Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία»
  • [02] Νίκη Σοσιαλδημοκρατών
  • [03] Ένταση στο γ' ημίχρονο ο»Ώ

  • [01] «Να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία»

    «Έχουμε φορτώσει ένα δυσβάσταχτο χρέος στις πλάτες των παιδιών μας και οφείλουμε να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τώρα. Όση δημόσια περιουσία είναι καταγεγραμμένη και ελεύθερη πρέπει άμεσα να αξιοποιηθεί. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της καθυστέρησης και έχουμε την ιστορική ευθύνη να κάνουμε ό,τι μπορούμε, να απαλλάξουμε την επόμενη γενιά από ένα βάρος για το οποίο δεν ευθύνεται», δήλωσε, από τα Γιάννενα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας.

    «Η ελληνική δημόσια περιουσία δεν είναι σε μεγάλο βαθμό καταγεγραμμένη, ενώ είναι σε εγκληματικό βαθμό καταπατημένη. Η αξιοποίησή της, όπως και εκείνη των ακινήτων που βρίσκονται στο εξωτερικό είναι επιτακτική ανάγκη. Εθελοτυφλούμε όταν εξαντλούμαστε σε θεωρητικές συζητήσεις, κινδυνολογία, συνθηματολογία, κυνήγι μαγισσών και άγονες αντιπαραθέσεις. Χάνουμε πολύτιμο χρόνο και δυνάμεις», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Νίκη Σοσιαλδημοκρατών

    Σαρωτική ήταν ή νίκη των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) με επικεφαλής τον Όλαφ Σολτς στις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο του Αμβούργου της Γερμανίας. Δραματική ήταν η πτώση του κυβερνώντος, μέχρι τώρα στο Αμβούργο, Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) που είχε το χειρότερο αποτέλεσμα μεταπολεμικά.

    Στο Αμβούργο, σύμφωνα με την εκτίμηση αποτελέσματος του ινστιτούτου Infratest Dimap, το SPD πήρε 49,5%, +15,4%, οι Χριστιανοδημοκράτες CDU 21,2%, -21,4%, οι Πράσινοι GAL 11,4%, +1,8%, η Αριστερά LINKE 6,7%, +,3% και οι Φιλελεύθεροι FDP 6,0% +1,3% διασφαλίζοντας και την επάνοδό τους στην τοπική βουλή. Η συμμετοχή κυμάνθηκε στο 63%.

    Οι εκλογές στο Αμβούργο ήταν η πρεμιέρα για εφτά συνολικά εκλογικές αναμετρήσεις σε ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας κατά το τρέχον έτος 2011. Οι σημαντικότερες είναι οι εκλογές στη Βάδη Βυρτεμβέργη και Ρηνανία Παλατινάτο στις 27 Μαρτίου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ένταση στο γ' ημίχρονο

    Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, για τα διαδραματισθέντα στο ντέρμπι.

    Τη δική της εκδοχή για όσα έγιναν στο ντέρμπι του γηπέδου "Γ. Καραϊσκάκης" δίνει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με μακροσκελή ανακοίνωση την οποία εξέδωσε. Σε αυτή, υπάρχει παραδοχή του διαιτητικού λάθους στην ακύρωση του γκολ του Κατσουράνη αλλά με αναφορά στον συνολικό αριθμό των σφαλμάτων που έχουν γίνει στο εφετινό πρωτάθλημα, υπογραμμίζεται η προσπάθεια που έχει καταβληθεί από τον Ολυμπιακό για τη μείωση της βίας στους αθλητικούς χώρους, υποστηρίζεται ότι τις ημέρες που προηγήθηκαν του αγώνα μερίδα των ΜΜΕ και στελέχη που πρόσκεινται στον Παναθηναϊκό προκάλεσαν, ενώ εκτιμάται ότι οι δηλώσεις του Σισέ έγιναν για να καλυφθεί η "προαποφασισμένη φυγή" του, όπως αναφέρεται.

    Νωρίτερα, δεύτερη ανακοίνωση, σε πιο «σκληρό» ύφος, μέσα σε λίγες ώρες εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι αυτή τη φορά ασχολήθηκε περισσότερο, με όσα συνέβησαν μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη».

    Στην ανακοίνωσή της αυτή η «πράσινη» ΠΑΕ χαρακτηρίζει «τραμπούκο» τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, και για τα όσα συνέβησαν μετά τη λήξη του αγώνα αναφέρει: «Συμπληρώνουν ένα σκηνικό οχετού που, σε συνδυασμό με τη διαιτησία που είχε προηγηθεί, καθίσταται μοναδικό και ανεπανάληπτο μνημείο νοθείας και αλητείας στα ελληνικά ποδοσφαιρικά χρονικά».

    Παρέμβαση Κ. Παπούλια

    «Πρέπει όλοι εμείς που αγαπάμε τον αθλητισμό, εμείς που αγαπάμε τις αρετές και τα ιδανικά του αθλητισμού, να στρατευθούμε εναντίον της βίας στα γήπεδα. Είναι απαράδεκτο μία μικρή μειοψηφία να δημιουργεί επεισόδια τα οποία αμαυρώνουν τον αθλητισμό. Εμείς λέμε "όχι" στην βία στα γήπεδα, για να ξαναγυρίσει ο αθλητισμός όπως τον ζήσαμε εμείς οι παλιότεροι...", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 February 2011 - 21:30:16 UTC