Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζουν οι μετανάστες
  • [02] Ελπιδοφόρα ανακάλυψη
  • [03] Εγκαταλείπουν το σχολείο ο»Ώ

  • [01] Συνεχίζουν οι μετανάστες

    Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία πείνας είναι οι 237 μετανάστες που βρίσκονται από τα ξημερώματα της Παρασκευής σε κτίριο της οδού Ηπείρου, καθώς και οι 50 στην Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας τη νομιμοποίησή τους.

    Στην Αθήνα, οι 22 μετανάστες, οι οποίοι μέχρι πρότινος στεγάζονταν σε χώρους αλληλεγγύης, μεταφέρθηκαν στο κτίριο της οδού Ηπείρου, προκειμένου να συνταχθούν με τους ομοεθνείς τους.

    Οι Γιατροί του Κόσμου και άλλες ΜΚΟ φροντίζουν για την υγειονομική κατάσταση των μεταναστών, έχοντας μεταφέρει χημικές τουαλέτες και ντουζιέρες, ενώ γιατροί έκαναν προληπτικές εξετάσεις στους απεργούς πείνας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Ελπιδοφόρα ανακάλυψη

    Επιστήμονες στο Λονδίνο, έδειξαν πως ένα " τεχνητό πάγκρεας ", μπορεί να βοηθήσει τις εγκύους με διαβήτη Τύπου 1 και υποστήριξαν ότι η ανακάλυψή τους μπορεί να συμβάλλει στη σημαντική μείωση της θνησιγένειας, αλλά και των θανάτων ανάμεσα στις γυναίκες που περιμένουν παιδί.

    Οι Βρετανοί ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα αποκαλούμενο ως "κλειστής βαλβίδας σύστημα χορήγησης ινσουλίνης ", ή αλλιώς τεχνητό πάγκρεας, σε 10 εγκύους με διαβήτη Τύπου 1 και διαπίστωσαν ότι παρείχε τη σωστή δόση ινσουλίνης την κατάλληλη στιγμή, που διατηρούσε σε φυσιολογικά επίπεδα το σάκχαρο του αίματος και προστάτευε από επικίνδυνη αύξηση των επιπέδων του, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    Όπως δήλωσε η Έλεν Μέρφι από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, " το να ανακαλύψεις ένα τεχνητό πάγκρεας, που βοηθά στο να διατηρείται το σάκχαρο στο αίμα των γυναικών που περιμένουν παιδί, σε φυσιολογικά επίπεδα, είναι ασφαλώς κάτι πολύ ελπιδοφόρο ".

    Το ευρισκόμενο ακόμα σε πειραματικό στάδιο, " τεχνητό πάγκρεας ", δημιουργήθηκε συνδυάζοντας, ένα μηχάνημα διαρκούς καταγραφής των επιπέδων της γλυκόζης που εισρέουν στην κυκλοφορία, με μία αντλία ινσουλίνης. Και τα δύο χρησιμοποιούνταν ξεχωριστά μέχρι τώρα από ασθενείς από διαβήτη Τύπου 1.

    Προηγούμενες δοκιμές σε παιδιά ,βρήκαν ότι ο συνδυασμός των δύο μεθόδων, δεν έχει αποτελέσματα μόνο στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, αλλά διορθώνει και την υπογλυκαιμία, όταν πέφτουν τα επίπεδα της γλυκόζης χαμηλότερα του φυσιολογικού.

    Η κύηση για γυναίκες με προβλήματα διαβήτη Τύπου 1 μπορεί να αποδειχθεί αρκετά επικίνδυνη, καθώς οι ορμονικές διαταραχές δυσκολεύουν τη διατήρηση του σακχάρου σε φυσιολογικά επίπεδα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Εγκαταλείπουν το σχολείο

    Τη σοβαρότητα του προβλήματος που γεννά η πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου από τους εφήβους επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ετοιμάζοντας ένα σχέδιο δράσης που θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες και το οποίο θα αναφέρεται σ' αυτό το ευαίσθητο κοινωνικό πρόβλημα.

    Οι λόγοι που οδηγούν ένα/μία έφηβο στην εγκατάλειψη του σχολείου είναι συνήθως «προσωπικοί» - μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα κοινωνικής ένταξης, φορτισμένο ψυχολογικό περιβάλλον, προβλήματα υγείας, έλλειψη καθοδήγησης ή υποστήριξης Επίσης, όσοι εγκαταλείπουν το σχολείο συνήθως προέρχονται από ένα χαμηλό κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον, τα αγόρια είναι περισσότερα από τα κορίτσια και συνήθως (διπλάσιοι σε ποσοστό) είναι αυτοί που προέρχονται από τους κόλπους των μεταναστών.

    Τα στοιχεία της Επιτροπής αναφέρουν πως το 2009, στην ευρωπαϊκή επικράτεια, κάπου 6 εκ. έφηβοι εγκατέλειψαν τη δευτεροβάθμια (κυρίως) παιδεία και τις σχολές κατάρτισης, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά παρουσιάζουν η Μάλτα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Βρετανία. Στον αντίποδα βρίσκονται η Σλοβενία, Σλοβακία, Πολωνία και Τσεχία, όπου το 95% των νέων κατέχουν πτυχίο Λυκείου. Πολύ καλές επιδόσεις έχουν επίσης το Λουξεμβούργο, η Αυστρία, Λιθουανία και Φινλανδία, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε σχετικά καλό επίπεδο - το 82% των νέων είναι απόφοιτοι Λυκείου.

    Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι κατά την εισήγηση που αναμένεται να παρουσιάσει η αρμόδια επίτροπος Ανδρούλα Βασιλείου, η Επιτροπή θα αποδώσει έμφαση α) στην ανάγκη άρσης των φυλετικών διακρίσεων - έτσι ώστε να γίνει εφικτή η ώσμωση παιδιών από διαφορετικές εθνικές ή πολιτισμικές κουλτούρες και β) στην ενίσχυση της «ευκολίας επιστροφής στα θρανία».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 January 2011 - 5:30:16 UTC