Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Κάιρο την Κυριακή ο πρωθυπουργός
  • [02] Διαδηλώσεις κατά του Μουμπάρακ ο»Ώ

  • [01] Στο Κάιρο την Κυριακή ο πρωθυπουργός

    Στο Κάιρο θα μεταβεί την Κυριακή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Όπως δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, αποφάσισε να μεταβεί στο Κάιρο για να μεταφέρει αφενός το πνεύμα και τη συζήτηση της ΕΕ, αλλά και τις σκέψεις της ελληνικής κυβέρνησης.

    "Η Ελλάδα έχει κάνει το χρέος της. Όσα συζητήθηκαν δεν μεταφράζονται σε νέα μέτρα για τη χώρα μας", τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα οικονομικά θέματα.

    Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι το θέμα της επιμήκυνσης το θεωρεί δεδομένο, επαναλαμβάνοντας ότι το ζήτημα αυτό θα είναι μέρος ενός ευρύτερου πακέτου που θα αφορά την ΕΕ.

    «Σύγκλιση, συνεργασία και στενότερο οικονομικό συντονισμό», ζήτησαν από τις Βρυξέλλες η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες ανακοίνωσαν επισήμως ότι θα διεξαχθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των χωρών του ευρώ, εντός του Μαρτίου.

    «Θα πρέπει να καταλήξουμε σε ένα σύμφωνο ανταγωνιστικότητας που θα διέπει όλες τις χώρες του ευρώ», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, διευκρινίζοντας ότι σε αυτό θα μπορούν να συμμετάσχουν και χώρες εκτός ευρωζώνης, αν το επιθυμούν και πως οι βασικές πτυχές του Συμφώνου θα πρέπει να συμφωνηθούν «πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου». «Δεν πρόκειται για λόγια, αλλά για δράσεις», κατέληξε η Α. Μέρκελ.

    Από την πλευρά του ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί τόνισε ότι η Γαλλία και η Γερμανία προχωράνε «χέρι χέρι» για να στηρίξουν το ευρώ, το οποίο θεωρούν ως το «μείζον στοιχείο της ευρωπαϊκής οικοδόμησης».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Διαδηλώσεις κατά του Μουμπάρακ

    Εκατοντάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Απελευθέρωσης (Ταχρίρ) στο κέντρο του Καϊρου, απαιτώντας την παραίτηση "εδώ και τώρα" του Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

    Στην πλατεία Απελευθέρωσης μετέβη και ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, ο Αιγύπτιος Αμρ Μούσα, ο οποίος εξέφρασε ανοιχτά την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της Αιγύπτου.

    "Δεν πιστεύω ότι θα φύγει ο Μουμπάρακ. Πιστεύω ότι θα παραμείνει ως το τέλος Αυγούστου", δήλωσε ο Μούσα, ενώ ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι επανέλαβε τις εκκλήσεις του "να παραιτηθεί με αξιοπρέπεια" ο Μουμπάρακ, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η Αίγυπτος θα βυθιστεί στην παράλυση και το χάος.

    "Έχει χάσει τη νομιμοποίησή του", δήλωσε ο Ελ Μπαραντέι. "Ο λαός θέλει δημοκρατία σε ένα νέο κράτος", πρόσθεσε μιλώντας στο Αλ-Τζαζίρα.

    Στην Αλεξάνδρεια, δεκάδες χιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην "Κορνίς", την παραλιακή οδό στο κέντρο της πόλης, ζητώντας "να φύγει ο Χόσνι Μουμπάρακ".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 February 2011 - 21:30:12 UTC