Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αιτήσεις για να δουλέψουν στο εξωτερικό
  • [02] Συντριβή αεροσκάφους στο Ιράν
  • [03] Περιοδεία Ντ.Μπακογιάννη στην Κρήτη
  • [04] «Μαύρη» έκθεση για τον ΕΟΤ

  • [01] Αιτήσεις για να δουλέψουν στο εξωτερικό

    Δωδεκάμισι χιλιάδες βιογραφικά έχουν αποσταλεί στο δίκτυο Eures, τα τελευταία δυο χρόνια, από Έλληνες που επιθυμούν να εργασθούν σε χώρες της Ευρώπης, ενώ έχουν ανακοινωθεί από εργοδότες 15.000 θέσεις εργασίας. Οι αιτήσεις αυτές δεν αφορούν μόνο ανέργους αλλά και έλληνες εργαζόμενους δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα δίκτυο κινητικότητας των εργαζομένων στην Ε.Ε. και όχι μόνο για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

    Άνεργοι και εργαζόμενοι απβ όλες τις ηλικίες και όλες τις ειδικότητες που αναζητούν καλύτερες συνθήκες ζωής και δουλειάς απευθύνονται στο δίκτυο Eures. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνδρομή του ΟΑΕΔ. Κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται να εργαστεί σε χώρα του εξωτερικού μπορεί να «ανεβάσει» το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του EURES (http://eures.europa.eu). Αντιστοίχως, οι εργοδότες μπορούν να βάζουν ηλεκτρονικά τις αγγελίες τους και αναμένουν τις απαντήσεις των υποψήφιων υπαλλήλων.

    Μέχρι σήμερα από 31 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο δίκτυο, έχουν ανακοινωθεί 847.907 κενές θέσεις εργασίας, έχουν αποσταλεί 550.697 βιογραφικά σημειώματα και 22.724 είναι οι εγγεγραμμένοι εργοδότες. Οι περισσότερες θέσεις Εργασίας, περίπου 500.000 παρέχονται στο Hνωμένο Bασίλειο 270.000 θέσεις στη Γερμανία, 73.000 στην Tσεχία και 71.000 στη Γαλλία

    Το EURES δημιουργήθηκε το 1993 και προωθεί τη συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης των κρατών μελών του ΕΟΧ (οι χώρες της ΕΕ και η Νορβηγία, Ισλανδία και το Λιχτενστάιν) και των άλλων οργανώσεων εταίρων. Σκοπός της πύλης EURES είναι η δημιουργία της βάσης για ένα δίκτυο συνεργασίας το οποίο να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους εργαζόμενους και τους εργοδότες.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Συντριβή αεροσκάφους στο Ιράν

    Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη συντριβή αεροσκάφους των ιρανικών αερογραμμών σήμερα κοντά στην βορειοδυτική πόλη Ουρουμιγέχ, δήλωσε αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού.

    "Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 32 τραυματίστηκαν από τη συντριβή", διευκρίνισε ο Χεϊντάρ Χεϊνταρί στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

    "Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί", προσέθεσε.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Περιοδεία Ντ.Μπακογιάννη στην Κρήτη

    Με την επίσκεψη της στο Ηράκλειο ολοκλήρωσε την περιοδεία της στην Κρήτη η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κα Ντόρα Μπακογιάννη.

    Η κα Μπακογιάννη ανακοίνωσε επίσης από το Ηράκλειο, μετά τη συνεδρίαση που έγινε, τα ονόματα των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής της "Δημοκρατικής Συμμαχίας".

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν:

    οι Βουλευτές, κ.κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Λευτέρης Αυγενάκης, τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, κ.κ. Δημήτρης Γιαννουλάκης και Μιλτιάδης Καράτζης, από το συνδυασμό "Μάχη για τη Κρήτη", οι κ.κ. Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης, Παναγιώτης Σπαθαράκης και Απόστολος Σφακιανάκης και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, κ.κ. Γιώργος Αυγενάκης, Γιάννης Μεστροπιάν, Νεκτάριος Σερμάκης και Βαγγέλης Τσιλιγκίρης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] «Μαύρη» έκθεση για τον ΕΟΤ

    Σωρεία παραβάσεων της ελληνικής νομοθεσίας και περιπτώσεων κακοδιαχείρισης των κονδυλίων για την προβολή του ελληνικού τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διαπίστωσαν τα μέλη του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, σε έλεγχο, που διενήργησαν με εντολή του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

    Η έκθεση του Σώματος με θέμα «εξέταση της νομιμότητας των διαδικασιών ανάθεσης έργων και προμηθειών κατά τα έτη 2008-2009, που αφορούν στην προβολή του Ελληνικού Τουρισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσω της Δ/νσης Υπηρεσιών Εξωτερικού του Οργανισμού», παραδόθηκε στον υπουργό και διαβιβάσθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις δικές τους ενέργειες και στον πρόεδρο του ΕΟΤ για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά 14 στελεχών και υπαλλήλων του Οργανισμού.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 January 2011 - 21:30:14 UTC