Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με αλυσίδες η πρόσβαση σε χιονοδρομικά κέντρα της Μακεδονίας
  • [02] Εμπρησμός αυτοκινήτου στην Τούμπα
  • [03] Με «ριφιφί» έκλεψαν κοσμηματοπωλείο στην Χαλκιδική
  • [04] "Η φυγή δεν είναι στον χαρακτήρα μου"
  • [05] Κινητά και εγκέφαλος
  • [06] Μήτρογλου vs Ολυμπιακός ο»Ώ

  • [01] Με αλυσίδες η πρόσβαση σε χιονοδρομικά κέντρα της Μακεδονίας

    Συννεφιασμένος είναι ο καιρός στην Κεντρική και στη Δυτική Μακεδονία, ενώ ανοιχτός χωρίς να απαιτούνται αλυσίδες είναι ο δρόμος από τον Άγιο Αθανάσιο και την Κερασιά προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν. Ανοιχτός είναι ο δρόμος από Βέροια και Νάουσα προς το χιονοδρομικό κέντρου του Σελίου, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στα «3-5 Πηγάδια».

    Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο νομό της Φλώρινας από το 20ο έως το 30ο χλμ. μέσω Βιτσίου, εξαιτίας παγετού, αλλά και για την πρόσβαση των οχημάτων στη Βλάστη Κοζάνης.

    Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους, στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των συνθηκών παγετού, αλλά και ομίχλης, σε ορισμένα σημεία του.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Εμπρησμός αυτοκινήτου στην Τούμπα

    Άγνωστοι έριξαν εύφλεκτο υγρό στο πίσω μέρος ΙΧ αυτοκινήτου, ο οποίο ήταν σταθμευμένο στην περιοχή της Τούμπας, με συνέπεια αυτό να καταστραφεί από τη φωτιά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Με «ριφιφί» έκλεψαν κοσμηματοπωλείο στην Χαλκιδική

    Κλοπή κοσμηματοπωλείου με τη μέθοδο του «ριφιφί» έγινε στο βράδυ της Παρασκευής στην Ιερισσό της Χαλκιδικής. Οι άγνωστοι δράστες μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο που διατηρεί 29χρονος, γκρεμίζοντας την κοινή μεσοτοιχία του διπλανού κρεοπωλείου.

    Μετά την είσοδό τους στο κοσμηματοπωλείο ερεύνησαν το χώρο και αφαίρεσαν από τη βιτρίνα, χρυσαφικά και ωρολόγια οικονομικής αξίας 29.000 ευρώ. Στο χώρο του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για το «ριφιφί».

    Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Α. Τ. Ιερισσού Χαλκιδικής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Η φυγή δεν είναι στον χαρακτήρα μου"

    Aπορρίπτει το ενδεχόμενο παραίτησής του ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τονίζoντας στην εφημερίδα REAL ότι «η φυγή από τα προβλήματα δεν είναι στον χαρακτήρα μου. Λόγος παραίτησης για μένα θα ήταν να μην μπορώ να στηρίξω τις αποφάσεις της κυβέρνησης στην οποία υπηρετώ και μέχρι τώρα δεν έχω νιώσει καμία στιγμή αδυναμία να στηρίξω τη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και της χώρας».

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζει ακατανόητη την άρνηση της ΝΔ να προσέλθει στο διάλογο για τα μέτρα που θα ληφθούν την περίοδο 2012- 2014 και σημειώνει «η διαρκής διαφωνία και αντίδραση χωρίς αντιπροτάσεις και εναλλακτικές λύσεις μόνον να καθυστερεί τη λύση και να επιδεινώνει το πρόβλημα καταφέρνει».

    Τονίζει ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν πριν ολοκληρωθεί η εντολή τετραετίας και σε ότι αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού σημειώνει ότι είναι απόφαση του πρωθυπουργού.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν ανήκει στον ίδιο η ευθύνη υλοποίησης του Μνημονίου τονίζει πως «πρόκειται για υποχρέωση της χώρας και είναι ευθύνη της κυβέρνησης συνολικά να επιτευχθούν οι στόχοι. Κανένας από τους υπουργούς και τα στελέχη της κυβέρνησης δεν έχει διαφορετική άποψη σε αυτό το θέμα. Και σας διαβεβαιώνω ότι όλοι έχουμε πιο σημαντικές δουλειές να κάνουμε από το να ασχολούμαστε με παρόμοια παραφιλολογία».

    Εκτιμά ότι στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου θα υπάρξει συμφωνία σημειώνει όμως, πως δεν θα είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν ανώδυνα νέες καθυστερήσεις και αναβολές στην ευρωζώνη ενώ υπενθυμίζει ότι «η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου έχει αποφασιστεί πολιτικά σε υψηλό επίπεδο και άρα θεωρείται δεομένη ως μέρος της συνολικής λύσης που θα αποτυπωθεί μαζί με όλες τις λεπτομέρειες του ευρωπαικού μηχανισμού».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Κινητά και εγκέφαλος

    Η επί 50 λεπτά χρήση του κινητού τηλεφώνου, κολλημένου στο αυτί, είναι αρκετή για να μεταβάλει τη δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυττάρων, στην περιοχή του εγκεφάλου που βρίσκεται πιο κοντά στην ενσωματωμένη κεραία της συσκευής. Παραμένει, όμως, ακόμα ασαφές ποιες μπορεί να είναι οι τυχόν συνέπειες για την υγεία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία, ούτε αυτή τη φορά, κατέστη δυνατό να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα αν και κατά πόσο υπάρχει σχέση ανάμεσα στην κινητή τηλεφωνία και στον καρκίνο του εγκεφάλου.

    Οι ερευνητές των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, με επικεφαλής τη Νόρα Βόλκοφ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA), σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, έδειξαν ότι ο μεταβολισμός της γλυκόζης, δηλαδή η χρήση σακχάρου (μια ένδειξη για την εγκεφαλική δραστηριότητα), αυξάνει στους ανθρώπους που μιλάνε για ώρα στο κινητό τους. Ο μηχανισμός μέσω του οποίου επηρεάζεται ο μεταβολισμός σε τοπικό επίπεδο, δεν είναι ξεκάθαρος.

    Οι ερευνητές εξέφρασαν έκπληξη επειδή η ασθενής ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία του σήματος, που προέρχεται από τα κινητά, μπορεί να επιδράσει στην εγκεφαλική δραστηριότητα, διευκρίνισαν όμως πως αυτό δεν σημαίνει ότι έχει σχέση με το κατά πόσο τα κινητά μπορεί να προκαλούν καρκίνο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Μήτρογλου vs Ολυμπιακός

    Ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού, δεν χάνει τον φετινό τίτλο και θα παίξει στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο για να αποδείξει ότι είναι η καλύτερη ομάδα της σεζόν και να αμβλύνει τις εντυπώσεις, από τα όσα συνέβησαν την προηγούμενη αγωνιστική στον Πειραιά.

    Δύσκολο έργο θα έχει η ΑΕΚ, στην 24η αγωνιστική, η οποία θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της σε μια από τις πιο «σκληρές» έδρες του πρωταθλήματος, στο «παγκρήτιο» στο ματς κόντρα στον Εργοτέλη. Σημαντικό είναι και το παιχνίδι στην Τούμπα μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Καβάλας, ενώ η Λάρισα δεν έχει άλλα περιθώρια και θέλει μόνο τη νίκη, στο εντός έδρας ματς με τον Αρη.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

    ΚΥΡΙΑΚΗ

    15:00 Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης NS2

    17:15 ΠΑΟΚ-Καβάλα NS3

    17:15 Εργοτέλης-ΑΕΚ NS2

    19:30 Πανιώνιος-Ολυμπιακός NS1

    19:30 Λάρισα-Αρης NS2

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 February 2011 - 11:30:17 UTC