Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νεκροί δύο Έλληνες ναυτικοί
  • [02] Τελευταία ημέρα για τέλη-περαίωση
  • [03] Νέος τρόπος φορολόγησης το 2011
  • [04] Πολιτιστική ανασκόπηση 2010

  • [01] Νεκροί δύο Έλληνες ναυτικοί

    Δύο Έλληνες ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια θαλασσοταραχής στον Ατλαντικό. Σοβαρά τραυματίστηκε ο Κύπριος υποπλοίαρχος.

    Τπ περιστατικό συνέβη στο δεξαμενόπλοιο "AEGEAN ANGEL" της εταιρείας Arcadia Ship Management Co LTD, που είχε αποπλεύσει από το Ταλίν της Εσθονίας για το Χιούστον του Τέξας και έπεσε σε πολύ άσχημο καιρό, με ανέμους πάνω από 8 μποφόρ ενώ έπλεε, σε απόσταση 800 μιλίων από τις Βερμούδες.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 47χρονος Έλληνας πλοίαρχος του πλοίου και ο Α' Έλληνας μηχανικός 33 ετών βγήκαν να δουν τι ζημιές είχαν προκληθεί πάνω στο πλοίο. Τότε ένα μεγάλο κύμα τους χτύπησε, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει θανάσιμα και τους δύο, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο 34χρονος Κύπριος υποπλοίαρχος.

    Το πλοίο αυτή την ώρα ταξιδεύει για Βερμούδες και όταν φτάσει σε απόσταση 200 ναυτικών μιλίων τότε θα μπορεί να γίνει αεροδιακομιδή του τραυματισμένου ναυτικού.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Τελευταία ημέρα για τέλη-περαίωση

    Εκπνέουν σήμερα οι προθεσμίες για τα τέλη κυκλοφορίας και την υπαγωγή στη ρύθμιση της περαίωσης. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται από τις εφορίες το ειδικό σήμα κυκλοφορίας, στην περίπτωση που δεν τους έχει αποσταλεί ταχυδρομικώς το ειδοποιητήριο.

    Κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών τονίζουν ότι δεν αναμένεται να δοθούν παρατάσεις.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Νέος τρόπος φορολόγησης το 2011

    Αυστηρές ποινές για φοροφυγάδες αλλά και αναδιοργάνωση των Εφοριών φέρνει το 2011 μαζί με το νέο τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων όλων των φορολογουμένων που θα δηλωθούν τον επόμενο χρόνο.

    Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναμένεται μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να καταθέσει στη Βουλή νέο φορολογικό νομοσχέδιο στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα προβλέπονται αυστηρότερες ποινές για όσους διαπιστώνεται ύστερα από ελέγχους ότι φοροδιαφεύγουν ενώ παράλληλα θα προβλέπονται και μέτρα για την αποτελεσματικότερη είσπραξη των φόρων από τις ΔΟΥ.

    Στο πλαίσιο αυτό το νομοσχέδιο θα προβλέπει συγχωνεύσεις Εφοριών και καταργήσεις άλλων, σε μια προσπάθεια να αναδιοργανωθεί ο φοροελεγκτικός μηχανισμός και να γίνει αποτελεσματικότερος στην είσπραξη των δημοσίων εσόδων.

    Παράλληλα, από το 2011 επέρχονται μια σειρά από αλλαγές στη φορολογία καθώς και στις συναλλαγές. Οι αλλαγές στη φορολογία προβλέπονται στον τελευταίο φορολογικό νόμο και αφορούν τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2010 αλλά θα δηλωθούν στην Εφορία το 2011.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Πολιτιστική ανασκόπηση 2010

    Το ΔΝΤ είναι εδώ, η κρίση κρατά σταθερά ...ανοιχτή την πόρτα της Ελλάδας κι εκείνη αντιστέκεται, μέσω του ...βαρέως πυροβολικού της, του Πολιτισμού.

    Καλές στιγμές για τον ελληνικό κινηματογράφο, ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου και η «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα, το «Αttenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, δύο αρχιτεκτονήματα, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και η Ταινιοθήκη, για τα οποία μπορεί ο τόπος να επαίρεται, η ανάδειξη του Μουσείου Ακροπόλεως, ως του καλύτερου παγκοσμίως, η συναυλία στον ευαίσθητο Άγιο Παντελεήμονα με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας -με πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής και του Μεγάρου Μουσικής- είναι λίγες μόνο από τις στάσεις στο μακρύ ταξίδι του ελληνικού πολιτισμού για το 2010, που σε λίγες ώρες εκπνέει.

    Πλούσιο σε πολιτιστικά και καλλιτεχνικά γεγονότα το απερχόμενο έτος, θα μείνει στην ιστορία και ως η χρονιά που ψηφίστηκε το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για το σινεμά, αλλά και ως η χρονιά με τις επεισοδιακές καταλήψεις της Ακρόπολης από εξοργισμένους συμβασιούχους.

    Στάση και στην άφιξη των U2 και των Scorpion΄s, αλλά και στην έκθεση της Μπελ Επόκ στην Εθνική Πινακοθήκη.

    Και όπως κάθε χρόνο, οι αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) -ιστορικές και μή- αφήνουν το δικό τους στίγμα στην αρχαιολογική επιστημονική κοινότητα.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ «φωτογραφίζει» και ανασύρει τα αξιομνημόνευτα γεγονότα της χρονιάς, που φεύγει.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 December 2010 - 11:30:18 UTC