Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΕΗ: Και νέα αναπροσαρμογή στα τιμολόγια το 2011
  • [02] ΣΕΠΕ: Παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας

  • [01] ΔΕΗ: Και νέα αναπροσαρμογή στα τιμολόγια το 2011

    Μικρότερες αυξήσεις στις χαμηλές κατηγορίες κατανάλωσης ρεύματος από τα νοικοκυριά, αλλά και μικρότερες μειώσεις στα υψηλότερα κλιμάκια και στα εμπορικά / βιομηχανικά τιμολόγια σε σχέση με αυτά που είχαν ανακοινωθεί τον Οκτώβριο θα ισχύσουν τελικά από 1ης Ιανουαρίου.

    Η ΔΕΗ ανακοίνωσε, ύστερα από την έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, τις νέες χρεώσεις του ηλεκτρικού που θα ισχύσουν το νέο έτος, σύμφωνα με τις οποίες οι αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια κλιμακώνονται έως 11,1 % στις χαμηλές κατηγορίες κατανάλωσης (ενώ στα υψηλά κλιμάκια γίνονται μειώσεις μέχρι 8,5 %). Αντίστοιχα οι μειώσεις των τιμολογίων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαμορφώνονται μέχρι 17,3 %, και στα αγροτικά τιμολόγια οι ανατιμήσεις είναι 6,1 - 8 %.

    Τα ποσοστά αφορούν τη μέση χρέωση ανά κατηγορία λογαριασμού και περιλαμβάνουν την επίπτωση της αύξησης του ΦΠΑ από 11 σε 13 %. Δεν περιλαμβάνονται οι χρεώσεις για Δημοτικά τέλη, ΕΡΤ, κλπ, που εισπράττει η ΔΕΗ για λογαριασμό τρίτων, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση και των αναλυτικών τιμολογίων ανά κατηγορία χρήσης (σε ευρώ ανά κιλοβατώρα).

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, στη σημερινή της απόφαση η ΡΑΕ επισημαίνει ότι τα τιμολόγια που εγκρίθηκαν και θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου αντικατοπτρίζουν την ευνοϊκή συγκυρία χαμηλού κόστους της φετινής χρονιάς, γι αυτό και θα πρέπει στη διάρκεια του 2011 να επαναπροσδιοριστούν ώστε να αντανακλούν το κόστος της επιχείρησης. Οι ευνοϊκές συνθήκες κατά τη φετινή χρονιά συνίστανται στις σχετικά χαμηλές τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου, στις αυξημένες βροχοπτώσεις (που αύξησαν τα αποθέματα νερού στα υδροηλεκτρικά) και στη μείωση της ζήτησης που είχαν σαν αποτέλεσμα να μη χρησιμοποιούνται, ή να χρησιμοποιούνται λιγότερο οι ακριβές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της επιχείρησης (πετρέλαιο και φυσικό αέριο). Όμως η διεθνής τιμή του πετρελαίου βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, το φυσικό αέριο ακολουθεί με χρονοκαθυστέρηση τις διακυμάνσεις του αργού και για το λόγο αυτό η ΡΑΕ σπεύδει να αναγγείλει νέες πιθανές αλλαγές στα τιμολόγια τους επόμενους μήνες.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] ΣΕΠΕ: Παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας

    Σοβαρές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας διαπίστωσαν τα αρμόδια όργανα του ΣΕΠΕ που διερεύνησαν το εργατικό δυστύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του 44χρονου Αιγύπτιου Emand Aziz.

    Το τραγικό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου σε κτήριο της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, όταν κατά τις εργασίες καθαρισμού υαλοπινάκων ο άτυχος εργαζόμενος έπεσε από τον 3ο όροφο όπου εργαζόταν στο ισόγειο, και τραυματίστηκε θανάσιμα.

    Το ατύχημα αναγγέλθηκε από την Αστυνομία στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας την επομένη και μετά από εντολή του διοικητή του Σώματος κ. Μιχάλη Χάλαρη, κλιμάκιο του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) Αθηνών και Κρήτης διενήργησε αυθημερόν έλεγχο για να διαπιστωθούν τα αίτια του ατυχήματος.

    Από τον έλεγχο προέκυψαν σοβαρές ευθύνες της εταιρείας καθαρισμού που είχε συνάψει τη σύμβαση με τη Γενική Γραμματεία. Συγκεκριμένα αποδείχθηκε ότι ο άτυχος εργαζόμενος είχε αδήλωτη σχέση εργασίας και εργαζόταν παράνομα Κυριακή, ενώ δεν είχε τηρηθεί κανένα από τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπει ο νόμος για την εργασία σε ύψος.

    Η εταιρεία προσπάθησε να παρουσιάσει τον εργαζόμενο σαν υπεργολάβο επικαλούμενη προφορική συμφωνία χωρίς όμως να μπορεί να παρουσιάσει συμφωνητικό ανάθεσης έργου.

    Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβληθεί στην εταιρεία, εκτός των άλλων κυρώσεων, αποκλεισμός τριών ετών από δημόσιους διαγωνισμούς, όπως προβλέπεται από το 68 του ν. 3866/2010.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 December 2010 - 19:30:15 UTC