Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη διυπουργική η αξιοποίηση των Ελληνικού
  • [02] Τι προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ο»Ώ

  • [01] Στη διυπουργική η αξιοποίηση των Ελληνικού

    Η ένταξη της αξιοποίησης του Ελληνικού στις διαδικασίες του "fast track" περιλαμβάνεται στην ατζέντα της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων που πρόκειται να συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι, υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη.

    Στη συνεδρίαση θα μετάσχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ.Χρυσοχοίδης, Υποδομών. Μεταφορών και Δικτύων Δ.Ρέππας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη και Πολιτισμού Π.Γερουλάνος.

    Στη συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθεί επίσης ο κανονισμός λειτουργίας της Διυπουργικής Επιτροπής καθώς και πιθανά άλλα επενδυτικά σχέδια που θα μπορούσαν να ενταχθούν στις διαδικασίες του νόμου για την επιτάχυνση στρατηγικών επενδύσεων.

    Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας πρόκειται να επισκεφθεί το Κατάρ την ερχόμενη Τρίτη 22 Φεβρουαρίου για να συζητήσει την επένδυση στο Ελληνικό, με βάση και τις προτάσεις του αρχιτέκτονα Χοσέ Ασεμπίγιο για την ανάπλαση της περιοχής που παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Τι προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

    Αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που συζητήθηκε και εγκρίθηκε στο υπουργικό συμβούλιο. Το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει την επιβολή αυτόφωρου για την μη καταβολή βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο για διάστημα πάνω από τέσσερις μήνες, για την παράλειψη ή μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ ενώ αυξάνει ως και τα 20 χρόνια κάθειρξης τις ποινές που θα επιβάλλονται για φοροδιαφυγή πάνω από τα όρια που αυτή θεωρείται κακούργημα. Σημειώνεται ότι κακούργημα θεωρείται σήμερα η μη απόδοση ΦΠΑ πάνω από 75.000 ευρώ και εισοδήματος πάνω από 150.000 ευρώ.

    Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη την θέσπιση οικονομικού εισαγγελέα για υποθέσεις φοροδιαφυγής, την άρση του φορολογικού απορρήτου και τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των οφειλετών ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο όταν αυτά υπερβαίνουν τα 150.000 για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους αλλά και για σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής που αφορούν μη έκδοση αποδείξεων, πλαστά κα εικονικά τιμολόγια αλλά και παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Θεσπίζονται ακόμη αυστηρές διαδικασίες επιλογής και ελέγχου των εφοριακών υπαλλήλων ( μέσω Πόθεν Εσχες).

    Παράλληλα το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μεταξύ των οποίων είναι η μείωση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων, αλλαγή του τρόπου παρακράτησης του φόρου για τα μερίσματα, καθώς και δυνατότητα καταβολής του ΦΠΑ σε τρεις δόσεις.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 February 2011 - 5:30:14 UTC