Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβλήματα από την κακοκαιρία
  • [02] Στα πρόθυρα εμφυλίου η Αίγυπτος
  • [03] Στους "4" του Κυπέλλου ο»Ώ

  • [01] Προβλήματα από την κακοκαιρία

    Προβλήματα σε όλη την Αττική, με διακοπές κυκλοφορίας και πλημμύρες, έχει δημιουργήσει η έντονη βροχόπτωση. Η κυκλοφορία λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί στη λεωφόρο Αρίωνος προς Αρτέμιδα από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος, στην οδό Αγίου Χριστοφόρου στην περιοχή Πετμεζά στα Σπάτα και στην οδό Μαρκοπούλου, στη διασταύρωση με την οδό Καλαβρύτων, στο Μαρκόπουλο.

    Επίσης, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, από το ύψος της οδού Ζέππου στη Βούλα και για μήκος περίπου 800 μέτρων προς το Ελληνικό, η κυκλοφορία γίνεται μόνο από την αριστερή λωρίδα, ενώ το ίδιο συμβαίνει στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, κατά τμήματα, στο ρεύμα προς Πειραιά από τη Γλυφάδα μέχρι το Παλαιό Φάληρο.

    Η πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 90 κλήσεις από τις οποίες οι 10 είναι για δέντρα που έπεσαν από τον αέρα και οι υπόλοιπες για πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα σε όλο το λεκανοπέδιο, αλλά ειδικότερα στα Νότια Προάστια.

    Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στον Δομοκό

    Εκατοντάδες είναι τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στην περιοχή του Δομοκού, καθώς έχει ντεραπάρει μια νταλίκα στο 45ο χιλιόμετρο κοντά στο «Δρούγο», ενώ χιονίζει ακατάπαυστα.

    Μερικό απαγορευτικό απόπλου

    Απαγορευτικό απόπλου ισχύει για ορισμένες περιοχές, λόγω των ισχυρών ανέμων που φθάνουν έως και τα 9 μποφόρ.

    Συγκεκριμένα, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από το Λαύριο, ενώ από Πειραιά δεν έφυγε το «Μπλού-Σταρ Οράϊζον» για Πάρο-Θήρα-Κάλυμνο-Νίσυρο-Τήλο και Ρόδο.

    Το «Μπλού-Σταρ Πάρος», δεν πραγματοποίησε το δρομολόγιο Πειραιά-Σύρο-Πάρο-Νάξο-Ηρακλειά-Σχοινούσα-Κουφονήσι-Κατάκωλο.

    Επίσης το πλοίο «Διαγόρας» για Κω και Ρόδο δεν πραγματοποίησε δρομολόγιο.

    Από τον Αργοσαρωνικό έως την Αίγινα τα δρομολόγια των πλοίων πραγματοποιούνται κανονικά, ενώ δεν έγιναν τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για Υδρα-Σπέτσες και Πόρτο Χέλι.

    Απο Σαλαμίνα δεν φεύγουν μόνο τα μικρά σκάφη για Πέραμα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στα πρόθυρα εμφυλίου η Αίγυπτος

    Πεδίο μάχης είναι για δέκατη ημέρα η πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, όπου συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ φιλοκαθεστωτικών και αντιπάλων του καθεστώτος Μουμπάρακ, από τις οποίες δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ εκατοντάδες τραυματίστηκαν. Συνολικά, από την έναρξη των επεισοδίων οι νεκροί είναι περισσότεροι από 310.

    Όλο και πιο δύσκολο γίνεται το έργο των δημοσιογράφων που καλύπτουν τα δραματικά γεγονότα. Ιδιαίτερα τις δύο τελευταίες ημέρες οι προπηλακισμοί αυτών που καλύπτουν τα ρεπορτάζ για τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά ακόμα και τα αιγυπτιακά αυξάνονται.

    Σήμερα το πρωί έπεσαν θύματα επιθέσεων και δύο εκπρόσωποι των ελληνικών μέσων, ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου της Καθημερινής, και ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης.

    Μαρτυρίες υπάρχουν επίσης και για κλοπές φωτογραφικών μηχανών, αλλά και άλλων συσκευών που χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι, από τα δωμάτια των ξενοδοχείων στα οποία διαμένουν, ενώ μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί και συλλήψεις δημοσιογράφων που έχουν αφαιθεί ελεύθεροι στη συνέχεια. Ρεπορτάζ διεθνών Μέσων κάνουν λόγο και για απέλαση κάποιων από αυτούς.

    Την ίδια ώρα, το παράρτημα του Αλ Τζαζίρα παραμένει κλειστό αφού έχει θεωρηθεί παράνομο από την κυβέρνηση Μουμπάρακ.

    Στο μεταξύ, οι προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο θα διεξαχθούν τον Αύγουστο ή το αργότερο τον Σεπτέμβριο, διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της χώρας, Όμαρ Σουλεϊμάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση.

    Ο Σουλεϊμάν είπε ότι ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ δεν πρόκειται να παραιτηθεί γιατί "η αποχώρησή του θα ήταν ένα βήμα προς το χάος".

    Ο Σουλεϊμάν μίλησε για "συνωμοσία", υποστηρίζοντας ότι η πολιτική αναταραχή ξεκίνησε με νόμιμα αιτήματα αλλά στη συνέχεια παρείσφρυσαν "υποκινητές". Επέκρινε μάλιστα τις "ξένες κυβερνήσεις" γιατί, όπως είπε, αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Αιγύπτου. "Η παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις μας είναι απαράδεκτη και δεν θα την επιτρέψουμε", τόνισε.

    Οι ηγέτες των πέντε μεγαλύτερων χωρών της Ευρώπης (Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία) ζήτησαν σήμερα η διαδικασία μετάβασης στην Αίγυπτο να αρχίσει από τώρα και καταδίκασαν "όλους αυτούς που χρησιμοποιούν ή ενθαρρύνουν τη βία".

    Υπέρ της μετάβασης της Αιγύπτου στη δημοκρατία χωρίς βία, τάχθηκε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC-4.

    "Η βία που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες πρέπει να σταματήσει και η μετάβαση πρέπει να γίνει με τρόπο που να φέρει την πλήρη δημοκρατία και ελευθερία που, ειδικότερα, η νεολαία της Αιγύπτου ζητά", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στην εκπομπή "The Word at One" με την δημοσιογράφο Martha Kearny.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε επίσης ότι μετέφερε στον Αιγύπτιο πρόεδρο την επιθυμία της διεθνούς κοινότητας αλλά και των Αιγυπτίων για συγκεκριμένες δράσεις μετάβασης προς την δημοκρατία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Στους "4" του Κυπέλλου

    Ο Ατρόμητος σφράγισε το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους ημιτελικούς του Κυπέλλου. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, η οποία είχε νικήσει 2-0 στην πρώτη αναμέτρηση, επιβλήθηκε και στη Ρόδο του Διαγόρα με 1-0, στον αγώνα ρεβάνς για την προημιτελική φάση, και με απολογισμό δύο νίκες πέρασε στους «4». Το γκολ των «κυανόλευκων» σημείωσε ο Σαγκανόφσκι στο 34΄.

    Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η ομάδα που συμπληρώνει το "καρέ" της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου. Παρά την ήττα του από την Κέρκυρα στο "Πανθεσσαλικό" στάδιο, με 1-2 (28΄ Μαρτίν - 17΄ Παρασκευαΐδης, 74΄ πέναλτι Ηλίας Ιωάννου), η ομάδα της Μαγνησίας προκρίθηκε στους "τέσσερις" και θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο, καθώς στον πρώτο αγώνα είχε νικήσει στο νησί των "Φαιάκων" με 2-0.

    Χθες, στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ πήρε μια απίστευτη πρόκριση επί του Παναθηναϊκού. Στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μίτσελ πέτυχε το δεύτερο γκολ της Ένωσης με το οποίο έγινε το τελικό 2-3, αποτέλεσμα που έστειλε τους "κιτρινόμαυρους" στους τέσσερις της διοργάνωσης. Οι "πράσινοι", παρά την εντός έδρας ήττα στον πρώτο αγώνα με 2-0 και το προβάδισμα της Ένωσης στο 13΄ με το γκολ του Λαγού, πέτυχαν τρία γκολ με τους Σισέ (19΄), Ζιλμπέρτο Σίλβα (45΄), Βύντρα (63΄) και μέχρι το 98΄ είχαν αγγίξει το θαύμα.

    Ο ΠΑΟΚ, με γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 57', νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό στο άδειο -λόγω τιμωρίας- γήπεδο της Τούμπας, και προκρίθηκε στα ημιτελικά, αφού το πρώτο ματς στο γήπεδο Καραϊσκάκη είχε λήξει 1-1. Στο 86' οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μιραλάς.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 February 2011 - 19:30:16 UTC