Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται ο πυρηνικός εφιάλτης
  • [02] Αρνήθηκαν να απολογήθουν
  • [03] Μειώθηκε στο 4,2% ο πληθωρισμός
  • [04] Έκρυθμη η κατάσταση στο Μπαχρέιν
  • [05] Επιδότηση ενοικίου από τον ΟΕΚ
  • [06] Τραβούν χειρόφρενο ο»Ώ

  • [01] Συνεχίζεται ο πυρηνικός εφιάλτης

    Νερό διοχετεύεται στους αντιδραστήρες Νο. 5 και Νο. 6 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια ηλεκτρική εταιρεία του Τόκιο Tepco κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο.

    Τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας εμπόδισαν το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου CH-47 Shinook να ρίξει νερό στον αντιδραστήρα Νο. 4 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα για να ψυχθεί το αναλωθέν πυρηνικό καύσιμο, στη δεξαμενή του οποίου ξέσπασε φωτιά χθες και σήμερα.

    Οι εξαιρετικά ραδιενεργές ράβδοι του αναλωθέντος καυσίμου βρίσκονται πλέον έξω από το νερό και θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνες για πρόκληση μεγάλης καταστροφής.

    Η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco ανακοίνωσε ότι το προσωπικό του πυρηνικού σταθμού που είχε απομακρυνθεί προσωρινά εξαιτίας της αιφνίδιας αύξησης των τιμών της ραδιενέργειας, επέστρεψε στον χώρο του σταθμού για να συνεχίσει τις επιχειρήσεις αντιμετώπισης της σειράς των βλαβών στους έξι αντιδραστήρες του Φουκουσίμα.

    Οι μετρήσεις που οδήγησαν αρχικά στην απομάκρυνση του προσωπικού αποδείχθηκαν εσφαλμένες.

    Ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Κίνα δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για σημαντική διασπορά ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία.

    Για "σκηνές από την Αποκάλυψη" έκανε λόγο ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Ενέργεια, Γκίντερ Ετινγκερ, αναφερόμενος σε όσα συμβαίνουν στην Ιαπωνία μετά το πυρηνικό δυστύχημα, εκτιμώντας ότι οι τοπικές αρχές έχουν χάσει τον έλεγχο της κατάστασης.

    "Δεν αποκλείω το χειρότερο τις επόμενες ώρες και ημέρες" τόνισε.

    Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών από τον σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία ανέρχεται σε 3.373, των αγνοουμένων σε 6.746 και των τραυματιών σε 1.897, σύμφωνα με νέο επίσημο προσωρινό απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της χώρας.

    Ξένες εταιρείες σχεδιάζουν να απομακρύνουν το προσωπικό τους από το Τόκιο και περιοχές της βόρειας Ιαπωνίας.

    Η Ιαπωνία είχε προειδοποιηθεί το 2008 από την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) ότι τα πυρηνικά της εργοστάσια δεν ήταν σε θέση να αντέξουν ισχυρούς σεισμούς, σύμφωνα με διπλωματικά τηλεγραφήματα των ΗΠΑ που περιήλθαν στην κατοχή του WikiLeaks και στα οποία αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα The Daily Telegraph σήμερα.

    Η Γαλλία ζήτησε συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών των μελών της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών για να δώσουν απάντηση στην κρίση στην Ιαπωνία, ενδεχομένως και αγοράζοντας ιαπωνικό χρέος, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ.

    Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι θα συγκαλέσει ειδική συνάντηση των υπουργών της Ομάδας των Είκοσι (G20) περισσότερο ανεπτυγμένων και αναδυομένων οικονομιών για να συζητήσουν τις επιλογές στον ενεργειακό τομέα μετά την πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία.

    Αποφασισμένη η Άγκυρα για πυρηνικό εργοστάσιο

    Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να κατασκευάσει μαζί με τη Ρωσία το πρώτο της πυρηνικό εργοστάσιο στο Άκκουγιου, μια περιοχή γνωστή για τη σεισμικότητά της, παρά το ατύχημα που προκλήθηκε από το σεισμό της Παρασκευής στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε αργά χθες Τρίτη ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    "Μένουν μήνες, ίσως εβδομάδες για να αρχίσουμε μαζί με τη Ρωσία το πρόγραμμά μας για τον πυρηνικό σταθμό στο Άκκουγιου", δήλωσε ο Ερντογάν κατά την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποιεί στη Μόσχα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Αρνήθηκαν να απολογήθουν

    Αρνούμενοι να απολογηθούν επί της ουσίας, έδωσαν τυπικές απολογίες ενώπιον των Εφετών Ανακριτών, οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

    Οι πέντε από τους κατηγορουμένους είπαν ενώπιον των ανακριτών ότι δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία, ενώ ο έκτος, Κώστας Παπαδόπουλος, που συνελήφθη στο Χολαργό, απολογείται επί της ουσίας, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατική οργάνωση. Ο Κ. Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι ανήκει στον αναρχικό χώρο και κάνει λόγο για ποινικοποίηση της κοινωνικής του ζωής με την εμπλοκή του στην υπόθεση.

    Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια που έχουν συνταχθεί σε βάρος τους, οι κατηγορούμενοι, πλην του Κ. Παπαδόπουλου, φέρονται να κατείχαν από κοινού τα όπλα που εντοπίστηκαν κατά τις επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον περασμένο Δεκέμβριο σε Πειραιά και Νέα Σμύρνη. Όπως προκύπτει, σε κομπιούτερ που είχε εντοπιστεί στις αστυνομικές επιχειρήσεις του περασμένου Δεκεμβρίου, υπήρχε σκαναρισμένη πλαστή ταυτότητα την οποία φέρεται να χρησιμοποίησε ο Μιχάλης Νικολόπουλος, αδελφός του Γιώργου Νικολόπουλου, για να νοικιάσει διαμέρισμα στη Νέα Χαλκηδόνα. Στο επίμαχο διαμέρισμα έχει εντοπιστεί αποτύπωμα της κατηγορουμένης στην υπόθεση του Βόλου, Όλγας Οικονομίδου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Μειώθηκε στο 4,2% ο πληθωρισμός

    Μείωση από 4,9% σε 4,2% σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat.

    Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός αυξήθηκε από 2,3% τον Ιανουάριο σε 2,4% τον Φεβρουάριο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 0,8%.

    Σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011, ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Νοέμβριο του 2010 σε δεκαπέντε κράτη μέλη, παρέμενε αμετάβλητος σε τρία και μειώθηκε σε οκτώ κράτη μέλη, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για τη Μεγάλη Βρετανία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Έκρυθμη η κατάσταση στο Μπαχρέιν

    Ο στρατός του Μπαχρέιν επέβαλε σήμερα απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 4 μ.μ. ως τις 4 π.μ. σ' ένα μεγάλο τμήμα της πρωτεύουσας Μανάμα και απαγόρευσε όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις σ' όλη τη χώρα.

    Αξιωματικός που εμφανίσθηκε ζωντανά στην τηλεόραση έκανε την ανακοίνωση αυτή αφού το κίνημα της νεολαίας είχε καλέσει προηγουμένως τους πολίτες να διαδηλώσουν στις 3.30 μ.μ. (τοπική ώρα).

    Η απαγόρευση της κυκλοφορίας καλύπτει την περιοχή του Σιφ Μολ, της πλατείας του Μαργαριταριού, του οικονομικού κέντρου και των διπλωματικών αντιπροσωπειών.

    Άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κινούνται προς την οδό Μπουντάγια, όπου αναμενόταν να γίνει η διαδήλωση.

    Στο μεταξύ, έγινε γνωστό πως ένας τρίτος αστυνομικός σκοτώθηκε σήμερα αφού διαδηλωτές έπεσαν επάνω του με αυτοκίνητο στη διάρκεια της καταστολής των διαδηλώσεων από την αστυνομία, ανακοίνωσε νοσοκομειακή πηγή.

    Τέσσερις αστυνομικοί νοσηλεύονται με τραύματα από μαχαίρι, αλλά κανένας τους δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο, πρόσθεσε.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Επιδότηση ενοικίου από τον ΟΕΚ

    Τις νέες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των δικαιούχων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στο πρόγραμμα χορήγησης επιδότησης ενοικίου για τα ενοίκια που κατεβλήθησαν το έτος 2009, ορίζει με απόφασή του ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλης Κεγκέρογλου. Στην απόφαση, καθορίζονται οι προϋποθέσεις και οι ημέρες εργασίας σε ασφάλιση Οργανισμού κύριας ασφάλισης μισθωτών, που πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει οι δικαιούχοι εργατοϋπάλληλοι μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για χορήγηση επιδότησης ενοικίου.

    Παράλληλα με απόφαση, από τις 28/2/2011 του Υπουργείου Εργασίας, η οποία αναρτήθηκε στις 11/3/2911, παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου, η διακοπή παραλαβής αιτήσεων χορήγησης δανείων από τα δανειοδοτικά προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.). Το "πάγωμα" των προγραμμάτων αποφασίστηκε αρχικά τον περασμένο Ιούλιο εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, και είχε δοθεί νέα παράταση ως το τέλος Φεβρουαρίου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Τραβούν χειρόφρενο

    Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει αύριο το επιβατικό κοινό, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

    Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα καθ' όλο το 24ωρο θα παραμείνουν αύριο και τα τρία Μέσα Σταθερής Τροχιάς, (Τραμ, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Μετρό), καθώς και τα τρόλεϊ. Κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ.

    Οι εργαζόμενοι διεκδικούν, όπως ανακοίνωσαν, σταθερή χρηματοδότηση των φορέων, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, άρση των υποχρεωτικών μετατάξεων, δίκαιο ασφαλιστικό καθεστώς και διασφάλιση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 March 2011 - 13:30:25 UTC