Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι μάχες σε πόλεις της Λιβύης
  • [02] Κινητό με ανθρώπινο σχήμα
  • [03] Μουσική της Διασποράς ο»Ώ

  • [01] Συνεχίζονται οι μάχες σε πόλεις της Λιβύης

    Οι εξεγερμένοι απέναντι στο καθεστώς Καντάφι ανέφεραν ότι, από τις μάχες σε πόλεις της ανατολικής Λιβύης κατά το τρέχον 24ωρο "τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους".

    Από τη Βεγγάζη, εκπρόσωπος των εξεγερμένων ανέφερε ότι από τις συγκρούσεις στη Μισράτα, σήμερα, "οι νεκροί ανέρχονται στους 15 ενώ οι τραυματίες στους 38". Ανάμεσα στους τραυματίες είναι δύο ξένοι δημοσογράφοι, ο ένας απασχολείται στο γαλλικό δορυφορικό κανάλι 'Γαλλία 24'.

    --Μαίνονται γιά ώρες οι συγκρούσεις στη Μισράτα, όπου στην περίμετρο κυκλοφορούν κυβερνητικά τεθωρακισμένα, με σαφή πρόθεση να εισβάλουν στη Μισράτα.

    Κυβερνητικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν αποθήκη με ιατρικό υλικό στην ίδια πόλη, όπως και κυβερνητικά κτήρια, που έχουν καταλάβει οι εξεγερμένοι.

    --Από την πλευρά τους, οι εξεγερμένοι δίνουν την εκδοχή ότι "ιδίως η νεολαία πανηγυρίζει στη Μισράτα γιά τη σύλληψη αρκετών καθεστωτικών, αλλά και την κατάληψη ενός τεθωρακισμένου άρματος".

    Μάχες μαίνονται και στη μικρότερη πόλη Μπιν Ζαουάντ, στα 100 χλμ.ανατολικά της Σίρτης, με απολογισμό 5 νεκρούς, 14 τραυματίες-- με τάση βέβαια αυξητική...

    Οι εξεγερμένοι επιχειρούν από τα δυτικά να φθάσουν στη Σίρτη (την ιδιαιτέρα πατρίδα του Μουάμαρ Καντάφι), ενώ συγχρόνως οι κυβερνητικές δυνάμεις πολιορκούν μερικές πόλεις, που έχουν περάσει στον έλεγχο των εξεγερμένων.

    --Οι εξεγερμένοι βεβαιώνουν ότι έχουν τον έλεγχο των πόλεων Ρας Λανούφ, που είναι πετρελαϊκός κόμβος, αλ Μπουρίκα, όπως και του ιστορικού Τομπρούκ.

    -Κάτοικοι της Ρας Λανούφ δηλώνουν ότι οι καθεστωτικοί πληρώνουν τους κατοίκους κοντινών χωριών, γιά να λάβουν θέσεις μέσα στα σπίτια κι απ εκεί να πλήξουν τους εξεγερμένους.

    Στην ίδια την Τρίπολη παρατηρούνται λαϊκοί πανηγυρισμοί, αφότου η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι "πέρασαν ήδη στον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων οι παραθαλάσσεις πόλεις της ανατολικής Λιβύης".

    --Ανεμίζουν, εκεί, πολλές πράσινες σημείες, ρίχνονται πυρά αυτομάτων όπλων στον αέρα, ακούγονται τα κλάξον ιδιωτικής χρήσης οχημάτων.

    -- Ο αριθμός των νεκρών από τις πολυήμερες συγκρούσεις, αφότου την 15η Φεβρουαρίου εκδηλώθηκαν οι πρώτες ενέργειες γιά την ανατροπή του 41χρονου καθεστώτος, "έχει --προ πολλού-- ξεπεράσει τους χίλιους νεκρούς", σύμφωνα με πάρα πολλές συγκλίνουσες πηγές μέσα στη Λιβύη.

    Η κυβέρνηση Καντάφι αποφάσισε την κατάργηση των δασμών στις εισαγωγές βασικών αγαθών και τους φόρους παραγωγής και κατανάλωσης, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

    Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση αυτή "με την ευκαιρία της μεγάλης νίκης της Λιβύης εναντίον των τρομοκρατικών συμμοριών", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Κινητό με ανθρώπινο σχήμα

    Το πρώτο στον κόσμο κινητό τηλέφωνο που έχει σχήμα ανθρώπου (σαν μικρή κούκλα) και εξωτερική επιφάνεια, η οποία θυμίζει έντονα ανθρώπινο δέρμα, δημιούργησαν Ιάπωνες επιστήμονες, με στόχο να επιτρέψουν στους χρήστες να αισθάνονται πιο κοντά σε αυτούς με τους οποίους συνομιλούν, σαν να τους αγγίζουν.

    Η πρωτοποριακή συσκευή κατασκευάστηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οζάκα, της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας NTT DoCoMo και άλλων επιστημονικών ινστιτούτων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Το πρωτότυπο, που σκοπίμως έχει ασαφή χαρακτηριστικά (μπορεί κανείς να το εκλάβει ως αρσενικό ή θηλυκό, μικρής ή μεγάλης ηλικίας), έχει μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από την ανθρώπινη παλάμη. Ένα ηχείο βρίσκεται τοποθετημένο στο κεφάλι της "κούκλας" και ένα λαμπάκι LED στο στήθος ανάβει ή σβήνει, ανάλογα με το αν το κινητό ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται.

    Οι δημιουργοί του ευελπιστούν να κυκλοφορήσουν το κινητό στο εμπόριο, αφού έχουν στο μεταξύ προσθέσει σε αυτό πρόσθετες λειτουργίες, όπως η αναγνώριση εικόνων και φωνής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Μουσική της Διασποράς

    Φόρο τιμής στη «Μουσική Ελλάδα της Διασποράς» αποτείνουν η Καμεράτα, η Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην επόμενη συναυλία του κύκλου «Μετατροπίες» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαρτίου (8:30 το βράδυ) , στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.

    Τέσσερις συνθέτες ελληνικής καταγωγής, που ζουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό, ο Μηνάς Μπορμπουδάκης (Γερμανία), ο Τζον Ψάθας (Νέα Ζηλανδία), ο Κωνσταντίνος Καραβασίλης (Καναδάς) και ο Χρήστος Χατζής (Καναδάς), εκπροσωπούνται στη συναυλία αυτή από τέσσερα έργα που καθένα δίνει τη δική του απάντηση στο ζήτημα της σχέσης εθνικών καταβολών και διεθνούς μουσικής γλώσσας.

    Πρόκειται για τα έργα «Σ- Κασσιόπεια» για σόλο κρουστά και ορχήστρα εγχόρδων του Μηνά Μπορμπουδάκη, «Djinn», κοντσέρτο για σόλο μαρίμπα και ορχήστρα εγχόρδων του Τζον Ψάθα, «Message in a bottle» για ορχήστρα εγχόρδων του Κωνσταντίνου Καραβασίλη και «Arabesque» για σόλο βιολί, πιάνο και ορχήστρα εγχόρδων του Χρήστου Χατζή.

    Τα έργα θα ερμηνεύσει η Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του μόνιμου αρχιμουσικού της Αλέξανδρου Μυράτ και τη σύμπραξη τριών σπουδαίων σολίστ: του Δημήτρη Δεσύλλα (κρουστά), του Γιώργου Παναγιωτίδη (βιολί) και του Τάσου Πάππα (πιάνο).

    Στο γενικότερο πνεύμα του κύκλου «Μετατροπίες», που στόχο έχει να προτείνει στο κοινό ποικίλους, εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με τη μουσική, στις 7.00 το απόγευμα την ημέρα της συναυλίας οι συνθέτες Μηνάς Μπορμπουδάκης και Χρήστος Χατζής, ο αρχιμουσικός Αλέξανδρος Μυράτ και ο μουσικολόγος Ηλίας Γιαννόπουλος παρουσιάζουν και σχολιάζουν τα έργα του προγράμματος στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 March 2011 - 17:30:18 UTC