Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ελλάδα δεν συζητά αναδιάρθρωση του χρέους
  • [02] Παρατυπίες στο τμήμα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων
  • [03] Γ. Ραγκούσης: Παρουσίαση ν/σ για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση
  • [04] Πέντε ευρώ αμοιβή εξετάστρων
  • [05] Πρεμιέρα του β' γύρου της Σούπερ Λίγκας

  • [01] Η Ελλάδα δεν συζητά αναδιάρθρωση του χρέους

    Το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους απέκλεισε κατηγορηματικά, για ακόμη μια φορά χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ.

    Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την κρίση χρέους υποβοηθούμενη από ιδιωτικοποιήσεις ύψους 7 δισ.ευρώ και δεν συζητά αναδιάρθρωση χρέους με τους πιστωτές της, κατέστησε σαφές ο κ.Παπακωνσταντίνου στη διάρκεια της συνέντευξης προς την ανταποκρίτρια του πρακτορείου στην Αθήνα Ντίνα Κυριακίδου.

    Όπως επισημαίνεται στην ίδια συνέντευξη, η Ελλάδα, τα δημοσιονομικά προβλήματα της οποίας έθεσαν σε κίνηση πέρυσι την κρίση στην ευρωζώνη, έχει μειώσει το χρέος της και έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της που ανέλαβε έναντι του ΔΝΤ και της ΕΕ για το δάνειο των 110 δισ.ευρώ προωθώντας μεταρρυθμίσεις και δεν βρίσκεται σε συζητήσεις με κατόχους ομολόγων για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του υφιστάμενου χρέους.

    "Δεν υπάρχουν τέτοιες συζητήσεις", είπε ο Παπακωνσταντίνου, διαψεύδοντας πληροφορίες ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σχετικές συζητήσεις με τράπεζες.

    "Αυτό δεν θα βοηθούσε την Ελλάδα, δεν θα βοηθούσε την ελληνική οικονομία, τις ελληνικές τράπεζες, του έλληνες πολίτες ή το ευρωπαϊκό πρόβλημα".

    Ο υπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα καταγράφει σταθερή πρόοδο για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος και ότι προωθεί μη δημοφιλείς μεταρρυθμίσεις ώστε να διασφαλιστεί η καταβολή της τέταρτης δόσης του δανείου, ύψους 15 δισ.ευρώ το Μάρτιο.

    "Κλείνουμε το 2010 (σ.σ. έχοντας πετύχει) στο στόχο, οι μεταρρυθμίσεις είναι σύμφωνες με το χρονοδιάγραμμα", είπε. "Δεν υπάρχει κανείς λόγος να αμφιβάλουμε για την επόμενη δόση, ή οποιαδήποτε άλλη δόση, εφόσον κάνουμε τη δουλειά μας σωστά.

    Σύμφωνα με τον κ.Παπακωνσταντίνου, τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων αναμένεται να ανέλθουν σε ένα δισ.ευρώ εφέτος και ακόμη έξη το 2012-2013, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων, ΔΕΚΟ και ακίνητης περιουσίας καθώς και της πώλησης σειράς αδειών τυχερών παιγνίων.

    "Η διαδικασία μας είναι πολύ ευέλικτη. Έχουμε έναν στόχο εσόδων αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η εξειδικευμένη γνώση και η ώθηση που θα φέρει η ιδιωτική επένδυση σε αυτούς τους τομείς

    Η Ελλάδα εμμένει στην επιστροφή της στις αγορές ομολόγων κάποια στιγμή το 2011, εξαρτωμένων των συνθηκών της αγοράς καθώς και στην έκδοση ομολόγων της διασποράς προς έλληνες του εξωτερικού, είπε ο κ.Παπακωνσταντίνου.

    Ακόμη, ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι οι συνομιλίες σχετικά με την αγορά ελληνικών ομολόγων από την Κίνα προχωρούν, όπως συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψη του κινέζου πρωθυπουργού Ουέν Τζιαμπάο στην Αθήνα τον Οκτώβριο, αλλά δεν μπορεί να πει τίποτε σχετικά με το ποσό ή το χρόνο της αγοράς.

    Ο κ.Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου ΔΝΤ/ΕΕ λέγοντας ότι "θα θέλαμε η επιμήκυνση να καλύψει ολόκληρο το ποσό του δανείου συμπεριλαμβανομένων των δόσεων που έχουν ήδη χορηγηθεί και όχι μόνον όσων δεν έχουν χορηγηθεί ακόμη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιμετωπίζει θετικό το ενδεχόμενο αυτό, αλλά πρέπει να αναμείνουμε για τις οριστικές αποφάσεις του Eurogroup," είπε ο κ.Παπακωνσταντίνου.

    Τέλος, σημείωσε την αισιοδοξία του ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία στην ΕΕ σχετικά με την έκδοση ευρωομολόγου και ότι θα ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις για την έξοδό της από την κρίση.

    "Είμαι απολύτως αισιόδοξος για έναν πολύ απλό λόγο. Μολονότι συχνά αργούμε να αντιδράσουμε, πιστεύω ότι εάν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για ένα ζήτημα αυτό είναι ότι η ΕΕ πάντα σπεύδει και πάντα βρίσκει λύσεις για τη διατήρηση του δικού της δημιουργήματος, που είναι το κοινό νόμισμα", κατέληξε ο κ.Παπακωνσταντίνου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Παρατυπίες στο τμήμα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων

    Παρατυπίες και σωρεία παραβάσεων καταγράφει το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που ερεύνησαν επισταμένως το τμήμα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. Από τα στοιχεία του πορίσματος φαίνεται ότι στις απεργιακές κινητοποιήσεις του 2010 συμμετείχαν και οι συμβασιούχοι του Δήμου (κατά παράβαση των συμβατικών τους υποχρεώσεων) και στις οικείες καταστάσεις οι ημέρες αυτές είχαν καταχωρηθεί ως ημέρες ρεπό, χωρίς να περικοπούν οι αποδοχές τους.

    Ο δήμος δεν φρόντισε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και σήμερα κατά παράβαση των διατάξεων έχει συσσωρευτεί ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός ρεπό που μόνο στο τμήμα αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων ξεπερνάει τις 35.000.

    Όπως επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο για όλα αυτά θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και να ασκηθούν πειθαρχικές κυρώσεις εις βάρος του αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Γ. Δημόπουλου. Επίσης καλείται ο δήμαρχος Αθηναίων να ασκήσει τις πειθαρχικές του αρμοδιότητες εις βάρος του Διευθυντή καθαριότητας κ. Ιωάννη Μόρτη γιατί επέτρεψε στους υπαλλήλους να απουσιάζουν τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, κάνοντας χρήση των ρεπό τους.

    Χθες εξάλλου υπήρξαν εξελίξεις και στο θέμα των συμβασιούχων του δήμου της Αθήνας. Συγκεκριμένα με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου της πρωτεύουσας εδόθη παράταση για την παραμονή στις θέσεις εργασίας τους σε 170 συμβασιούχους που απασχολούνται στην καθαριότητα, μέχρις ότου εκδοθεί και η οριστική απόφαση του Δικαστηρίου περί της παραμονής ή της απόλυσης των αιτούντων. Οι τελευταίοι αναφέρουν πώς κάλυπταν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου Αθηναίων. Τις προσεχείς ημέρες αναμένονται και άλλες προσφυγές από άλλους 400 συμβασιούχους που θα αιτηθούν και αυτοί παρόμοιες προσωρινές διαταγές.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Γ. Ραγκούσης: Παρουσίαση ν/σ για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

    Το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνυση παρουσίασε σήμερα ο υπουργός εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, υπογραμμίζοντας ότι μετά την ψήφιση του, που προσδιορίζεται γύρω στο Μάρτιο, και την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνυσης από τις δημόσιες υπηρεσίες που θα είναι υποχρεωτική, ο πολίτης θα μπορεί να περιορίσει κατά πολύ τις παρουσίες του μπροστά στο χρονοβόρο γκισέ του Δημοσίου, ακόμα και τις επισκέψεις του στα ΚΕΠ.

    Επίσης τόνισε ότι, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα περιορίσει τη διαφθορά που αναπτύσσεται από τη σχέση πολίτη υπαλλήλου αλλά και το κόστος των συναλλαγών στο δημόσιο, αφού υπολογίζεται να μειωθεί 25%.

    Ο κ. Ραγκούσης αναφερόμενος στην κάρτα του πολίτη είπε ότι σε αυτή την κάρτα θα ενσωματωθούν και άλλες κάρτες, αλλά επισήμανε ότι θα προστατευτούν πλήρως τα προσωπικά δεδομένα και ότι το υπουργείο εσωτερικών θα ακολουθήσει όλες τις συστάσεις της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής.

    Συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους ο υπουργός εσωτερικών χαρακτήρισε το θεσμό της Δημόσιας διαβούλευσης από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της κυβέρνησης, που βοήθησαν πολύ για την αρτιότητα υπουργικών αποφάσεων και νομοσχεδίων, ενώ επανέλαβε ότι ποτέ μέχρι τώρα οι εκπρόσωποι της Τρόικας δεν του ζήτησαν απολύσεις από το δημόσιο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Πέντε ευρώ αμοιβή εξετάστρων

    Διευκρινίσεις και οδηγίες σχετικά με το εξέταστρο στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων του ΕΣΥ αλλά και στα Κέντρα Υγείας, έδωσε σήμερα ο υπουργός υγείας κ. Α. Λοβέρδος με επείγουσα εγκύκλιο που έστειλε, μεταξύ άλλων, και στους διοικητές τον νοσοκομείων της χώρας.

    Η εγκύκλιος αναφέρει ότι όλοι όσοι προσέρχονται για εξέταση στα τακτικά πρωινά εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς και στα Κέντρα Υγείας καταβάλλουν από 1-1-2011 αμοιβή πέντε (5) ευρώ ως αμοιβή εξετάστρων .

    Από αυτήν την καταβολή εξαιρούνται μόνο:

    1. Οι προσερχόμενοι ως επείγοντα περιστατικά. 2. Οι κάτοχοι βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας ή πιστοποιητικού κοινωνικής προστασίας (απαραίτητη η προσκόμιση του βιβλιαρίου ή πιστοποιητικού το οποίο θα πρέπει να είναι σε ισχύ). 3. Οι πολιτικοί πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο αλλοδαποί, με την επίδειξη του Δελτίου Ταυτότητας πρόσφυγα ή του Δελτίου αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού σε ισχύ.

    Επιπλέον για τα Κέντρα Υγείας εξαιρούνται της καταβολής:

    Τα προσερχόμενα στα Κέντρα Υγείας Α.Μ.Ε.Α. που έχουν πιστοποιημένο αρμοδίως ποσοστό αναπηρίας 67%, προσκομίζοντας το πιστοποιητικό και την αστυνομική τους ταυτότητα.

    Τα προσερχόμενα στα Κέντρα Υγείας άτομα που πιστοποιημένα πάσχουν από κάθε μορφή μεσογειακής αναιμίας, αιμορροφιλία, νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή μεταμοσχευθέντες νεφροπαθείς, σύνδρομο επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας (AIDS) και προσκομίζουν για τα ανωτέρω ιατρική βεβαίωση σε ισχύ ότι παρακολουθούνται από ειδική μονάδα Νοσηλευτικού Ιδρύματος λόγω της παθήσεώς τους, πλέον της αστυνομική τους ταυτότητας.

    Οι προσερχόμενοι στα Κέντρα Υγείας τυφλοί που προσκομίζουν βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα τυφλών (ή κάρτα αναπηρίας όπου εφαρμόζεται), πλέον της αστυνομική τους ταυτότητας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Πρεμιέρα του β' γύρου της Σούπερ Λίγκας

    Με το δεξί μπήκε στο 2011 ο Παναθηναϊκός, που νίκησε 2-0 την Ξάνθη στα Πηγάδια στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου (16η αγωνιστική) του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ του Σισέ μόλις στο 35ο δευτερόλεπτο έδωσε το προβάδισμα στους "πράσινους", οι οποίοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Χριστοδουλόπουλο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

    Νικηφόρο ήταν και το ξεκίνημα του Ατρομήτου.Η ομάδα του Γιώργου Δώνη επιβλήθηκε 3-0 της Λάρισας στο γήπεδο Περιστερίου και έφτασε τους 19 βαθμούς, αφήνοντας στην τελευταία θέση της κατάταξης με 11 τους Θεσσαλούς, οι οποίοι μετρούν έξι διαδοχικές ήττες. Ο Νάστος «άνοιξε το σκορ» για τους «κυανόλευκους» στο 1ο λεπτό, ο Σαγκανόφσκι διπλασίασε τα τέρματα του Ατρομήτου στο 15΄, ενώ ο Σαρμιέντο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 82΄.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται ο τρίτος αγώνας της ημέρας ανάμεσα στον Άρη και την Καβάλα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 January 2011 - 19:30:17 UTC