Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή το πόρισμα για την υπόθεση της Ζήμενς
  • [02] Νέα 48ωρη απεργία σε ΟΣΕ, Προαστιακό
  • [03] Κινητοποιήσεις φαρμακοποιών Video
  • [04] Παγκόσμιο ρεκόρ από Έλληνα αθλητή με αναπηρία
  • [05] Κ. Λαγκάρντ: Πρόωρη η συζήτηση για τα ευρωομόλογα Video
  • [06] Δωρεάν τεστ "Παπ"
  • [07] Οι πολιτικοί "ψηφίζουν" μπάλα ο»Ώ

  • [01] Στη Βουλή το πόρισμα για την υπόθεση της Ζήμενς

    Κατατίθεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το τελικό κείμενο του πορίσματος για την υπόθεση της Ζήμενς, με το οποίο κλείνει ένας κύκλος ερευνών ένδεκα μηνών. Το επόμενο βήμα θα είναι να οριστεί από το προεδρείο της Βουλής, έπειτα από πρόταση 60 βουλευτών, ημερομηνία συζήτησής του στην Ολομέλεια. Στη συνέχεια θα πρέπει, με πρωτοβουλία τριάντα βουλευτών, να κατατεθεί πρόταση διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης.

    Στις πορισματικές τους θέσεις τα κόμματα, με τους βουλευτές τους που μετέχουν στην ομώνυμη εξεταστική επιτροπή, συγκλίνουν στην περαιτέρω κοινοβουλευτική έρευνα, μέσω της σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής της υπόθεσης της Siemens, καταλήγοντας ωστόσο σε διαφορετικά ονόματα για τα οποία προτείνουν περαιτέρω έρευνα.

    "Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με σαφή και υπεύθυνη στάση οδήγησε την υπόθεση της Siemens στη Βουλή και σε κάθε αρμόδια εξεταστική επιτροπή προκειμένου να δοθεί άπλετο φως σε κάθε πτυχή της ιστορίας αυτής", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο περιθώριο της επίσκεψής του στο ΤΕΙ Καβάλας.

    "Πέτυχε ακόμη να αυστηροποιήσει το νομικό πλαίσιο ή και να εντάξει σε αυτό παραμέτρους που δεν είχαν προβλεφθεί για να πετύχει την απόλυτη διαφάνεια και αποκάλυψη της αλήθειας", συμπλήρωσε ο κ. Πεταλωτής.

    "Η κυβέρνηση δεν έκανε κανέναν βηματισμό οπισθοχώρησης, δεν υπέκυψε σε κανένα εκβιασμό και διατράνωσε ένα ηχηρό όχι στον ευτελισμό της διαδικασίας και της απόδοσης ευθυνών", συνέχισε ο εκπρόσωπος και κατέληξε: "Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εργάσθηκαν σκληρά για την υπόθεση της Siemens και σε καμία περίπτωση δεν δέχθηκαν οιαδήποτε παρέμβαση. Είθε ανάλογη στάση να κρατήσουν άπαντες οι βουλευτές με στόχο την απόλυτη διαφάνεια".

    Αντιδράσεις προκάλεσαν τα πορίσματα των κομμάτων για την υπόθεση της Siemens.

    Αντιδράσεις

    Προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις με ανακριβή, ελλιπή ή και ψευδή στοιχεία, καταλογίζει στη ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σε γραπτή δήλωσή του με αφορμή την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραπεμφθεί και ο ίδιος σε προκαταρκτική επιτροπή για την υπόθεση Siemens.

    Αναφορικά με τις προγραμματικές συμφωνίες που επικαλείται η ΝΔ, ο κ. Σημίτης της αποδίδει παραπλάνηση αφού «αποτελούσαν ευρωπαϊκή πολιτική για την ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας».

    Ως αυθαίρετη και προς εξυπηρέτηση προφανών μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, χαρακτηρίζει ο Γιώργος Αλογοσκούφης την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση και σημειώνει ότι, στο πλαίσιο της νομοθεσίας που διέπει τις εισηγμένες εταιρείες, ο ίδιος, ως υπουργός Οικονομίας, ουδεμία εξουσία είχε ή μπορούσε να ασκήσει σε διοικητικά ζητήματα του ΟΤΕ, πλην της εκπροσώπησης του ελληνικού δημοσίου, ως μετόχου στις γενικές συνελεύσεις του οργανισμού.

    Για "κυνική ατμόσφαιρα σκοπιμοτήτων" έκανε λόγο και ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ επί κυβερνήσεων Σημίτη, Χρήστος Βερελής, σημειώνοντας ότι ως υπουργός Μεταφορών δεν υπέγραψε προγραμματικές συμβάσεις ή αλλαγές τους στον ΟΣΕ και στον ΟΤΕ, ενώ αντίθετα αγωνίστηκε για να αποτρέψει ζημιές, καθώς και ότι ο ίδιος έγκαιρα ζήτησε να κηρυχτεί έκπτωτη σύμβαση με την Siemens, γεγονός που προκάλεσε την μήνι της γερμανικής εταιρείας.

    Εξυπηρέτηση κομματικών, αποκλειστικά, σκοπιμοτήτων και όχι της αναζήτησης της αλήθειας, καταλογίζει ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, στην απόφαση της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής της Siemens να τον παραπέμψει στην προανακριτική επιτροπή, και σημειώνει ότι ουδεμία συμμετοχή είχε στην απομάκρυνση του εισαγγελέα, Γιώργου Ζορμπά, ούτε επέβαλε καμία θεσμική μεταβολή στην Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος -όπως του αποδίδεται στο πόρισμα της πλειοψηφίας.

    Ως εξ αρχής προδιαγεγραμμένες από την κυβέρνηση, χαρακτήρισε σε δήλωσή του τις εξελίξεις στην υπόθεση Siemens ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, προσθέτοντας ότι "ένα σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ επιχειρείται να μετακυληθεί και στη ΝΔ με μικρόψυχη λογική των συμψηφισμών".

    "Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ συγκαλύπτει και τους κλέφτες και τις μίζες κα επιδίδεται σε ένα συκοφαντικό κυνήγι πολιτικών του αντιπάλων", δήλωσε o κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

    Από την πλευρά του, ο πρωην υπουργός Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, αποδίδει την εμπλοπή του ονόματός του σε καθαρά επικοινωνιακούς λόγους.

    Κεραυνό εν αιθρία χαρακτήρισε ο Νίκος Χριστοδουλάκης την απόφαση της εξεταστικής επιτροπής της βουλής για την υπόθεση Siemens να επιρρίψει στον ίδιο πολιτικές ευθύνες και να ζητήσει περαιτέρω διερεύνηση.

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι ουδέποτε είχε σχέση με τις συμβάσεις του ΟΤΕ και ουδείς τον ρώτησε για το θέμα αυτό, όταν εξετάσθηκε από την εξεταστική επιτροπή.

    Ο πρώην υπουργός Αμύνης Άκης Τσοχατζόπουλος σε σύντομη δήλωσή του αναφέρει ότι ουδέποτε στη θητεία του υπέγραψε, παρέλαβε ή διαχειρίστηκε οποιαδήποτε σύμβαση εκ μέρους του Δημοσίου με τη Siemens.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Νέα 48ωρη απεργία σε ΟΣΕ, Προαστιακό

    Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν για άλλο ένα 48ωρο τα τρένα του ΟΣΕ, λόγω της νέας απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη, 26 και 27 του μηνός, συνεχίζοντας τις αντιδράσεις τους στις μετατάξεις που προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο.

    Έτσι την Τετάρτη και την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των τρένων και του Προαστιακού. Εξαιρούνται τα διεθνή δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, τα οποία καταργούνται μεν στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

    Μεταβολές επέρχονται και στα αυριανά δρομολόγια. Συγκεκριμένα, καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια : IC 74, IC 75, 604, 504, 505, το δρομολόγιο 605 καταργείται στη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Αθήνα και το 614 καταργείται στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη - Δίκαια.

    Επίσης, καταργούνται τα δρομολόγια 1558, 2530, 2533 στη διαδρομή Αθηνα-Χαλκίδα, 753, 757 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας-Φλώρινας, 1586, 1587 Λάρισας- Βόλου και άλλα 10 δρομολόγια του Προαστιακού.

    Τέλος, την Παρασκευή καταργούνται τα δρομολόγια 613 στη διαδρομή Δίκαια - Αλεξανδρούπολη και 734 στη διαδρομή Φλώρινα - Έδεσσα, καθώς και τα δρομολόγια 444 & 445.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απεργία αυτή επηρεάζει και τα δρομολόγια του Μετρό, καθώς το συγκεκριμένο μέσο δεν θα πηγαίνει μέχρι το αεροδρόμιο, αλλά θα έχει τέρμα στη Δουκίσσης Πλάκεντίας, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα ανήκει στον ΟΣΕ και λόγω της απεργίας δεν θα εξασφαλίζεται Υπηρεσία Κυκλοφορίας για τους συρμούς του Μετρό.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Κινητοποιήσεις φαρμακοποιών Video

    Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή, όπως αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του, το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος τους.

    "Οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους κανονικά με τη συνταγή του ασφαλιστικού τους ταμείου, τη Δευτέρα και την Τρίτη, από όλα τα φαρμακεία, και τις άλλες μέρες από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θ. Αμπατζόγλου.

    Πιο σκληρή στάση κράτησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά, που ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα, κυλιόμενες 48ωρες απεργίες.

    Ετσι από σήμερα τα Φαρμακεία του Πειραιά θα είναι κλειστά και για όλη την εβδομάδα. Οπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κωνσταντίνος Κούβαρης, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν θα δίνουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους πέντε ταμείων, (ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ, ΔΕΗ, ΤΣΑΥ και Ταμείο Συμβολαιογράφων), καθώς αυτά, εδώ και πέντε μήνες, δεν έχουν πληρώσει.

    Με διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία θα απαντήσει η Πολιτεία, σε περίπτωση άρνησης πώλησης εκ μέρους των φαρμακοποιών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων - δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ για τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

    «Δεν θέλουμε την σύγκρουση. Δεν θα ασχοληθούμε με μέτρα βίαια και συγκρουσιακά. Θα πάρουμε, όμως, μέτρα κοινωνικής διαβίωσης, αν αποφασίσουν να μην χορηγούν φάρμακα τις ημέρες του αγώνα τους. Θα το αντιμετωπίσουμε με προσφυγή στα δημόσια νοσοκομεία. Να σκεφτούν αυτοί που μετέρχονται τέτοιες μορφές αγώνα ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» ανέφερε ο υπουργός.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Παγκόσμιο ρεκόρ από Έλληνα αθλητή με αναπηρία

    Δύο ακόμη μετάλλια, με ένα παγκόσμιο ρεκόρ, πανηγύρισε η Ελλάδα την 3η ημέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου αθλητών με αναπηρία, που φιλοξενείται στο Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Πασχάλης Σταθελάκος στο δίσκο (κατηγορία F40), ο οποίος με επίδοση 40 μέτρα 92 εκατοστά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και παράλληλα κατέρριψε κατά τρία εκατοστά το ρεκόρ του Βραζιλιάνου Σάντος (40.89μ. από τον Αύγουστο του 2010). Αύριο, ο Σταθελάκος θα διεκδικήσει ακόμη ένα μετάλλιο στη σφαίρα της ίδιας κατηγορίας, αγώνισμα που του έχει χαρίσει και τον τίτλο του «χρυσού» Παραολυμπιονίκη από τους Αγώνες του Πεκίνου.

    Το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο της 3ης ημέρας ήρθε από τον Ιωάννη Πρώτο στα 100μ. (Τ13). Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου στα 400μ., κάλυψε την απόσταση σε 11.25 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επίδοση του Σταθελάκου δεν ισοδυναμεί με θέση της Ελλάδας για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αφού το συγκεκριμένο αγώνισμα της κατηγορίας, δεν βρίσκεται στο πρόγραμμα. Αντίθετα, εφόσον κατακτήσει αύριο την πρώτη ή δεύτερη θέση στη σφαίρα, τότε θα εξασφαλίσει για τη χώρα μας ακόμη μία πρόκριση, μετά από αυτή της Σταματουλά, την Κυριακή, στη σφαίρα γυναικών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Κ. Λαγκάρντ: Πρόωρη η συζήτηση για τα ευρωομόλογα Video

    Η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα μπορούσαν να εξετάσουν ως μακροπρόθεσμη επιλογή την έκδοση κοινών ομολόγων της ευρωζώνης, μόλις θα έχουν επιτύχει μεγαλύτερη δημοσιονομική και οικονομική ολοκλήρωση.

    Η ιδέα της έκδοσης ευρωομολόγων, την οποία έχει προωθήσει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι, έχει απορριφθεί από τη Γερμανία, η οποία δανείζεται με χαμηλότερα επιτόκια σε σχέση με τους εταίρους της στην ευρωζώνη.

    Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι η συζήτηση αυτή τη στιγμή για την έκδοση κοινών ομολόγων είναι "σαν να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο".

    "Εάν αρχίσουμε να εκδίδουμε ευρωομόλογα, αυτό που θα κάνουμε στην πράξη είναι ότι θα αποδυναμώσουμε την ισχύ ορισμένων μελών, χωρίς να έχουμε επιτύχει οικονομική ολοκλήρωση και σταθεροποίηση" δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο δίκτυο CNBC.

    "Θεωρώ ότι χρειαζόμαστε να κάνουμε αυτό πρώτα. Στη συνέχεια μπορούμε να σκεφτούμε τα ευρωομόλογα". Σε ερώτηση σχετικά με το εάν τα ευρωομόλογα αποτελούν επιλογή μακροπρόθεσμα , απάντησε: "Εάν έχουμε σταθεροποιήσει τα θεμέλια".

    Μέρος της διαδικασίας αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην ευρωζώνη θα είναι ένας δεύτερος γύρος τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών, τα οποία θα πρέπει να είναι "περισσότερο αξιόπιστα και να δημοσιοποιηθούν αποτελεσματικότερα από ό,τι τεστ των πρώτου γύρου, τον περασμένο χρόνο. Η Κριστίν Λαγκάρντ ελπίζει πως αυτή η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2011.

    Ως προς τον στόχο της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος της Γαλλίας στο 6,6% του ΑΕΠ το 2011, η υπουργός Οικονομικών είπε ότι το θεωρεί απόλυτο και αμετακίνητο στόχο. Κατά την εκτίμησή της το έλλειμμα βρισκόταν στο 7,7% του ΑΕΠ στο τέλος του 2010.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Δωρεάν τεστ "Παπ"

    «Με το τεστ Παπανικολάου προλαμβάνονται πολύ σοβαρές καταστάσεις, όπως είναι οι προκαρκινικές καταστάσεις του τραχήλου της μήτρας, οι οποίες, δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί, δεδομένου ότι έχουν αυξηθεί και τα παθολογικά τεστ Παπ από τη δεκαετία του ΄90», επισήμανε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Σταύρος Κανακέκης, διευθυντής, μαιευτήρας- γυναικολόγος.

    Να σημειωθεί πως από σήμερα έως το τέλος του μήνα (24-31), δωρεάν κυτταρολογικές εξετάσεις τραχηλικού επιχρίσματος (τεστ Παπανικολάου) για όλες τις γυναίκες από 15 ετών και άνω, θα διενεργούνται στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας, που διαθέτουν γυναικολογική κλινική.

    Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, αν και μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα με το τεστ Παπανικολάου, αποτελεί σήμερα τον δεύτερο σε συχνότητα καρκίνο στον γυναικείο πληθυσμό. Κλειδί για την μείωση των τραγικών αυτών ποσοστών, αποτελεί η πρόληψη με τακτικούς ελέγχους.

    Το πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικών ελέγχων, σε όλη την επικράτεια, υλοποιείται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο και με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

    Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η εφαρμογή στην πράξη της προληπτικής ιατρικής και των προσυμπτωματικών ελέγχων, για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, ώστε να γίνει συνείδηση η ανάγκη για ετήσιο έλεγχο σε όλες τις γυναίκες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Οι πολιτικοί "ψηφίζουν" μπάλα

    Μπορεί να τους χωρίζουν οι διαφορετικές πολιτικές, αλλά τους ενώνει η αγάπη τους για το ποδόσφαιρο. Οι Ελληνες πολιτικοί δίνουν ομόφωνα "ψήφο εμπιστοσύνης" στις αγαπημένες ομάδες τους και δεν κρύβουν τις συλλογικές προτιμήσεις τους.

    Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Α. Σαμαράς, είναι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής βρίσκεται στην απέναντι πλευρά, αφού είναι ένθερμος φίλος του Παναθηναϊκού.

    Η κυβέρνηση, αν και πράσινη, φαίνεται, ότι έχει αδυναμία στο κόκκινο χρώμα.

    Από τους πιστούς φιλάθλους του Ολυμπιακού, με παρουσία στο γήπεδο, όποτε αυτό είναι εφικτό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλος, ενώ από τους πιο τακτικούς στο "Καραϊσκάκη" ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Α Λοβέρδος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Σκανδαλίδης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γρ. Νιώτης και ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γ.Διαμαντίδης.

    Ερυθρόλευκων αισθημάτων και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Δ. Ρέππας. Πάντως, η πλειοψηφία των Ολυμπιακών στο ΠΑΣΟΚ, δεν φαίνεται να πτοεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή, που είναι γνωστός φίλαθλος του Παναθηναϊκού.

    Στον χώρο της Ν.Δ., από την πλευρά των Ολυμπιακών, εκτός του προέδρου Α. Σαμαρά, βρίσκονται ο αντιπρόεδρος Δ.Αβραμόπουλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ.Παπαθανασίου και οι βουλευτές, Γ. Τραγάκης και Αν. Νεράντζης, αλλά και ο τέως Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης.

    Οσον αφορά στους φίλους της ΑΕΚ στην αξιωματική αντιπολίτευση, τους εκπροσωπεί ο βουλευτής Πάνος Καμμένος.

    Το πράσινο κυριαρχεί στο κόκκινο ΚΚΕ, με την Λιάνα Κανέλλη να δείχνει τον δρόμο.Τους "πράσινους" συμπαθεί και η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Α. Παπαρήγα.

    Στον ... αστερισμό του Παναθηναϊκού και ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας.

    "Ντέρμπι αιωνίων" στον ΛΑ.ΟΣ με τον Γιώργο Ανατολάκη να εκπροσωπεί τους Ολυμπιακούς και τον Αδωνη Γεωργιάδη τους Παναθηναϊκούς, αλλά ο πρόεδρος Γιώργος Καρατζαφέρης έχει δηλώσει ότι είναι οπαδός του ιστορικού Απόλλωνα.

    Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, έχει θεαθεί ορισμένες φορές στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης να παρακολουθεί τον Πανιώνιο. Οσον αφορά στη Δημοκρατική Αριστερά, ο βουλευτής της Γρ. Ψαριανός, είναι από τους πιο γνωστούς φίλους της ΑΕΚ, ενώ έχει διατελέσει και παράγοντάς της σε κρίσιμες στιγμές της ομάδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 January 2011 - 13:30:23 UTC