Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Υπουργικό τα "κλειστά" επαγγέλματα ο»Ώ

  • [01] Στο Υπουργικό τα "κλειστά" επαγγέλματα

    Το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Εισηγητής θα είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Πανελλαδική δημοσκόπηση για τα "κλειστά" επαγγέλματα παρήγγειλε το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να γνωρίζει την άποψη της κοινής γνώμης. Η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι "προχωράμε στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, πέρα από το πολιτικό κόστος" αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση, η πανελλαδική αυτή έρευνα, θα γίνει με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε 1.000 άτομα, 18 ετών και άνω, με απλή τυχαία δειγματοληψία από αρχείο τηλεφώνων του ΟΤΕ. Το δείγμα θα είναι αναλογικό της κατανομής του πληθυσμού έρευνας, ως προς περιφέρεια, φύλο και ηλικία.

    Η δημοσκόπηση ανατέθηκε στην εταιρία Metron Analysis, και το κόστος ανέρχεται σε 8.000 ευρώ πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ. Η εταιρία πρέπει να έχει ολοκληρώσει την έρευνα και να έχει αποστείλει τα αποτελέσματα στο υπουργείο Οικονομικών, εντός 10 εργάσιμων ημερών από την έναρξη των συνεντεύξεων.

    Στην απόφαση του κ. Παπακωνσταντίνου ορίζεται, επίσης, ότι ευθύνες της εταιρίας είναι, ο σχεδιασμός του ερωτηματολογίου, η δειγματοληψία, η διεξαγωγή των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, η επεξεργασία και ο λογικός έλεγχος των ερευνητικών δεδομένων, η ανάλυση των δεδομένων και η παραγωγή της τελικής αναφοράς. Το υπουργείο θα έχει εγκρίνει εκ των προτέρων το ερωτηματολόγιο. Η δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Οικονομικών.

    Επιπλέον στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης θα ενημερώσει για το σχέδιο νόμου που αφορά στην αναμόρφωση των αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών, ενώ θα παρουσιαστεί πιλοτικό πρόγραμμα για 800 ολοήμερα σχολεία, από την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

    Ο Υπουργός Οικονομικών για τις Συνόδου του ΕΚΟΦΙΝ και του Γιούροπγκρουπ

    Συγκρατημένα αισιόδοξος ως προς το ενδεχόμενο να επιτευχθεί στο εγγύς μέλλον συμφωνία για το μόνιμο μηχανισμό οικονομικής αρωγής, σε περιόδους κρίσεων, εμφανίστηκε χθες από τις Βρυξέλλες ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη πιστής εφαρμογής από την Ελλάδα του προγράμματος εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών, καθώς και την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που κρίνονται αναγκαίες.

    Αναφερόμενος στο περιεχόμενο των συζητήσεων που είχαν στις Βρυξέλλες οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, ο Γ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι αφορούσε τα στοιχεία του συνολικού πακέτου που πρέπει να συμφωνηθεί και το οποίο, όπως ανέφερε, θα εξασφαλίζει όχι μόνο τη δημοσιονομική σταθερότητα, αλλά και τη δυνατότητα προληπτικής παρέμβασης σε περιόδους οικονομικών κρίσεων. «Η συζήτηση προχωρά, ώστε να υπάρξει απόφαση σε ένα από τα επόμενα Ευρωπαϊκά Συμβούλια», ανέφερε ο υπουργός, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι θα παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις που θα θωρακίσουν την ευρωζώνη.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στην Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκφράστηκαν θετικά για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης στη χώρα, αναγνωρίζοντας ότι η μείωση του ελλείμματος κατά 6% που επιτεύχθηκε το 2010 ήταν το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά μεγάλης προσπάθειας. Ο Γ. Παπαπακωνσταντίνου ανέφερε ότι εφεξής το ζητούμενο είναι η διαμόρφωση του μεσοπρόθεσμου πλαισίου άσκησης της οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα, ειδικότερα δε, για την περίοδο 2012-2014. Η κυβέρνηση επιθυμεί να συμβάλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στη διαμόρφωση αυτού του πλαισίου καθώς και οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων, ανέφερε ο υπουργός οικονομίας.

    Επιπλέον, ο Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι από τη συζήτηση στο Eurogroup επιβεβαιώθηκε η πολιτική βούληση για την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων, συνολικού ύψους 110 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, ώστε η εξόφληση να γίνει σε περισσότερα χρόνια, από ότι προέβλεπε η αρχική απόφαση. Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το ζήτημα της επιμήκυνσης είναι τμήμα του συνολικού πακέτου που θα συμφωνηθεί για το Μηχανισμό στήριξης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 January 2011 - 5:30:12 UTC