Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΝΤ: Το Ευρωπαικό Ταμείο χρειάζεται περισσότερα κεφάλαια
  • [02] Μακελειό στη Μόσχα ο»Ώ

  • [01] ΔΝΤ: Το Ευρωπαικό Ταμείο χρειάζεται περισσότερα κεφάλαια

    Το πραγματικό ύψος των κεφαλαίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) πρέπει να αυξηθεί, ενώ οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει να υποβληθούν σε αυστηρές και αξιόπιστες ασκήσεις αντοχής (stress tests), επισημαίνει το ΔΝΤ στην επικαιροποιημένη έκθεσή του για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την οποία ανακοίνωσε σήμερα από το Γιοχάνεσμπουργκ.

    Η έκθεση αναφέρει ότι υπάρχουν ακόμη κίνδυνοι για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα και σημειώνει ως ένα βασικό λόγο τα προβλήματα στους ισολογισμούς τραπεζών και την αδύναμη δημοσιονομική κατάσταση χωρών της Ευρώπης. "Αν και έχει υπάρξει πρόοδος και οι περισσότεροι χρηματοπιστωτικοί τομείς είναι σε τροχιά ανάκαμψης, οι κίνδυνοι στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα παραμένουν", αναφέρεται στην έκθεση. Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι "τα προβλήματα στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία προκάλεσαν ερωτήματα για τη διατηρησιμότητα του κρατικού χρέους και την υγεία του τραπεζικού τομέα σε ένα ευρύτερο σύνολο χωρών της Ευρωζώνης και πιθανόν εκτός αυτής".

    Το ΔΝΤ συνιστά να αυξηθεί το πραγματικό βεληνεκές του ΕΤΧΣ και να έχει αυτό μεγαλύτερη ευελιξία για να διασφαλίζει πρόσβαση στη χρηματοδότηση. Επίσης, συνιστά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να συνεχίσει να προσφέρει ρευστότητα στις τράπεζες που τη χρειάζονται και τις παρεμβάσεις της για την αγορά κρατικών και εταιρικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Για τις ευρωπαϊκές τράπεζες τονίζει ότι χρειάζονται "αυστηρά και αξιόπιστα" stress tests για να διασφαλιστεί ότι μπορούν να αντέξουν σε σοκ, ενώ οι εποπτικές αρχές, σύμφωνα με την έκθεση, θα πρέπει να απαιτήσουν από τις τράπεζες που αποδειχθεί ότι χρειάζονται πρόσθετα κεφάλαια, να τα συμπληρώσουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για τις τράπεζες που αποδειχθεί ότι δεν είναι βιώσιμες, το ΔΝΤ θεωρεί ότι πρέπει να κλείσουν.

    Σε ό,τι αφορά στις αναδυόμενες οικονομίες, το ΔΝΤ τις καλεί σε εγρήγορση για τις φούσκες στις τιμές περιουσιακών στοιχείων ή τις υπερβολικές πιστώσεις που προκύπτουν από την υπερβολική ρευστότητα στις αναπτυγμένες οικονομίες. "Μέχρι τώρα, ενδείξεις για φούσκες στις τιμές περιουσιακών στοιχείων είναι μεμονωμένες σε λίγους τομείς λίγων χωρών, αλλά οι εισροές κεφαλαίων είναι πολύ ισχυρές και πρέπει να παρακολουθηθούν πολύ προσεκτικά" σημειώνει η έκθεση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Μακελειό στη Μόσχα

    Η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, χθες το απόγευμα, στοίχισε τη ζωή σε 35 ανθρώπους. Σύμφωνα με ρωσικές αστυνομικές πηγές, έγινε από γυναίκα καμικάζι.

    Οκτώ ξένοι, εκ των οποίων πέντε Ευρωπαίοι, περιλαμβάνονται ανάμεσα στους 35 νεκρούς, όπως προκύπτει από τον κατάλογο των θυμάτων που δημοσιοποίησε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

    Οι Ευρωπαίοι είναι δύο Βρετανοί, γεννημένοι το 1971 και το 1972, ένας Γερμανός γεννημένος του 1976, ένας Βούλγαρος ηλικίας 40-45 ετών και μια Ουκρανή γεννημένη το 1981.Τρία ακόμη θύματα είναι από την κεντρική Ασία.

    Ξένοι επίσης τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τη λίστα του ρωσικού υπουργείου Υγείας και μεταξύ αυτών είναι ο Γάλλος Φρεντερίκ Ορτίζ και ο Ιταλός Ρομάνο Ροζάριο.

    Η πρεσβεία της Σλοβακίας ανακοίνωσε ότι μια ηθοποιός της χώρας, η Σουζάνα Φιαλόβα, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται.

    Σαράντα τρεις από τους 110 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της ρωσικής πρωτεύουσας, νοσηλεύονται σε βαριά ή κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας.

    "Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την αποτρόπαιη αυτή πράξη", αναφέρει σε μήνυμά του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, εκφράζοντας ταυτόχρονα θλίψη για την απώλεια τόσων ανθρωπίνων ζωών και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 January 2011 - 11:30:11 UTC