Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αξιόπιστη ξανά η Ελλάδα"
  • [02] "Όχι στη νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών''
  • [03] Ισπανία: Στα 67 το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης
  • [04] Στις φλόγες η Αίγυπτος
  • [05] Μας πήραν τους Μεσογειακούς ο»Ώ

  • [01] "Αξιόπιστη ξανά η Ελλάδα"

    Μεγάλη διαφορά στο κλίμα για την Ελλάδα διαπίστωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Νταβός φέτος, σε σύγκριση με το κλίμα που επικρατούσε πριν από ένα χρόνο.

    Χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε ποιον τίτλο θα έδινε στο φετινό Νταβός για την Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου είπε: "η επιστροφή της αξιοπιστίας στην Ελλάδα".

    Όπως είπε ο πρωθυπουργός, σε συζήτηση που είχε με τους Ελληνες απεσταλμένους στο Νταβός, "φέτος το κύριο στοιχείο δεν ήταν η εικόνα της Ελλάδας, διότι όλοι διαπίστωσαν ότι στη χώρα μας έχουν γίνει πολλές αλλαγές και έδειξαν να κατανοούν τα σημαντικά αποτελέσματα που ειχαμε στην οικονομία".

    Την ύπαρξη συζητήσεων σχετικά με την ενδεχόμενη επαναγορά κρατικού χρέους απο τη δευτερογενή αγορά εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) επιβεβαίωσε με δηλώσεις της στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ.

    Το ενδεχόμενο παροχής δανείου στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) για την επαναγορά μέρους του υφιστάμενου χρέους της βρίσκεται "στο τραπέζι" των συζητήσεων επεσήμανε και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι αξίζει να συζητηθεί η ιδέα για την επαναγορά των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου σε τιμές χαμηλότερες από τις ονομαστικές. «Για να γίνει αυτό χρειάζονται χρήματα και έτσι είναι μία από τις ιδέες που συζητούνται».

    Το θέμα της επαναγοράς ελληνικού χρέους είναι μία από τις πολλές ιδέες που βρίσκονται υπό συζήτηση αυτήν την περίοδο στην ευρωζώνη, δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομίας, Όλι Ρεν.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Όχι στη νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών''

    Την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών να μην υπάρξει καμία περίπτωση μεμονωμένων ή μαζικών νομιμοποιήσεων παράνομων μεταναστών, επισήμανε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο, με αφορμή την υπόθεση των μεταναστών, που είχαν εγκατασταθεί στη Νομική.

    Ο υπουργός δήλωσε, επίσης, ότι θα κινηθούν από τον εισαγγελέα οι διαδικασίες για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία κατάληψης της Νομικής.

    Στο μεταξύ, τροπολογία για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου κατέθεσε στη Βουλή η ΝΔ.

    Μεταφορά μεταναστών

    Σε νεοκλασικό κτίριο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα οι μετανάστες που είχαν κάνει κατάληψη της Νομικής. Μεταξύ των όρων της συμφωνίας που επετεύχθη είναι ότι θα φιλοξενηθούν στο κτίριο για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 15 ημερών, η παρουσία της αστυνομίας θα είναι διακριτική και ο αριθμός των αλληλέγγυων στους μετανάστες περιορισμένος.

    «Η κυβέρνηση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα υπερασπιζόμενη την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου διασφάλισε την ειρηνική και ασφαλή έξοδο της ομάδας αυτής από το Πανεπιστήμιο και τον τερματισμό της κατάλυσης του ασύλου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    Δηλώσεις Γ.Δελαβέκουρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σε όλο το εύρος των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαικής Ένωσης επεκτείνεται η Συμφωνία Επανεισδοχής μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ κάνει λόγο για "ουσιαστικό βήμα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης από την Ευρώπη".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ισπανία: Στα 67 το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης

    Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια, μια μεταρρύθμιση που ζητούσαν οι αγορές και τα μεγάλα οικονομικά ιδρύματα, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπλκάμπα.

    Η συμφωνία με τα συνδικάτα προβλέπει ότι το όριο συνταξιοδότησης θα ανέβει στα 67 έτη, αλλά οι μισθωτοί που έχουν συμπληρώσει 38,5 έτη ασφάλισης θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στα 65.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Στις φλόγες η Αίγυπτος

    Συνεχίζονται στο Κάιρο οι διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, ενώ στους δρόμους εμφανίστηκαν στρατιωτικά οχήματα.

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε πολλές συνοικίες φωνάζοντας "ο λαός θέλει να πέσει το καθεστώς", ενώ η αστυνομία προσπαθεί να διαλύσει τα πλήθη με δακρυγόνα και εκτοξευτήρες νερού.

    Ξεκινώντας από πολλές συνοικίες στην ανατολική όχθη του Νείλου, όπου βρίσκονται τα περισσότερα κυβερνητικά κτίρια, οι διαδηλώσεις έχουν επεκταθεί σε πολλούς τομείς της δυτικής όχθης της πρωτεύουσας, όπου ζουν περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε πως υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες στην πλατεία Μόνεϊμ Ριάντ στο κέντρο του Καϊρου.

    Στις φλόγες τυλίχθηκαν τα γραφεία του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NDP) στο Κάιρο, λίγη ώρα αφού τέθηκε σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας που κήρυξε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ.

    Αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας που ξεκινούσε στις 18:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους του Καΐρου. Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει για το Κάιρο, το Σουέζ και την Αλεξάνδρεια μέχρι τις 7 το πρωί.

    Στην Αλεξάνδρεια διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στην έδρα του Κυβερνείου.

    Οι τηλεπικοινωνίες έχουν περιοριστεί σημαντικά και πολλοί ιστότοποι έχουν μπλοκαριστεί.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Μας πήραν τους Μεσογειακούς

    Η Ελλάδα δεν θα διοργανώσει, τελικά, τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, που επρόκειτο να διεξαχθούν στον Βόλο και τη Λάρισα, όπως αποφάσισε η ΔΕΜΑ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της στο Παρίσι. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, η χώρα μας είχε καθυστερήσει στην κατασκευή των αναγκαίων έργων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 January 2011 - 17:30:19 UTC