Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο κόσμος υποδέχεται το Νέο Έτος
  • [02] Ποδαρικό με νέες τιμές
  • [03] Αναστολή απεργίας σε Μετρό-ΗΣΑΠ
  • [04] "Θα περιφράξουμε τη χώρα"
  • [05] Το Πρωτοχρονιάτικο λαχείο

  • [01] Ο κόσμος υποδέχεται το Νέο Έτος

    Δισεκατομμύρια άνθρωποι γιορτάζουν σήμερα την είσοδο του 2011.

    Οι πρώτοι που άφησαν ήδη το 2010 είναι οι κάτοικοι του Κιριμπάτι, ενός μικρού νησιού του Ειρηνικού που γύρισε τη σελίδα του 2010 στις 12.00 (ώρα Ελλάδας). Στην Αυστραλία ο καινούριος χρόνος ανέτειλε υπό το φως πυροτεχνημάτων.

    Στο Λονδίνο, περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι αναμένονται να συγκεντρωθούν στις όχθες του Τάμεση για να ακούσουν το Μπιγκ Μπεν να χτυπάει τα τελευταία δευτερόλεπτα του χρόνου.

    Εκατομμύρια άνθρωποι θα συγκεντρωθούν εξάλλου μπροστά στο Κολοσσαίο στη Ρώμη, στην Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο και στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι.

    Στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες άνθρωποι αναμένονται στην Τάιμς Σκουέαρ για να μετρήσουν εκεί τα τελευταία λεπτά του χρόνου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Ποδαρικό με νέες τιμές

    Με αυξήσεις σε χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και σημαντικές μειώσεις σε 12.242 φάρμακα θα κάνει ποδαρικό ο νέος χρόνος. Τα φάρμακα μετατάσσονται από τον συντελεστή ΦΠΑ 11% στον χαμηλό συντελεστή 6,5%, ενώ αυξάνεται ο ΦΠΑ από το 11% στο 13% για πολλά προϊόντα και υπηρεσίες.

    Συγκεκριμένα, θα ανατιμηθούν αυτόματα κατά 2% τα είδη διατροφής, τα εμφιαλωμένα νερά, τα αναψυκτικά, τα σερβιριζόμενα φαγητά, τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και φυσικού αερίου, τα κόμιστρα των ταξί και τα εισιτήρια λοιπών θεαμάτων, τα οποία θα επιβαρύνονται πλέον με συντελεστή 13%.

    Επίσης, αυξάνονται κατά 20 λεπτά τα τσιγάρα, λόγω της αναπροσαρμογής του πάγιου φόρου από το 10% στο 15%.

    Οι αυξήσεις στο ΦΠΑ και στα τσιγάρα έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης έχουν πάρει την ανηφόρα λόγω των αυξήσεων στη διεθνή αγορά πετρελαίου.

    Σημαντικές μειώσεις σε 12.242 φαρμακευτικά προϊόντα επέρχονται από την 1η Ιανουαρίου μετά την μετάταξή τους από τον συντελεστή ΦΠΑ 11% στον χαμηλό συντελεστή 6,5%. Το μέτρο, πέρα από την προφανή κοινωνική του διάσταση αναμένεται να συνδράμει σημαντικά και στην προσπάθεια της Κυβέρνησης, για εξοικονόμηση δαπανών ύψους 1,4 δισ. ευρώ το 2011 τόσο από τη μείωση των τιμών όσο και από τις αλλαγές στις διαδικασίες των προμηθειών και τον έλεγχο της συνταγογράφησης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Αναστολή απεργίας σε Μετρό-ΗΣΑΠ

    Από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα κινηθούν την Πρωτοχρονιά ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Μετρό, αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την πραγματοποίηση στάσεων εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, αντί της προγραμματισμένης για αύριο 24ωρης απεργίας.

    Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο Μετρό αφού τονίζουν ότι η εξαγγελθείσα για αύριο απεργία είχε συμβολικό χαρακτήρα, ώστε να αναδειχθεί η εις βάρος τους αδικία, σημειώνουν ότι έλαβαν υπόψη τους τις ανάγκες του συνόλου και αποφάσισαν να μετατρέψουν την 24ωρη απεργία σε στάσεις εργασίας.

    Έως τις 8 το βράδυ θα είναι ανοικτά σήμερα τα πολυκαταταστήματα και τα σούπερ μάρκετ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Θα περιφράξουμε τη χώρα"

    «Η ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής παράνομων μεταναστών. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παράλληλα με τη δράση της Ελληνικής Ακτοφυλακής σχεδιάζει στα χερσαία σύνορα τη δημιουργία ενός φράχτη για την αποτροπή της εισόδου παράνομων μεταναστών».

    Τη δήλωση αυτή έκανε προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής αναφερόμενος στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

    Στο ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις διαστάσεις που έχει σήμερα το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και τον τρόπο αντιμετώπισής του από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εκτός από την εξαγγελία για τη δημιουργία φράχτη στα χερσαία σύνορα πρόσθεσε:

    «Η ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όριά της όσον αφορά στη δυνατότητα υποδοχής παράνομων μεταναστών. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στη χώρα μας θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου. Κανείς άλλος. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα. Θα φύγουν από την Ελλάδα, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση. Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι. Παράλληλα, θα δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στα δίκτυα διακίνησης των μεταναστών που εμπορεύονται τους ανθρώπους και την ελπίδα τους για μια καλύτερη ζωή. Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έχει ισχυρή πολιτική βούληση.

    Έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό που υλοποιούμε αυτή την περίοδο. Όπως, η συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Frontex για τη φύλαξη των συνόρων. Σχεδιάζουμε επίσης την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Ακτοφυλακής και στα χερσαία σύνορα τη δημιουργία ενός φράχτη για την αποτροπή των παράνομων μεταναστών».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Το Πρωτοχρονιάτικο λαχείο

    Ο αριθμός 77958 της 8ης σειράς είναι ο υπερτυχερός της σημερινής κλήρωσης του Πρωτοχρονιάτικου λαχείου, καθώς κερδίζει τα 7.000.000 ευρώ του πρώτου λαχνού. Σημαντικά όμως κέρδη περιμένουν και τους κατόχους των λαχείων με αριθμούς: 77956, 77957, 77959 και 77960, επίσης της 8ης σειράς, καθώς ο καθένας θα εισπράξει από 2.000.000 ευρώ.

    Στις 500.000 ευρώ ανέρχονται τα κέρδη του κατόχου του λαχείου με αριθμό 8063 της 39ης σειράς, ενώ 300.000 ευρώ θα εισπράξει ο κάτοχος του λαχείου με αριθμό 13161 της 15ης σειράς. Από 200.000 ευρώ παίρνουν τα λαχεία: 12036 της 50ης σειράς και 60398 της 42ης σειράς, ενώ από 100.000 ευρώ θα λάβουν οι κάτοχοι των λαχείων με αριθμούς: 28249 της 7ης σειράς, 74255 της 16ης σειράς και 85258 της 23ης σειράς.

    Συνημμένος ακολουθεί ο πλήρης πίνακας της κλήρωσης και των κερδών του Πρωτοχρονιάτικου λαχείου

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    Attachments:

    ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ.doc


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 December 2010 - 17:30:25 UTC