Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με βροχερό καιρό η χριστουγεννιάτικη έξοδος
  • [02] Έλεγχος σε ΠΑΕ για πλαστά εισιτήρια
  • [03] Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής
  • [04] Ημερήσια ατζέντα
  • [05] Ανάσα περιμένει σήμερα η αγορά
  • [06] Νέες τιμές και δρομολόγια
  • [07] Ταμείο για την Ευρωζώνη

  • [01] Με βροχερό καιρό η χριστουγεννιάτικη έξοδος

    Με βροχές αναμένεται να κορυφωθεί, αύριο, η έξοδος των εκδρομέων για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Από αύριο αναμένονται βροχές που θα διαρκέσουν μέχρι και την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων, την Κυριακή.

    Οι εκδρομείς του τριημέρου θα πρέπει να οδηγούν προσεκτικά για την ασφαλή μετακίνηση τους, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων, ενώ η τροχαία θα προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των οδηγών.

    Αυξημένα θα είναι τα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.), ενώ θα υπάρχει ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

    Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.).

    Τροχονόμοι θα βρίσκονται στους Σταθμούς Διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς.

    Επιπλέον, κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου όπως αναφέρονται στη σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Έλεγχος σε ΠΑΕ για πλαστά εισιτήρια

    "Ουδέν σχόλιο" δηλώνουν παράγοντες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σχετικά με την υπόθεση της έκδοσης πλαστών εισιτηρίων σε αγώνες πρωταθλήματος αλλά και σε ευρωπαϊκούς αγώνες από ομάδες της σούπερ λίγκα.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ορισμένες ποδοσφαιρικές ομάδες εξέδιδαν πλαστά εισιτήρια αντί για θεωρημένα από την εφορία με σκοπό να αποφύγουν να πληρώσουν το νόμιμο ΦΠΑ, ενώ παράλληλα εμφάνιζαν πωλήσεις λιγότερων εισιτηρίων (θεωρημένων από την εφορία) καταβάλλοντας έτσι μικρότερα ποσά.

    Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η πρακτική αυτή διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΣΔΟΕ σε αγώνες πρωταθλήματος της ΑΕΚ (με τον Ολυμπιακό) και του ΠΑΟΚ (με τον Ατρόμητο Αθηνών).

    Επίσης, το ΣΔΟΕ διεξάγει έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στην ίδια πρακτική έχουν καταφύγει και άλλες πέντε ομάδες της σούπερ λίγκα, οι οποίες είναι ο Αστέρας Τρίπολης, η Λάρισα, ο Άρης, ο Ηρακλής και ο Ατρόμητος Αθηνών.

    Μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης αυτής, στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέφεραν ότι: «Υπάρχει μία μικρή εσωτερική ατασθαλία στη θεώρηση των εισιτηρίων στο ματς με τον Ατρόμητο (28/12). Δεν υπάρχει όμως θέμα φοροδιαφυγής και δεν έχουμε κανένα λόγο ανησυχίας».

    Από την πλευρά τους στελέχη τόσο της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ όσο και της ΠΑΕ ΑΕΛ κάνουν λόγο για σκοπιμότητες και τονίζουν ότι εφαρμόζουν το εποπτευόμενο από τη ΓΓΑ σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής

    Από τις αρχές Νοεμβρίου έχει εγκαταλειφθεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, το διαμέρισμα στο Χαλάνδρι, που συνδέεται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με την οργάνωση, που εξαρθρώθηκε πρόσφατα, ενώ όπως αναφέρουν νεότερα στοιχεία από την Αστυνομία σχετίζεται και με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

    Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε από την Αστυνομία, το διαμέρισμα που βρίσκεται στην οδό Κάσου 3 και το οποίο εντοπίστηκε από το όνομα Σταμάτης Δενέτης, άτομο που φέρεται ότι διέμενε εκεί, χρησιμοποιούσαν και οι Παναγιώτης Αργυρού και Γεράσιμος Τσάκαλος, οι οποίοι κατηγορούνται ως μέλη των «Πυρήνων» και είχαν συλληφθεί την 1η Νοεμβρίου στο Παγκράτι για την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων.

    Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν το όνομα Σταμάτης Δενέτης, τα στοιχεία του οποίου είχαν βρεθεί, μεταξύ άλλων, στην κατοχή των έξι συλληφθέντων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση, που εξαρθρώθηκε πρόσφατα, χρησιμοποιούσε κάποιος εκ των Αργυρού και Τσάκαλου. Πάντως, το διαμέρισμα είχε νοικιαστεί σε άλλο όνομα, που είναι υπαρκτό πρόσωπο.

    Μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν δύο ορειβατικοί σάκοι, τρία σακ βουαγιάζ και μια βαλίτσα, που περιείχαν ρούχα και βιβλία, ένα κράνος μοτοσικλέτας, ένα βαλιτσάκι με σύνεργα για μακιγιάζ και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής. Όλα τα ανευρεθέντα θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή έρευνα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Ημερήσια ατζέντα

  • Συναντήσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή Νικηφόρο Διαμαντούρο (12:00) και με το προεδρείο της Ε.Σ.Α.μεΑ. (13:00). Αθήνα/Βουλή

    10:30:00 Χριστουγενιάτικα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα ψάλλουν, η ορχήστρα των Ενόπλων Δυνάμεων, η Προεδρική Φρουρά το "Το Χαμόγελο του Παιδιού, ο σύλλογος "Το Χοροστάσι", το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Ένωση Αφρικανών Γυναικών, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης και μέλη των Special Olympics. Αθήνα/Προεδρικό Μέγαρο

    11:30:00 Συνέντευξη Τύπου της Ομάδας Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) "Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε. - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ" (ΑΝΕΘ Α.Ε.), για το περιεχόμενο του προγράμματος Leader και τις διαδικασίες που προβλέπονται για την υποβολή προτάσεων από τους υποψήφιους επενδυτές. Θεσσαλονίκη/γραφεία ΑΝΕΘ Α.Ε. (Πλούτωνος 27, 3ος όροφος)

    12:30:00 Χριστουγενιάτικα κάλαντα στον Γραμματέα του Εθν. Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη θα ψάλλει η χορωδία της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Ναούσης "Ο Κυριακίδης". Αθήνα/γραφεία ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους)

    14:00:00 Η επίσημη τελετή ορκωμοσίας των 49 μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και των 78 τοπικών κοινοτικών συμβούλων, από το νεοεκλεγμένο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. Θεσσαλονίκη/αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου (Β. Γεωργίου 1, 1ος όροφος)

    20:00:00 Προβολή ταινίας για το φωτογράφο-πολεμικό ανταποκριτή James Nachtwey. Η προβολή θα γίνει στη διάρκεια συνάντησης των μελών και των φίλων του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Επίσης, θα συζητηθεί η δράση του ΦΚΘ για το 2011 και προτάσεις για επόμενες παραγωγές, καθώς και οργανωτικά. Θεσσαλονίκη/Cafe Bazaar (Παπαμάρκου 34, πλατεία Άθωνος) ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • Ποδόσφαιρο-Κύπελλο Ελλάδας (Ε' φάση)

    15:30 Εθνικός Αστέρας-Διαγόρας

    17:30 Ηρακλής-Κέρκυρα

    20:00 Λάρισα-ΑΕΚ

    19:00:00 Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (9η αγωνιστική): Παναθηναϊκός-Ηρακλής

    21:45:00 Μπάσκετ-Ευρωλίγκα-10η Αγωνιστική: Ολυμπιακός-Βίρτους Ρόμα (Ιταλία)

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Ανάσα περιμένει σήμερα η αγορά

    Ανάσα αναμένεται να πάρει σήμερα η αγορά της πρωτεύουσας, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι οποίοι αντιδρούν στις προωθούμενες αλλαγές στην οργανωτική και εργασιακή δομή των αστικών συγκοινωνιών, ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις του εμπορικού κόσμου για «εορταστική ανακωχή» .

    Ετσι σήμερα τα λεωφορεία λειτουργούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ το μετρό, ο ηλεκτρικός και το τραμ από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Αύριο, Παρασκευή, παραμονή Χριστουγέννων, όλα τα μέσα μεταφοράς θα κινηθούν κανονικά, εκτός από τα λεωφορεία τις μεσημεριανές ώρες, λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

    Τα καταστήματα σήμερα, θα είναι ανοικτά μέχρι τις 9 το βράδυ και αύριο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

    Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

    Φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι, κατά 7,10%, θα είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αφού σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών αλλά και από τους ελέγχους των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, οι τιμές σε βασικά προϊόντα παρουσιάζουν μείωση.

    Ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντίνος Ρόβλιας δήλωσε ότι «η αγορά διαθέτει επάρκεια προϊόντων, η οποία θα διατηρηθεί καθ΄όλη την διάρκεια των εορτών. Οι υπηρεσίες του υπουργείου μας με συνεχείς ελέγχους καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το κόστος για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι να είναι πιο φθηνό από πέρυσι, και πράγματι είναι».

    Στο μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι που διενεργεί ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) στην αγορά των τροφίμων με κύριο γνώμονα να διασφαλισθεί η υγεία των καταναλωτών.

    Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μας οδηγούν, συνήθως, σε αγορά και κατανάλωση φρέσκων μη τυποποιημένων προϊόντων. Η σωστή επιλογή τους αλλά και η προσεκτική διαχείριση στο σπίτι από τον καταναλωτή (μαγείρεμα, συντήρηση κλπ) βοηθούν στη διατήρηση των πλεονεκτημάτων της παραδοσιακής διατροφής αλλά και στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία και στα οικονομικά συμφέροντα του καταναλωτή.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Νέες τιμές και δρομολόγια

    Σημαντικές αλλαγές στο πλέγμα των δρομολογίων, με κατάργηση γραμμών, και αύξηση των εισιτηρίων, προωθεί από το νέο έτος η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για δραστική μείωση των ελλειμμάτων και με απώτερο στόχο η εταιρία να καταστεί βιώσιμη μέσα στο 2011, όπως προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο στη βουλή, για την εξυγίανση και αναδιάρθρωση του ΟΣΕ και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας έναντι της Τρόϊκας.

    Όπως ανακοινώθηκε αργά χτες το βράδυ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σκοπεύει το επόμενο τρίμηνο να εισάγει νέο πλέγμα δρομολογίων, που θα είναι εναρμονισμένο με τις ανάγκες του επιβατικού κοινού και συγκεκριμένα προωθούνται οι εξής δράσεις:

    - Η ενίσχυση του σιδηροδρομικού έργου με συμπληρωματικές οδικές μεταφορές, που θα τροφοδοτούν τους σταθμούς του τρένου από μεγάλα αστικά κέντρα. Για πρώτη φορά πόλεις, όπως τα Γιαννιτσά, τα Ιωάννινα και τα Γρεβενά, θα συνδεθούν μέσω λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τους σταθμούς τρένου σε Πλατύ και Καλαμπάκα. Επίσης, η Καλαμάτα και η Τρίπολη θα συνδεθούν οδικά με τον σταθμό της Κορίνθου και τον Προαστιακό, αξιοποιώντας έτσι πιο αποτελεσματικά την υπάρχουσα οδική και σιδηροδρομική υποδομή.

    - Η απευθείας πρόσβαση της Στέρεας Ελλάδας και της Θεσσαλίας με το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, η οποία θα εξασφαλίζεται με μια απλή μετεπιβίβαση στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ), όπου πλέον θα σταματούν με ανταπόκριση στον Προαστιακό όλες οι αμαξοστοιχίες του άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης.

    - Η σύνδεση των τρένων με το λιμάνι του Πειραιά, από το καλοκαίρι του 2011 και η ανταπόκριση με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, συνδέοντας έτσι τα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη με τη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα.

    Σε ό,τι αφορά τα καταργηθέντα δρομολόγια, στην ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρεται ότι θα αξιολογηθούν για να ενταχθούν και πάλι στο δίκτυο, με την ανάπτυξη θεματικών τρένων προσανατολισμένων σε στοχευόμενες ομάδες επιβατών (π.χ. σχολικές εκδρομές σε Ναύπλιο και Φλώρινα), όπως και τουριστικές διαδρομές σε Θρησκευτικούς και Πολιτιστικούς προορισμούς.

    Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε επίσης ότι από τις αρχές του νέου έτους αναστέλλονται προσωρινά ή διακόπτονται τα δρομολόγια στις γραμμές:

    - Αθήνα- Αλεξανδρούπολη - Αθήνα

    - Θεσσαλονίκη - Φλώρινα - Θεσσαλονίκη

    - Λάρισα - Καλαμπάκα - Λάρισα

    - Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα - Πάτρα

    - Καλαμάτα - Μεσσήνη - ΤΕΙ - Καλαμάτα

    - Κόρινθος - Τρίπολη - Ναύπλιο - Κόρινθος

    - Θεσσαλονίκη - Σκόπια - Βελιγράδι - Θεσσαλονίκη

    - Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι - Θεσσαλονίκη

    - Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη

    Παράλληλα, επέρχονται αλλαγές στο πλέγμα των δρομολογίων και συγκεκριμένα:

    - Τα δρομολόγια Αθήνας - Θεσσαλονίκης 884 & 885 αναβαθμίζονται σε IC και καταργούνται οι σταθμεύσεις τους σε Αγ. Στέφανο και Αμφίκλεια.

    - Τα δρομολόγια IC Express Αθήνας - Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιούν σταθμεύσεις στο Πλατύ και στο ΣΚΑ, με το συνολικό χρόνο του δρομολογίου να διαρκεί 4 ώρες και 50 λεπτά.

    - Τίθενται σε λειτουργία δύο (2) ζεύγη αμαξοστοιχιών Θεσσαλονίκη - Δίκαια - Θεσσαλονίκη.

    - Απλοποιήσεις σταθμεύσεων σε όλα τα δρομολόγια.

    Επίσης, θα λειτουργήσουν λεωφορειακές γραμμές, εφόσον υπάρχει ζήτηση:

    - Αθήνα - Καλαμάτα - Αθήνα (χωρίς ενδιάμεσες σταθμεύσεις)

    - Πλατύ - Γιαννιτσά - Πλατύ (ανταπόκριση με IC Express)

    - Καλαμπάκα - Γρεβενά - Ιωάννινα - Καλαμπάκα

    - Λαμία - Καρπενήσι - Λαμία

    Τέλος, σε ό,τι αφορά την τιμολογιακή πολιτική, από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοινώθηκε ότι η τιμή των κοινών αμαξοστοιχιών θα είναι ανταγωνιστική των τιμών των αντίστοιχων δρομολογίων του ΚΤΕΛ. Ενδεικτικά, η τιμή στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Καλαμπάκα από 8,90 διαμορφώνεται στα 15 ευρώ, τη στιγμή που η τιμή του ΚΤΕΛ για το αντίστοιχο δρομολόγιο είναι 17 ευρώ. Το δρομολόγιο Αθήνα -Θεσσαλονίκη θα διαμορφωθεί στα 39 ευρώ, παρόμοια με το ΚΤΕΛ. Για τα Inter City η τιμή στο δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη από 36,30 ευρώ διαμορφώνεται στα 55,20 ευρώ, με χρόνο ταξιδιού λιγότερο των 5 ωρών.

    Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα εφαρμόσει σύντομα ένα σύστημα το οποίο θα παρέχει εκπτώσεις σε επιβάτες που κλείνουν έγκαιρα εισιτήριο (για παράδειγμα 20% έκπτωση για 3 μέρες προ-πώληση) και βοηθούν στην καλύτερη αξιοποίηση του τροχαίου υλικού, καθώς και σε πελάτες που χρησιμοποιούν συχνά το τρένο μέσω του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου και δεν επιβαρύνουν την εταιρεία με το κόστος έκδοσης εισιτηρίου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Ταμείο για την Ευρωζώνη

    Ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Γερμανία, εξετάζουν το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου ανεξάρτητου ευρωπαϊκού θεσμού, που θα έχει ως αποστολή την παροχή βοήθειας προς τις χώρες της ζώνης του ευρώ που θα βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung.

    Σύμφωνα με έγγραφο εργασίας της γερμανικής κυβέρνησης, το Βερολίνο σχεδιάζει τη δημιουργία "ενός ταμείου σταθερότητας, ανάπτυξης και επενδύσεων". Θα πρόκειται για έναν νέο ευρωπαϊκό θεσμό που θα λειτουργεί παράλληλα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και θα είναι ανεξάρτητος, όπως και η ΕΚΤ. Θα μπορεί να παρέχει επείγουσα βοήθεια σε κράτη της ευρωζώνης, με αντάλλαγμα την επιβολή αυστηρών οικονομικών όρων.

    Τα κράτη που θα ζητούν πιστώσεις από το ταμείο αυτό θα πρέπει να τού παρουσιάζουν σε αντάλλαγμα εγγυήσεις υπό μορφήν αποθεμάτων σε χρυσό ή ιδιωτικών ομολόγων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

    Αυτό το νέο ταμείο θα πρέπει να έχει "απεριόριστη ικανότητα αναχρηματοδότησης" για την υπεράσπιση του ευρώ, σύμφωνα με το έγγραφο εργασίας της γερμανικής κυβέρνησης.

    Εκτός από τη Γερμανία, η Ολλανδία, η Φινλανδία και η Ιρλανδία έχουν καταθέσει προτάσεις για το θέμα αυτό, εν όψει της προσεχούς συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπό συζήτησιν βρίσκεται και ένα γαλλικό σχέδιο, για το οποίο δεν υπάρχουν πληροφορίες.

    Η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ θα συναντηθεί σήμερα στο Στρασβούργο με τον γερμανό ομόλογό της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε . "Συζητούμε τρόπους για να κάνουμε ακόμη πιο στενή τη συνεργασία μας", δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στη Suddeutsche Zeitung.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 December 2010 - 11:30:28 UTC