Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Ελλάδα είναι παρούσα στις εξελίξεις"
  • [02] Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών
  • [03] Επιτραπέζιο παιχνίδι για τη σωτηρία του πλανήτη Video
  • [04] Πτώση 22,5% στον τζίρο της εγχώριας κινηματογραφικής βιομηχανίας
  • [05] Μείωση ζημιών 15 ΔΕΚΟ
  • [06] Χαμηλότερα τα έσοδα
  • [07] Το 13ο Athens Fashion Week
  • [08] Υποψήφιο για βράβευση ο»Ώ

  • [01] "Η Ελλάδα είναι παρούσα στις εξελίξεις"

    Το συμφέρον μας ως χώρα είναι η ενίσχυση της διεθνούς μας αξιοπιστίας, τόνισε ο πρωθυπουργός, ενημερώνοντας τη Βουλή για τη Λιβύη, προσθέτοντας ότι "δεν μπορούμε να αντιτασσόμαστε στις αποφάσεις του ΟΗΕ". Στόχος της επιχείρησης είναι η προστασία των αμάχων και η παύση της βίας, υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για στάση υπευθυνότητας της κυβέρνησης και επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα οφείλει να έχει παρουσία και φωνή στις εξελίξεις.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών

    Με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ να τάσσονται υπέρ της αρχής, το ΚΚΕ να δηλώνει «παρών» και τον ΣΥΡΙΖΑ να επιφυλάσσεται, άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχέδιου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

    «Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να αποδείξει ότι αντέχει στην αναζήτηση ευθυνών, εκείνων των ολίγων πολιτικών που δεν έχουν τηρήσει τον όρκο τους», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης και πρόσθεσε:

    «Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη σε αυτό που διακήρυξε εξ αρχής, ότι ο δημόσιος βίος πρέπει να εκκαθαριστεί από τις υποψίες των πολιτών, ότι κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».

    Από την πλευρά της ΝΔ, τόσο ο εισηγητής του κόμματος Κώστας Τζαβάρας όσο και ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισαν ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που όλοι στρέφονται εναντίον όλων, η Βουλή δείχνει να σέβεται τον εαυτό της.

    Ο εισηγητής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος μίλησε για επικοινωνιακά και προπαγανδιστικά παιχνίδια που παίζονται στο όνομα του εκσυγχρονισμού του πολιτικού συστήματος, η αξιοπιστία του οποίου, όπως είπε, δεν κρίνεται μόνο από τους νόμους για την διαφάνειά του, αλλά και από τα οικονομικά μέτρα.

    Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης τόνισε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ πρότεινε μεταξύ άλλων να υπάρξει σαφής διατύπωση σε ότι αφορά τα αδικήματα υπουργών.

    Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος χαρακτήρισε λάθος πολιτικό το νομοσχέδιο που, όπως είπε, έφερε η κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους και υποστήριξε ότι θα δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στη κοινή γνώμη που θα διαψευστούν, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα ακόμα πλήγμα στην αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου.

    Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Μίχος έκανε λόγο για ανάγκη άλλου πολιτικού πολιτισμού ενώ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο τολμηρή πρωτοβουλία που αίρει την αδικαιολόγητη προνομιακή μεταχείριση υπουργών οι οποίοι διέπραξαν αδικήματα.

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Μιλτιάδης Παπαϊωάννου τόνισε την ανάγκη αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, όχι όμως με το σκεπτικό κατάργησης προνομίων, αλλά κυρίως για να παρέχει απόλυτες εγγυήσεις στην άσκηση εξουσίας τους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Επιτραπέζιο παιχνίδι για τη σωτηρία του πλανήτη Video

    Η σωτηρία του πλανήτη μπορεί να αποτελέσει β¦παιχνιδάκι, εάν υπάρχει πραγματικά θέληση και διάθεση, φώναξαν σήμερα εκατοντάδες μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού. Τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στο φουαγιέ του νέου δημαρχιακού μεγάρου της πόλης και ξεκίνησαν να παίζουν το Planet Book, το πρώτο επιτραπέζιο παιχνίδι για το περιβάλλον.

    Το Planet Book εξελίσσεται πάνω σε ένα δέντρο και οι παίκτες καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα, που έχουν να κάνουν με γεγονότα που έχουν «πληγώσει» τον πλανήτη, ενώ παράλληλα μπορούν να μάθουν για τη δραστηριότητα των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων της χώρας. Στόχος των παικτών είναι να μαζέψουν τα κομμάτια ενός παζλ και να ξαναφτιάξουν τη γη.

    «Είναι ένα παιχνίδι γνώσεων, όπου τα παιδιά ενημερώνονται για το περιβάλλον, τη μόλυνση, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειες, ενώ παίζοντας με αυτό βγαίνουν πιο σοφά», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, καλωσορίζοντας τους μαθητές.

    Το Planet Book δημιουργήθηκε από τη μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) και έχει διατεθεί σε περισσότερα από 500 σχολεία της χώρας. Στο παιχνίδι συμμετέχουν, επίσης, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Greenpeace, WWF, Αρχέλων, Μεσόγειος SOS, ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Ορνιθολογική και Ευρωπαϊκή Έκφραση.

    Παγκόσμια Ημέρα Νερού Video

    Περίπου 2,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με δυσεπίλυτα προβλήματα διαθεσιμότητας και ποιότητας νερού, παγκοσμίως, ενώ οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ποικίλες για τα αποθέματα των υδάτινων πόρων.

    Η 22η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα του Νερού και παρά τις πολιτικές που εφαρμόζονται για την εξοικονόμηση και την ποιοτική αναβάθμιση των υδάτινων πόρων, η κατάσταση, που καταγράφεται, παραμένει ζοφερή.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Πτώση 22,5% στον τζίρο της εγχώριας κινηματογραφικής βιομηχανίας

    Πτώση της τάξεως του 22,5% παρουσιάζει ο τζίρος της εγχώριας κινηματογραφικής βιομηχανίας από την 1η Σεπτεμβρίου του 2010 έως σήμερα συγκρινόμενος με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η πτωτική αυτή πορεία λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει ο κλάδος δεν οφείλεται μόνον στην οικονομική κρίση αλλά και σε μία σειρά άλλων παραγόντων που σχετίζονται με την εμπορικότητα των ταινιών και την πειρατεία.

    Ποσοστιαία, όπως επισημαίνουν ανώτερα στελέχη των εταιριών, η πτώση λόγω της οικονομικής κρίσης κυμαίνεται περίπου στο 10% έως 12% και στο υπόλοιπο αρνητικό ποσοστό συμμετοχή έχουν η εμπορικότητα των ταινιών - παράγων όμως που είναι μεταβλητός- και η αλματώδης αύξηση της πειρατείας η οποία αντιστοιχεί αυτή την περίοδο περίπου στο 25% του ετήσιου κύκλου εργασιών του κλάδου.

    και η ελληνική ταινία > έκοψαν μαζί 1,5 εκατομμύρια εισιτήρια. Η μεν πρώτη έκοψε 950.000 εισιτήρια η δε δεύτερη 550.000 εισιτήρια.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Μείωση ζημιών 15 ΔΕΚΟ

    Μείωση 25% εμφανίζουν οι ζημίες 15 Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΚΟ) τον Ιανουάριο εφέτος, καθώς αρχίζουν να αποδίδουν τα προγράμματα περιστολής των δαπανών και μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων.

    Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών για τα μηνιαία στοιχεία εσόδων, εξόδων και απασχόλησης για 15 ΔΕΚΟ (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, ΑΜΕΛ, ΤΡΑΜ, ΟΑΣΑ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΕΑΣ, ΕΛΓΑ, ΕΡΤ, ΜΟΔ, ΟΣΚ, ΕΑΒ, ΕΤΑ, ΟΔΙΕ), από αυτές, οι 8 ΔΕΚΟ εμφανίζουν βελτίωση των οικονομικών μεγεθών τους, οι 6 ΔΕΚΟ εμφανίζουν επιδείνωση και μια (ΜΟΔ) δεν υπέβαλε στοιχεία.

    Επιπρόσθετα, η ανάλυση δεν περιλαμβάνει τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, διότι η διαδικασία οριστικοποίησης των λογαριασμών για τον Ιανουάριο 2011 δεν έχει ολοκληρωθεί από τις εταιρείες αυτές και, συνεπώς, τα τελικά οικονομικά στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα στην παρούσα φάση.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την ανάλυση των στοιχείων του Ιανουαρίου 2011, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2010 για τις 14 εταιρίες που υπέβαλαν τα μηνιαία στοιχεία και για τις δύο περιόδους, είναι τα εξής:

    1. Παρουσιάζεται συγκράτηση του συνόλου των εξόδων των εταιριών τον Ιανουάριο 2011 σε σχέση με τον Ιανουάριο 2010 της τάξης του 32%.

    Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως σε:

    Μείωση κατά 31% το 2011 των δαπανών μισθοδοσίας, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του Ν.3899/10, της μείωσης του αριθμού των απασχολουμένων καθώς της εφαρμογής του Ν. 3845/10 με έναρξη ισχύος από 1/6/2010.

    Μείωση κατά 33% των αμοιβών και εξόδων τρίτων.

    Μείωση των τόκων κατά 64%.

    2. Καταγράφεται μείωση των συνολικών εσόδων (συμπεριλαμβανομένων των επιχορηγήσεων) τον Ιανουάριο 2011 σε σχέση με τον Ιανουάριο 2010 κατά 34%, η δε μείωση των εσόδων από πωλήσεις το αντίστοιχο διάστημα περιορίζεται σε 20% και είναι μικρότερη από την συγκράτηση των δαπανών (32%).

    3. Εμφανίζεται σημαντική μείωση κατά 67% και στο συνολικό ύψος των επιχορηγήσεων (τακτικού προϋπολογισμού και λοιπές) τον Ιανουάριο 2011, οι οποίες περιορίστηκαν σε 11 εκατ. ευρώ από 36 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο 2010.

    4. Ο συνολικός αριθμός απασχολούμενων τον Ιανουάριο 2011 εμφανίζει μείωση κατά 14% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 (μείωση κατά 3.098 εργαζόμενους).

    5. Σε ό,τι αφορά το οικονομικό αποτέλεσμα, παρουσιάζεται μείωση των ζημιών των εταιριών κατά 25% σε σχέση με το 2010. Οι ζημίες περιορίστηκαν σε 33,4 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο 2011 έναντι 44,5 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο 2010 και τα αποτελέσματα βελτιώθηκαν κατά 11 εκατ. ευρώ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Χαμηλότερα τα έσοδα

    Αυξημένο κατά 8,5% είναι το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού σε σύγκριση με το πρώτο δίμηνο του 2010. Η Αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στη μη επανάληψη, στην περίοδο αυτή, συγκεκριμένων αποδόσεων μέτρων, αλλά και λόγω της μεγαλύτερης από την εκτιμώμενη ύφεση στο τελευταίο τρίμηνο του 2010, με βάση την τελευταία αναθεώρηση του ΑΕΠ από την ΕΛΣΤΑΤ.

    Ωστόσο, χαμηλότερο κατά 55 εκατ. ευρώ είναι σε δημοσιονομική βάση το έλλειμμα του κρατικού προυπολογισμού το δίμηνο Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2011 σε σχέση με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού για το ίδιο διάστημα. Συγκεκριμένα, ανήλθε σε 1.024 εκατ. ευρώ όταν σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2011 το έλλειμμα του πρώτου διμήνου προβλεπόταν σε 1.079 εκ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία του ελλείμματος σε δημοσιονομική βάση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 7.950 εκ. ευρώ και εμφανίζουν μείωση κατά 9,1% που οφείλεται, στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. ευρώ τον μήνα Ιανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών, στα μειωμένα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις κατά 99 εκατ. ευρώ αλλά και στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 414 εκατ. ευρώ στο τρέχον δίμηνο.

    Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού είναι χαμηλότερα από το στόχο που είχε τεθεί στο δίμηνο κατά 860 εκατ. ευρώ, ενώ αυτά του ΠΔΕ είναι αυξημένα κατά 603 εκατ. ευρώ, με συνέπεια για το σύνολο των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού η μείωση να περιορίζεται στα 257 εκατ. ευρώ. Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 284 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το στόχο που είχε τεθεί, ενώ οι δαπάνες του ΠΔΕ είναι περιορισμένες κατά 595 εκατ. ευρώ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Το 13ο Athens Fashion Week

    Η Τεχνόπολις των Αθηνών στο Γκάζι, ετοιμάζεται να υποδεχθεί στην πασαρέλα τους Ελλήνες σχεδιαστές στο καθιερωμένο ραντεβού του Athens Fashion Week, από τις 30 Mαρτίου έως τις 3 Απριλίου.

    Πρόκειται για την 13η διοργάνωση, που συνδυάζει τις επιδείξεις σχεδιαστών για τον χειμώνα 2011/2012, με τους σκοπούς του φιλανθρωπικού οργανισμού «Make a wish» (Κάνε μία ευχή).

    «Η δημιουργία της μόδας συναντά τη μαγεία του Make a wish», είπε η Γκαμπριέλλα Πετζετάκι, πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της διεθνούς οργάνωσης, η οποία δημιουργήθηκε πριν από τριάντα χρόνια στις ΗΠΑ και έχει εκπληρώσει έως τώρα 250.000 ευχές παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας, σε 36 χώρες του κόσμου.

    Για τον σκοπό αυτό τα έσοδα από τις προσκλήσεις των εγκαινίων στις 30 Μαρτίου, με την επίδειξη της συλλογής dassios arabesque 2011/2012, του γνωστού σχεδιαστή Δημήτρη Ντάσιου, θα διατεθούν υπέρ του «Make a wish». Το ίδιο και ένα μέρος από τα έσοδα της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Ελαφρότητα του Είναι»( Daphne Valente:Ligthness of Being 2), όπου 31 Έλληνες φωτογράφοι «καταθέτουν» τη δική τους ματιά πάνω στο ίδιο θέμα: Το χαρακτηριστικό μαντήλι με τα πλισέ, που σχεδιάζει η Δάφνη Βαλέντε.

    Στις παράλληλες εκδηλώσεις τέχνης του Athens Fashion Week, στην Τεχνόπολι, θα εγκατασταθούν τέσσερα εργαστήρια με φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (28/3-2/4 δημιουργώντας τα δικά τους τρισδιάστατα έργα, με θέμα «Το ρούχο ως κατοικία του Σώματος», δίνοντας μία διαφορετική ερμηνεία και προέκταση στην έννοια του ρούχου.

    Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνεται και το αφιέρωμα «Next Generation», για την ανάδειξη νέων ταλαντούχων σχεδιαστών, μέσα από διαγωνισμό για τον «Καλύτερο νέο Έλληνα σχεδιαστή».

    Η απονομή των δύο βραβείων του διαγωνισμού, θα πραγματοποιηθεί στην τελετή λήξης του Athens Fashion Week, στις 3 Απριλίου. Στο πρόγραμμα της λήξης, εντάσσονται και οι επιδείξεις ελληνικών σχολών μόδας.

    «Η σύνθεση των σχεδιαστών μόδας στη 13η Athens Fashion Week, είναι ποσοτικά και ποιοτικά η μεγαλύτερη που έγινε από το 2008, οπότε πρωτοπαρουσιάστηκε στην Τεχνόπολη», είπε ο διευθυντής της Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας, Αντώνης Κιούκας.

    Στην Athens Fashion Week, επέλεξαν να δείξουν τη δουλειά τους οι Δημήτρης Ντάσιος, Σωτήρης Γεωργίου, Δημήτρης Ζαφειρίου, Ευάγγελος Καβαθάς, Λουκάς, Κατερίνα Αλεξανδράκη, Κάθυ Χέυντελς, Μάκης Τσέλιος, Ασλάνης, Νίκος-Τάκις, Παρθένης, Άντρια Παπαδοπούλου, Δάφνη Βαλέντε, οι σχεδιάστριες μόδας της φίρμας «Delight», Δάφνη Ηλιάκη και Εύη Ρέτζιου, οι Βασίλης Κωστέτσος, Πάνος Βαλταδώρος, Πάνος Απέργης, και η Corina Vladescu από τη Ρουμανία, η Cristina Nitopi από την Αυστραλία, και η Alice Marie Hajipanayi.

    Τα εγκαίνια θα γίνουν από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ο οποίος βρέθηκε σήμερα ανάμεσα στους συντελεστές του Athens Fashion Week, στη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος στην Τεχνόπολη.

    Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας του 13ου Athens Fashion Week είναι το ΑΠΕ-ΜΠΕ και η δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Υποψήφιο για βράβευση

    Το Μουσείο της Ακρόπολης, του αρχιτέκτονα Μπερνάρ Τσουμί είναι ανάμεσα στις έξι επικρατέστερες υποψηφιότητες για το Βραβείο σύγχρονης αρχιτεκτονικής της ΕΕ, «Mies van der Rohe», που αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Όπως ανακοινώθηκε, η επιλογή έγινε μεταξύ 343 έργων που βρίσκονται σε 33 χώρες της Ευρώπης. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου στη Βαρκελώνη, στο Εκθεσιακό Περίπτερο που είχε σχεδιάσει ο Γερμανός αρχιτέκτονας Mies van der Rohe.

    Οι υπόλοιπες πέντε επικρατέστερες υποψηφιότητες είναι το Νέο Μουσείο στο Βερολίνο (Ντέιβιντ Τσίπερφιλντ), το Θέατρο Νεολαίας Bronks στις Βρυξέλλες (Μαρτίνε ντε Μέσενεερ και Ντιρκ φαν ντεν Μπράντε), το Μουσείο Τεχνών 21ου Αιώνα στη Ρώμη (Ζάχα Χαντίντ, Πάτρικ Σουμάχερ, Τζιανλούκα Ρακάνα), το Μέγαρο Συναυλιών στην Κοπεγχάγη ( Ζαν Νουβέλ) και το Κέντρο Αποκατάστασης στο Άρνεμ της Ολλανδίας (Κοέν φαν Φέλζεν).

    Το βραβείο «Mies van der Rohe» απονέμεται από το 1987, ανά διετία και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Πολιτισμός» της ΕΕ και το Ίδρυμα Mies van der Rohe. Συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 60.000 ευρώ και προβάλλει την αριστεία στον σχεδιασμό σύγχρονων κτιρίων, αλλά και τη συμβολή στη διαμόρφωση νέων ιδεών και τεχνολογιών στον τομέα της αστικής ανάπτυξης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 March 2011 - 17:30:25 UTC