Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μείωση εσόδων
  • [02] Το 13ο Athens Fashion Week
  • [03] Ανησυχία για τη ραδιενέργεια ο»Ώ

  • [01] Μείωση εσόδων

    Αυξημένο κατά 8,5% είναι το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού σε σύγκριση με το πρώτο δίμηνο του 2010. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στη μη επανάληψη, στην περίοδο αυτή, συγκεκριμένων αποδόσεων μέτρων, αλλά και λόγω της μεγαλύτερης από την εκτιμώμενη ύφεση στο τελευταίο τρίμηνο του 2010, με βάση την τελευταία αναθεώρηση του ΑΕΠ από την ΕΛΣΤΑΤ.

    Ωστόσο, χαμηλότερο κατά 55 εκατ. ευρώ είναι σε δημοσιονομική βάση το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το δίμηνο Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2011 σε σχέση με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού για το ίδιο διάστημα. Συγκεκριμένα, ανήλθε σε 1.024 εκατ. ευρώ όταν σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2011 το έλλειμμα του πρώτου διμήνου προβλεπόταν σε 1.079 εκ. ευρώ. Αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία για την πορεία του ελλείμματος σε δημοσιονομική βάση που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 7.950 εκ. ευρώ και εμφανίζουν μείωση κατά 9,1% που οφείλεται, στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. ευρώ τον μήνα Ιανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών, στα μειωμένα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις κατά 99 εκατ. ευρώ αλλά και στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 414 εκατ. ευρώ στο τρέχον δίμηνο.

    Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού είναι χαμηλότερα από το στόχο που είχε τεθεί στο δίμηνο κατά 860 εκατ. ευρώ, ενώ αυτά του ΠΔΕ είναι αυξημένα κατά 603 εκατ. ευρώ, με συνέπεια για το σύνολο των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού η μείωση να περιορίζεται στα 257 εκατ. ευρώ. Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 284 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το στόχο που είχε τεθεί, ενώ οι δαπάνες του ΠΔΕ είναι περιορισμένες κατά 595 εκατ. ευρώ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Το 13ο Athens Fashion Week

    Η Τεχνόπολις των Αθηνών στο Γκάζι, ετοιμάζεται να υποδεχθεί στην πασαρέλα τους Έλληνες σχεδιαστές στο καθιερωμένο ραντεβού του Athens Fashion Week, από τις 30 Mαρτίου έως τις 3 Απριλίου.

    Πρόκειται για την 13η διοργάνωση, που συνδυάζει τις επιδείξεις σχεδιαστών για τον χειμώνα 2011/2012, με τους σκοπούς του φιλανθρωπικού οργανισμού «Make a wish» (Κάνε μία ευχή).

    «Η δημιουργία της μόδας συναντά τη μαγεία του Make a wish», είπε η Γκαμπριέλλα Πετζετάκι, πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της διεθνούς οργάνωσης, η οποία δημιουργήθηκε πριν από τριάντα χρόνια στις ΗΠΑ και έχει εκπληρώσει έως τώρα 250.000 ευχές παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας, σε 36 χώρες του κόσμου.

    Για τον σκοπό αυτό τα έσοδα από τις προσκλήσεις των εγκαινίων στις 30 Μαρτίου, με την επίδειξη της συλλογής dassios arabesque 2011/2012, του γνωστού σχεδιαστή Δημήτρη Ντάσιου, θα διατεθούν υπέρ του «Make a wish». Το ίδιο και ένα μέρος από τα έσοδα της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Ελαφρότητα του Είναι» ( Daphne Valente: Ligthness of Being 2), όπου 31 Έλληνες φωτογράφοι «καταθέτουν» τη δική τους ματιά πάνω στο ίδιο θέμα: Το χαρακτηριστικό μαντήλι με τα πλισέ, που σχεδιάζει η Δάφνη Βαλέντε.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ανησυχία για τη ραδιενέργεια

    Προκειμένου να προληφθεί η περαιτέρω έκλυση ραδιενέργειας, από τον πυρηνικό σταθμό της Ιαπωνίας στη Φουκουσίμα, συνεχίστηκαν την Τρίτη οι εργασίες, σε μια προσπάθεια να ενεργοποιηθούν ξανά τα συστήματα ψύξης των αντιδραστήρων.

    Στο μεταξύ, ενισχύονται οι φόβοι της ραδιενεργού μόλυνσης, καθώς οι Αρχές δεν μπορούν ακόμα να αποτρέψουν τον κίνδυνο στην κατεστραμμένη σε μεγάλο βαθμό μονάδα της Φουκουσίμα, της οποίας τα «απόβλητα» απειλούν πλέον τα προϊόντα της θάλασσας.

    Δημόσιοι οργανισμοί συνέχισαν να επαναλαμβάνουν ότι το επίπεδο της ραδιενέργειας που ανιχνεύθηκε στη βροχή, το νερό της βρύσης, ή σε ορισμένα τρόφιμα γύρω από τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες, δεν ήταν απειλητικό για την υγεία.

    Το υπουργείο Υγείας έχει, ωστόσο, ζητήσει από τους νομούς Τσίμπα και Ιμπαράκι, ανατολικά του Τόκιο, να ενισχύσουν τους ελέγχους τους για τα ψάρια και τα οστρακοειδή που αλιεύονται κατά μήκος της ακτής.

    Ποσοστά ιωδίου 131 και καισίου 134, αντίστοιχα 126,7 φορές και 24,8 φορές υψηλότερα από τα όρια που έθεσε η κυβέρνηση, μετρήθηκαν στο θαλασσινό νερό κοντά στη Φουκουσίμα.

    Το ποσοστό του καισίου 137 ήταν επίσης 16,5 φορές υψηλότερο από το φυσιολογικό, δήλωσε η ηλεκτρική εταιρεία Tokyo Electric Power (TEPCO), διαβεβαιώνοντας ότι αυτά τα επίπεδα ραδιενέργειας δεν αποτελούν απειλή για την ανθρώπινη υγεία.

    Η Υπηρεσία Αλιείας αποκάλυψε από την πλευρά της ότι οι ψαράδες δεν είναι ακόμη σε θέση να ξαναρχίσουν την εργασία τους, ένδεκα ημέρες αφότου τα πλοία και τα λιμάνια καταστράφηκαν από το τεράστιο τσουνάμι που προκλήθηκε από τον σεισμό μεγέθους 9 βαθμών Ρίχτερ.

    Αυτή η διπλή καταστροφή, η χειρότερη δοκιμασία της Ιαπωνίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, προκάλεσε σχεδόν 23.000 νεκρούς ή αγνοούμενους. Νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 9.199 επιβεβαιωμένους θανάτους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 March 2011 - 21:30:15 UTC