Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις Λαγκάρντ για ευρωομόλογα
  • [02] Χωρίς λεωφορεία η Αθήνα 11.00-16.00
  • [03] Νέες αυξημένες τιμές στα διόδια
  • [04] Παραπομπή Τάσου Μαντέλη
  • [05] Έλεγχοι ΦΠΑ μέσω του ELENXIS
  • [06] Συνεχίζεται η δίκη των "εννέα"
  • [07] Στο συν επτά ο Ολυμπιακός ο»Ώ

  • [01] Δηλώσεις Λαγκάρντ για ευρωομόλογα

    Η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα μπορούσαν να εξετάσουν ως μακροπρόθεσμη επιλογή την έκδοση κοινών ομολόγων της ευρωζώνης, μόλις θα έχουν επιτύχει μεγαλύτερη δημοσιονομική και οικονομική ολοκλήρωση.

    Η ιδέα της έκδοσης ευρωομολόγων, την οποία έχει προωθήσει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι, έχει απορριφθεί από τη Γερμανία, η οποία δανείζεται με χαμηλότερα επιτόκια σε σχέση με τους εταίρους της στην ευρωζώνη.

    Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι η συζήτηση αυτή τη στιγμή για την έκδοση κοινών ομολόγων είναι "σαν να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο".

    "Εάν αρχίσουμε να εκδίδουμε ευρωομόλογα, αυτό που θα κάνουμε στην πράξη είναι ότι θα αποδυναμώσουμε την ισχύ ορισμένων μελών, χωρίς να έχουμε επιτύχει οικονομική ολοκλήρωση και σταθεροποίηση" δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο δίκτυο CNBC.

    "Θεωρώ ότι χρειαζόμαστε να κάνουμε αυτό πρώτα. Στη συνέχεια μπορούμε να σκεφτούμε τα ευρωομόλογα". Σε ερώτηση σχετικά με το εάν τα ευρωομόλογα αποτελούν επιλογή μακροπρόθεσμα , απάντησε: "Εάν έχουμε σταθεροποιήσει τα θεμέλια".

    Μέρος της διαδικασίας αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην ευρωζώνη θα είναι ένας δεύτερος γύρος τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών, τα οποία θα πρέπει να είναι "περισσότερο αξιόπιστα και να δημοσιοποιηθούν αποτελεσματικότερα από ό,τι τεστ των πρώτου γύρου, τον περασμένο χρόνο. Η Κριστίν Λαγκάρντ ελπίζει πως αυτή η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2011.

    Ως προς τον στόχο της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος της Γαλλίας στο 6,6% του ΑΕΠ το 2011, η υπουργός Οικονομικών είπε ότι το θεωρεί απόλυτο και αμετακίνητο στόχο. Κατά την εκτίμησή της το έλλειμμα βρισκόταν στο 7,7% του ΑΕΠ στο τέλος του 2010.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Χωρίς λεωφορεία η Αθήνα 11.00-16.00

    Χωρίς λεωφορεία για πάνω από 5 ώρες, και συγκεκριμένα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, θα μείνει σήμερα η Αθήνα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να πάρουν αποφάσεις σχετικά με την πορεία του διαλόγου μεταξύ υπουργείου Μεταφορών και εκπροσώπων των εργαζόμενων στις αστικές συγκοινωνίες

    Στη διάθεση του επιβατικού κοινού θα είναι από σήμερα οι ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών οι οποίες θα έχουν ισχύ μέχρι 31/1/2012.

    Το κόστος των εν λόγω καρτών θα είναι 450 ευρώ, έναντι 350 που ήταν το κόστος των περυσινών, μετά τις αυξήσεις που αποφάσισαν τα συναρμόδια υπουργεία, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για μείωση των ελλειμμάτων στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών.

    Η κάρτα απεριορίστων διαδρομών των 450 ευρώ καλύπτει για τον επιβάτη όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό μέχρι το σταθμό «Κορωπί» και τον Προαστιακό στο τμήμα της γραμμής του Μαγούλα - Πειραιάς - Κορωπί.

    Από αύριο θα διατίθεται επίσης και η ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ αξίας 200 ευρώ. Εξαιρούνται οι γραμμές express του Αεροδρομίου και το τμήμα Βάρκιζα - Σαρωνίδα της γραμμής Ε22.

    Στο μεταξύ, συνεχίζεται σήμερα ο διάλογος μεταξύ του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και εκπροσώπων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο γγ του υπουργείου κ. Χάρης Τσιόκας θα συναντηθεί με συνδικαλιστές του Μετρό, του Τράμ και των τρόλεϊ, καθώς και με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, οι οποίοι και θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Νέες αυξημένες τιμές στα διόδια

    Από τα μεσάνυχτα θα ισχύσουν οι νέες αυξημένες τιμές στα διόδια που είχαν ανακοινώσει στις αρχές του μήνα οι εταιρείες παραχώρησης που κατασκευάζουν τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.

    Στο δρόμο Κόρινθος - Καλαμάτα τα δίκυκλα θα πληρώνουν στο Σπαθοβούνι 1,70 ευρώ, τα ΙΧ 2,40 ευρώ, τα μεσαία φορτηγά 6,20 ευρώ και τα μεγάλα 8,70 ευρώ.

    Στην Νεστάνη οι τιμές θα είναι αντίστοιχα 1,60, 2,30, 5,90 και 8,20 ενώ στην Ασέα οι τιμές θα είναι 1,30, 1,90, 4,80 και 6,70.

    Στα διόδια της Ελευσίνας τα δίκυκλα θα πληρώνουν 2,20 τα ΙΧ 3,10 τα μεσαία φορτηγά 7,90 και τα μεγάλα φορτηγά 11.

    Αντίστοιχές θα είναι οι τιμές στα διόδια του Ισθμού στο ρεύμα προς Αθήνα, στα διόδια του Ζευγολατιού στο ρεύμα προς Πάτρα και το Ρίο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Παραπομπή Τάσου Μαντέλη

    Την παραπομπή του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη για υποβολή ανακριβούς δήλωσης "πόθεν έσχες" (πλημμέλημα), διατάσσει με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.

    Η κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού αφορά τα οικονομικά έτη 2006- 2007 και σχετίζεται με την ομολογία του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι, μέσω του λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα στο όνομα Α.ROCOS, έλαβε χρήματα από τη ΖΗΜΕΝΣ ως προεκλογική χορηγία .

    Οι Εφέτες , μέλη του Συμβουλίου, έκαναν δεκτή με το βούλευμα (αριθμ 92/2011) την πρόταση της Εισαγγελέως κ. Αργ.Χουρδετσανάκη για παραπομπή του πρώην υπουργού για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Διατάσσουν επίσης με το βούλευμα τους, την παύση της ποινικής δίωξης σε ό,τι αφορά την περίοδο 30 /6/2004 έως 30/6/2005 και λόγω παραγραφής της ίδιας κατηγορίας, καθώς έχει παρέλθει πενταετία.

    Ο πρώην υπουργός είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της ΖΗΜΕΝΣ και έχει αφεθεί ελεύθερος, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ μετά την απολογία του για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

    Σύμφωνα με την κατηγορία, ο πρώην Τάσος Μαντέλης απαίτησε χρήματα ως δώρο από την ΖΗΜΕΝΣ στον επίμαχο λογαριασμό, που άνοιξε ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενος του Γ.Τσουγκράνης , προς τον οποίο είχαν εμβαστεί το 1998 και το 2000 συνολικά 450 χιλιάδες μάρκα.Τα χρήματα ,κατά το κατηγορητήριο, αφορούσαν την έγκριση της σύμβασης 8002 για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Έλεγχοι ΦΠΑ μέσω του ELENXIS

    Πόρτα - πόρτα σε μεγάλες επιχειρήσεις, το Υπουργείο Οικονομικών ξεκινά, από σήμερα, προσωρινούς ελέγχους ΦΠΑ και λοιπών παρακρατούμενων φόρων. Οι έλεγχοι θα γίνουν πιλοτικά με τη χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος ELENXIS και η επιλογή των δέκα πρώτων υποθέσεων ελέγχου έγινε μέσω της ηλεκτρονικής στόχευσης του συστήματος αυτού, αξιοποιώντας τεχνικές ανάλυσης κινδύνου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το αρχικό βήμα της διαδικασίας έγινε στις 14 Ιανουαρίου, όταν ελεγκτές του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου (ΔΕΚ) Αθηνών, καθώς και ελεγκτές της Ε΄ ΔΟΥ Αθηνών έδωσαν στις μεγάλες επιχειρήσεις που επιλέχτηκαν, δεκαήμερη προθεσμία αναμονής για εθελοντική συμμόρφωση. Σε μια χαρακτηριστική περίπτωση, μάλιστα, υποβλήθηκε στο μεσοδιάστημα περιοδική δήλωση ΦΠΑ και φόρος πάνω από 600 χιλιάδες ευρώ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Συνεχίζεται η δίκη των "εννέα"

    Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων συνεχίζεται σήμερα η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Η δίκη είχε διακοπεί την περασμένη Δευτέρα, οπότε το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση στα αιτήματα της υπεράσπισης και των ίδιων των κατηγορουμένων για μαγνητοφώνηση της διαδικασίας, αλλά και για το θέμα της παράδοσης ταυτοτήτων που έχει επιβληθεί στους προσερχόμενους στις φυλακές Κορυδαλλού.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Στο συν επτά ο Ολυμπιακός

    Επτά βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό έμεινε ο Παναθηναϊκός, μετά την ολοκλήρωση της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, καθώς οι "πράσινοι" αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο.

    Αναλυτικά, μετά τους αγώνες της 19ης ημέρας, η βαθμολογία στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας διαμορφώθηκε ως εξής:

    ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

    ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

    1. Ολυμπιακός 19 16-0-3 9-0-0 7-0-3 38-9 48

    2. Παναθηναϊκός 19 12-5-2 7-2-1 5-3-1 31-14 41

    3. ΠΑΟΚ 19 10-3-6 6-1-2 4-2-4 23-18 33

    4. ΑΕΚ 19 9-3-6 6-2-0 3-1-6 29-21 30

    5. Καβάλα 19 7-6-6 5-2-3 2-4-3 21-18 27

    6. Ολυμπιακός Βόλου 19 5-10-4 2-5-2 3-5-2 20-18 25

    . Ατρόμητος 19 6-7-6 3-5-1 3-2-5 22-21 25

    8. Εργοτέλης 18 7-3-8 4-1-4 3-2-4 17-22 24

    . Ξάνθη 19 6-6-7 3-3-3 3-3-4 18-21 24

    . Άρης 19 7-3-9 5-1-4 2-2-5 11-16 24

    11. Κέρκυρα 19 6-5-8 4-3-3 2-2-5 17-24 23

    12. Ηρακλής 19 5-7-7 5-3-1 0-4-6 15-20 22

    13. Πανιώνιος 19 5-5-9 3-2-5 2-3-4 12-21 20

    14. Αστέρας Τρίπολης 19 4-7-8 1-4-5 3-3-3 13-19 19

    15. Πανσερραϊκός 19 4-4-11 3-3-4 1-1-7 16-29 16

    16. Λάρισα 19 3-5-11 3-2-4 0-3-7 12-24 14

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 January 2011 - 7:30:19 UTC