Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία για συνταγματικές μεταρρυθμίσεις
  • [02] Μέτρα για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ
  • [03] Προσαγωγές για τα επεισόδια στα Εξάρχεια
  • [04] "Ζεσταίνουν" τα τρακτέρ οι αγρότες
  • [05] Τα βλέμματα στην Τούμπα ο»Ώ

  • [01] Συμφωνία για συνταγματικές μεταρρυθμίσεις

    Να συγκροτηθεί μία επιτροπή που θα προετοιμάσει, έως τον Μάρτιο, τις προτάσεις για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, συμφώνησαν η αιγυπτιακή κυβέρνηση και η αντιπολίτευση προκειμένου να βρεθεί διέξοδος στην κρίση, μετά από συνομιλίες στις οποίες συμμετείχαν και οι ισλαμιστές Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

    Ωστόσο, η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η μεγαλύτερη αντιπολιτευόμενη δύναμη στη χώρα, ανακοίνωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει το καθεστώς του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ είναι ανεπαρκείς, ενώ ο Ελ Μπαραντέι δήλωσε ότι δεν προσεκλήθη στις συνομιλίες.

    Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της Αιγύπτου Όμαρ Σουλεϊμάν απέρριψε αίτημα της αντιπολίτευσης να αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, δήλωσε ένας από τους αντιπολιτευόμενους που μετέχει στον διάλογο κυβέρνησης - αντιπολίτευσης.

    Η Αίγυπτος αρνείται τα τελεσίγραφα, τόνισε ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας, Αχμεντ Αμπουλ Γέϊτ, μετά τις εκκλήσεις δυτικών παραγόντων να γίνει "γρήγορα και συντεταγμένα" η μετάβαση σε μία νέα πολιτική τάξη πραγμάτων.

    Στο μεταξύ, η ζωή στην Αίγυπτο προσπαθεί να ξαναβρεί τους κανονικούς της ρυθμούς, μετά από 13 ημέρες διαδηλώσεων. Το κέντρο του Καΐρου συνεχίζει να παραμένει κομμένο στα δύο, με τους διαδηλωτές να επιμένουν ακόμη και σήμερα - υπό βροχή και κάποιο σχετικό κρύο - να ζητούν την "εδώ και τώρα" παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ. Όμως, στο υπόλοιπο Κάιρο, η ζωή ξαναθυμίζει σιγά - σιγά παλιές ημέρες. Το μποτιλιάρισμα επανήλθε στις παλιές, μεγάλες του δόξες, οι καθαριστές των δρόμων άρχισαν να μαζεύουν σκουπίδια, τα περισσότερα μαγαζιά άνοιξαν, παρά την μικρή έλλειψη τροφίμων και κάποιων βασικών ειδών και η εμπορική κίνηση επανήλθε σημαντικά, ενώ άνοιξαν και οι τράπεζες, όπου σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Μέτρα για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

    Από τη Δευτέρα όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα γιατρό, από τους συμβεβλημένους του ΟΑΕΕ ή του ΟΠΑΔ.

    Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε μέτρα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, τονίζοντας ότι στόχος είναι η απαλλαγή πέντε εκατομμυρίων, άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, από την απαράδεκτη κατάσταση, που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν, με τις ατελείωτες ουρές στις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.

    Στο μεταξύ, οι γιατροί του ΙΚΑ, αλλάζοντας την αρχική τους απόφαση για απεργία διαρκείας μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από αύριο, Δευτέρα, έως και την Παρασκευή. Έως και την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου, απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Τριήμερη πανελλαδική απεργία -μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Υγεία- από την ερχόμενη Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

    Οι γιατροί ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου και κάνουν λόγο για απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήνει το υπουργείο Υγείας.

    Στο μεταξύ, "ρολά" κατεβάζουν, αύριο, τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια ημέρα θα συνεδριάσουν εκ νέου τα συνδικαλιστικά όργανα των φαρμακοποιών, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

    Το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Προσαγωγές για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

    Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια, με αφορμή συναυλία που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

    Δυνάμεις της αστυνομίας είχαν αποκλείσει τις εισόδους του Ιδρύματος, με αποτέλεσμα η συναυλία να ακυρωθεί.

    Νεαροί που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ΕΜΠ άρχισαν να πετούν πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

    Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και προχώρησαν σε μία σύλληψη και τρεις προσαγωγές.

    Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Ζεσταίνουν" τα τρακτέρ οι αγρότες

    Κινητοποιήσεις ξεκινούν τη Δευτέρα οι αγρότες της Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας μετά την «άκαρπη», όπως τη χαρακτήρισαν, συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οποία συζητήθηκαν τα ζητήματα που τους απασχολούν.

    Με τα τρακτέρ τους θα βγουν στους δρόμους, αύριο το πρωί στις 11, οι αγρότες των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών. Πρώτο σημείο συνάντησης των αγροτών θα είναι η διασταύρωση Σερρών -Σιδηροκάστρου, επί της Εθνικής Οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης. Οι αγρότες θα έχουν προορισμό τον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα, ενώ στις προθέσεις τους είναι να κλείσουν με τα τρακτέρ τους τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

    Στη Λάρισα, η επιτροπή αγροτών του νομού έχει απευθύνει προσκλητήριο προς τους αγρότες της περιοχής, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, η οποία θα ξεκινήσει μετά τις 12 το μεσημέρι με προσυγκέντρωση στον κόμβο Γυρτώνης.

    Ανάλογα με την συμμετοχή θα υπάρξει και ανάλογη απόφαση, προκειμένου εν συνεχεία τα αγροτικά μηχανήματα να πορευτούν προς τα διόδια Μακρυχωρίου, με στόχο να σηκώσουν τις μπάρες των διοδίων, οι οποίες θα μείνουν ανοιχτές καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής των αγροτών.

    Ωστόσο, η κεντρική εισήγηση και ο προσανατολισμός είναι να μην κλείσουν οι δρόμοι. Τα αγροτικά μηχανήματα θα παραταχθούν εκατέρωθεν του οδοστρώματος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Τα βλέμματα στην Τούμπα

    Το σημαντικότερο ματς της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί, στις 19.30, στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προέρχεται από τη νίκη επί του Ολυμπιακού και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου και θέλει τους τρεις βαθμούς για να συνεχίσει την ανοδική πορεία της.

    Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο τη νίκη για να συνεχίσει με αξιώσεις το «κυνήγι» του Ολυμπιακού και της πρώτης θέσης της βαθμολογίας.

    Ολυμπιακός-Ξάνθη 1-0

    Ο Ολυμπιακός διατήρησε -και ενδεχομένως να αυξήσει- την διαφορά ασφαλείας από τον Παναθηναϊκό, καθώς επικράτησε 1-0 της Ξάνθης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο Φουστέρ στο 44ο λεπτό.

    Καβάλα-Κέρκυρα 1-0

    Σε θέση πλέι οφ παρέμεινε η Καβάλα, καθώς επικράτησε 1-0 της Κέρκυρας, με γκολ του Νικουλάε στο 41ο λεπτό.

    Εργοτέλης-Πανιώνιος 2-0

    Σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής του έκανε ο Εργοτέλης, καθώς νίκησε 2-0 τον Πανιώνιο, που παραμένει σε δυσχερή θέση.

    Ολυμπιακός Βόλου - Ατρόμητος 2-0

    Με τέρματα του Μάρτιν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου και του Ντολεζάι στο 52`, ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε 2-0 του Ατρομήτου στο Πανθεσσαλικό. Η ομάδα των δυτικών προαστείων ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ολιβέιρα στο 83` με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 February 2011 - 17:30:16 UTC