έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

    Η «Ώρα της Γης» ξεκίνησε το 2007 στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, οπότε 2,2 εκατ. άνθρωποι, μαζί με πάνω από 2.000 επιχειρήσεις έσβησαν τα φώτα για μία ώρα, ως έμπρακτη συμμετοχή στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Το 2008 η αρχική πρωτοβουλία μεγάλωσε εντυπωσιακά με πάνω από 50 εκατ. συμμετοχές από 35 χώρες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Ταραχές στη Συρία

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν από ελεύθερους σκοπευτές στην παραλιακή πόλη Λατάκια βορειοδυτικά της Δαμασκού, δήλωσε ένας Σύρος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Στο μεταξύ, στη Ντέραα οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τους εκατοντάδες διαδηλωτές που έκαναν καθιστική διαμαρτυρία σε μία από τις κύριες πλατείες της πόλης, σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα.

    Εξάλλου, η αμερικανική εφημερίδα Washington Post αναφέρει ότι "η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQPΑ) είναι έτοιμη να οργανώσει μια τρομοκρατική επίθεση, επωφελούμενη από την συνεχιζόμενη πολιτική αναταραχή στον αραβικό κόσμο, κυρίως στην Υεμένη".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Συνάντηση κορυφής

    Μουσική Δωματίου με τον Λεωνίδα Καβάκο σε μια συνάντηση κορυφής με τον Γκοτιέ Καπισόν και τον Νικολά Ανγκελίς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

    Συνδεδεμένος με το Μέγαρο Μουσικής από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του, ο διεθνούς φήμης βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος συμμετέχει στα 20α του γενέθλια, με μουσική δωματίου Ρώσων συνθετών, μαζί με δυο ξεχωριστούς μουσικούς της γενιάς του, τον τσελίστα Γκοτιέ Καπισόν και τον πιανίστα Νικολά Ανγκελίς.

    Οι τρεις τους έχουν χαράξει κοινές διαδρομές, καθώς έχουν πολλές φορές μοιραστεί την ίδια σκηνή, έχουν ηχογραφήσει δίσκους και έχουν κατακτήσει ένα κοινό μουσικό ιδίωμα, που μετατρέπει τις εμφανίσεις τους σε έναν απολαυστικό διάλογο οργάνων και ταμπεραμέντων.

    Για την γιορτή του Μεγάρου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης", στις 8.30 μ.μ., επέλεξαν να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα μουσικής δωματίου με έργα Σοστακόβιτς, Προκόφιεφ και Τσαϊκόφσκι.

    "Οι εμφανίσεις μου στο Μέγαρο Μουσικής μου χαρίζουν μοναδικά αισθήματα", λέει ο Λεωνίδας Καβάκος, που ήταν πολύ νέος, αλλά ήδη πολυβραβευμένος, όταν το 1991 το Μέγαρο "άνοιξε ένα παράθυρο στον κόσμο της κλασσικής μουσικής" και έγινε για τον ίδιο ένα δικό του σπίτι, όπου επιστρέφει συχνά και διαρκώς, ενώ στο παρελθόν υπήρξε υπεύθυνος και για κύκλους του προγράμματός του.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 March 2011 - 19:30:24 UTC