Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Επιμήκυνση και όχι αναδιάρθρωση του χρέους"
  • [02] Απεργία σε Μετρό και ΗΣΑΠ τη Δευτέρα
  • [03] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κως και Ρόδος
  • [04] Κυβέρνηση στρατιωτικών στην Αίγυπτο ο»Ώ

  • [01] "Επιμήκυνση και όχι αναδιάρθρωση του χρέους"

    Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του να εφαρμόσει το πρόγραμμα για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, αλλά και τις προσπάθειές της για επιμήκυνση αποπληρωμής, απορρίπτοντας αναδιάρθρωση του χρέους, αναπτύσσει σε μακρά συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της αυστριακής έγκυρης εφημερίδας "Ντι Πρέσε", ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συγχρόνως τονίζει κατηγορηματικά ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2013.

    Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα για αποπληρωμή του χρέους τα επόμενα χρόνια, τόνισε πως αναδιάρθρωση του χρέους δεν αποτελεί επιλογή για την Ελλάδα, που, όπως η ίδια έχει προτείνει, θα μπορούσε να βοηθηθεί εάν της δινόταν περισσότερος χρόνος για την αποπληρωμή.

    Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, ο περισσότερος αυτός χρόνος αποπληρωμής θα πρέπει να είναι περίπου ίδιος με εκείνον που δόθηκε στην Ιρλανδία, καθώς στην Ελλάδα δόθηκε μια βραχεία περίοδος και ως εκ τούτου στις αγορές πιστεύουν πως θα είναι δύσκολο για την Ελλάδα να μπορέσει να αποπληρώσει αυτό το πολύ μεγάλο ποσό σε τέσσερα ή πέντε χρόνια.

    Απαντώντας τέλος στην ερώτηση εάν θα υπάρξουν φέτος εκλογές στην Ελλάδα, καθώς μερικοί παρατηρητές πιστεύουν πως θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους έπειτα από πρόωρες εκλογές, ο κ. Παπανδρέου τονίζει σαφώς πως εκλογές θα γίνουν το 2013.

  • **Μεγάλη διαφορά στο κλίμα για την Ελλάδα διαπίστωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Νταβός φέτος, σε σύγκριση με το κλίμα που επικρατούσε πριν από ένα χρόνο.

    Χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε ποιον τίτλο θα έδινε στο φετινό Νταβός για την Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου είπε: "η επιστροφή της αξιοπιστίας στην Ελλάδα".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Απεργία σε Μετρό και ΗΣΑΠ τη Δευτέρα

    Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος), αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών.

    Την ίδια μέρα τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα ακινητοποιηθούν για πάνω από 5 ώρες, και συγκεκριμένα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Παράλληλα, εξήγγειλαν 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κως και Ρόδος

    Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία αντιμετωπίζουν η Ρόδος και η Κως, που τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις πλημμύρισαν σπίτια, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

    Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δημοτικών κοινοτήτων σε Ρόδο και Κω, αποφάσισε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Θ. Μπούφης, μετά από αιτήματα των αντίστοιχων Δήμων και τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

    Στη Ρόδο, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται οι δημοτικές κοινότητες Λίνδου, Αρχαγγέλου, Αφάντου και Καλλιθέας.

    Στην Κω, η απόφαση αφορά στη δημοτική ενότητα Κω και τις δημοτικές κοινότητες Ασφενδιού, Πυλίου, Καρδάμαινας, Αντιμάχειας και Κεφάλου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Κυβέρνηση στρατιωτικών στην Αίγυπτο

    Ο Ομαρ Σουλεϊμάν, επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και συνεργάτης του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ορκίστηκε αντιπρόεδρος της χώρας, μία θέση που δημιουργείται πρώτη φορά από το 1981 οπότε ανέλαβε την προεδρία ο Μουμπάρακ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Mena.

    Η κίνηση αυτή υποδηλώνει για πρώτη φορά την πιθανή ύπαρξη ενός σχεδίου διαδοχή του Μουμπάρακ, αλλά και το γεγονός ότι ο γιος του Αιγύπτιου προέδρου δεν είναι πιθανό να τον διαδεχθεί.

    Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα αντιδράσουν οι διαδηλωτές σε αυτή την κίνηση που διατηρεί τον έλεγχο του κράτους στα χέρια του στρατού. "Είναι σαν τον Μουμπάρακ, δεν υπάρχει αλλαγή", δήλωσε ένας διαδηλωτής στο Ρόιτερς.

    Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση δεν μπορεί απλώς "να ανακατεύει την τράπουλα και να μην αλλάζει χαρτιά", πιέζοντας για πολιτικές μεταρρυθμίσεις μετά την απόφαση του Μουμπάρακ να διορίσει νέα κυβέρνηση.

    Νέος πρωθυπουργός της Αιγύπτου διορίστηκε, μετά από διάταγμα του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ο υπουργός Αεροπορίας πτέραρχος Αχμαντ Σαφίκ.

    Ο Σαφίκ, που αντικαθιστά τον Αχμαντ Ναζίφ, θα σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση της Αιγύπτου.

    Στο μεταξύ, περίπου 1.000 Αιγύπτιοι προσπάθησαν να εισβάλλουν στο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας στο Κάιρο, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικο δίκτυο αλ Τζαζίρα, το οποίο προσθέτει ότι η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον τους, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις από αυτούς.

    Εξάλλου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στο Κάιρο ζητώντας την αποχώρηση του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, όπως μεταδίδει ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, την πέμπτη ημέρα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Αίγυπτο.

    Χιλιάδες διαδηλωτες συγκρούστηκαν σήμερα με την αστυνομία στην Αλεξάνδρεια παρά τις εκκλήσεις του στρατού να αποφεύγουν να συγκενρώνονται και να σεβαστούν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

    Οπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Ρόιτερς η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και πραγματικά πυρά εναντίον των διαδηλωτών. Σύμφωνα με τον ίδιο οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στην Αλεξάνδρεια φτάνουν τους 20.

    Στην αιγυπτιακή πόλη Ράφα, στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, διαδηλωτές επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στην έδρα της Κρατικής Ασφάλειας , προκαλώντας το θάνατο 3 αστυνομικών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Κατά τη διάρκεια των συγκορύσεων Βεδουίνοι διαδηλωτές έριξαν χειροβομβίδες στο κτίριο, το οποίο είναι έτοιμο να καταρρεύσει, πρόσθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε πραγματικά πυρά.

    Παρατείνεται απο σήμερα η διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις πόλεις του Καΐρου, της Αλεξάνδριας και του Σουέζ και πλέον ισχύει από τις 16:00 έως τις 08:00 της επομένης, αντί για 18:00 μέ 07:00 που ίσχυε μέχρι τώρα.

    Καλά στην υγεία τους είναι οι Έλληνες της Αιγύπτου, διαβεβαίωσε η ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο.

    Στο μεταξύ, άρχισαν να αποκαθίστανται οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στο Κάιρο, που -όπως ανακοίνωσε η Vodafon- είχαν διακοπεί την Παρασκευή, μετά από διαταγή των αιγυπτιακών αρχών προς όλους τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να αναστείλουν τις υπηρεσίες τους σε επιλεγμένες περιοχές της χώρας, σημειώνει το Ρόιτερς.

    Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν φαίνεται ακόμη να έχει αποκατασταθεί.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 January 2011 - 17:30:17 UTC