Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετά τις γιορτές το ν/σ για τα "κλειστά" επαγγέλματα
  • [02] Κριτική και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Το Πεκίνο ανησυχεί για την ευρωπαϊκή κρίση
  • [04] Ποινική δίωξη σε ασφαλιστική εταιρία
  • [05] Έργα αναβάθμισης
  • [06] Παραιτήθηκε ο Τζουκάνοβιτς
  • [07] Δίωξη σε πρώην μέλη της ΕΠΟ

  • [01] Μετά τις γιορτές το ν/σ για τα "κλειστά" επαγγέλματα

    Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στην αρχή της εν εξελίξει συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει μεγάλο όγκο νομοθετικού έργου σε σύντομο χρονικό διάστημα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι εξίσου μεγάλης σημασίας με την ψήφιση των νόμων, είναι και η παρακολούθηση της εφαρμογής τους.

    Σημειώνεται ότι η ατζέντα του σημερινού υπουργικού συμβουλίου είναι μεγάλη, καθώς περιλαμβάνει κατ' αρχήν τρείς ενημερώσεις από τον υπουργό Οικονομικών για τα θέματα που αφορούν α) την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και το σχέδιο δράσης αποκρατικοποιήσεων και αναδιαρθρώσεων, β) την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και γ) την ρύθμιση της αγοράς τεχνικών και τυχερών παιγνίων.

    Σε ότι αφορά ειδικά τα "κλειστά" επαγγέλματα, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί αμέσως μετά τις γιορτές και το «άνοιγμα» των επαγγελμάτων θα γίνει σε δύο φάσεις που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε βάθος εξαμήνου. Η όλη διαδικασία αφορά περίπου 150 επαγγέλματα και σε πρώτη φάση αναμένεται το «άνοιγμα» των επαγγελμάτων των δικηγόρων, φαρμακοποιών, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών, ορκωτών λογιστών, γεωτεχνικών, αρχιτεκτόνων, μηχανικών και οδοντιάτρων.

    Η ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου επίσης περιλαμβάνει την συζήτηση για το σχέδιο νόμου περί ταχυδρομικών υπηρεσιών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών, το σχέδιο νόμου για την κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα και το σχέδιο νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

    Τέλος, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί και το σχέδιο νόμου για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων για την οικονομική ανάπτυξη και το σχέδιο νόμου για την σύσταση Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Κριτική και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

    Συνεχίζεται στη Βουλή, σε υψηλούς τόνους, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Κριτική ασκείται και από βουλευτές της συμπολίτευσης.

    «Στήριξη δεν σημαίνει σιωπή και στοίχιση πίσω από μία άποψη. Ορισμένα "όχι", έχουν μεγαλύτερη αξία για την συλλογική προσπάθεια από στρατευμένα "ναι"», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Βάσω Παπανδρέου.

    Την πρόταση να μην λάβουν για δύο χρόνια όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα την κρατική επιχορήγηση, αλλά και οι βουλευτές να μην πληρώνονται για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές της Βουλής, έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έκτωρας Νασιώκας, προκειμένου, όπως είπε, να συμβάλουν στην οικονομική κρίση που περνάει η χώρα.

    Την αντίθεσή του στις περικοπές μισθών εξέφρασε ο βουλετυής του ΠΑΣΟΚ Δ. Λιντζέρης, ενώ ο Δ. Κρεμαστινός υπογράμμισε ως προσωπική του πρόταση ότι, αν συνεχιστεί η ίδια κοινωνική αναστάτωση και του χρόνου, την κατάσταση θα μπορεί να διαχειριστεί μόνον μια οικουμενική κυβέρνηση.

    Νομοθετική πρωτοβουλία για την αναθεώρηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, στα όρια που επιτρέπει το Σύνταγμα, ανακοίνωσε πως θα λάβει «πολύ σύντομα», ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, διαπιστώνοντας πως ο ελληνικός λαός, δέχεται να αντιμετωπίσει τα βάρη της παρούσας οικονομικής κρίσης, πιο εύκολα, εφ' όσον ικανοποιείται το αίσθημά του για Δικαιοσύνη στον δημόσιο βίο.

    Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη συζήτηση, στη Βουλή, του κρατικού προϋπολογισμού του 2011.

    Ο πρώην υπουργός της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με το νέο αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό που κατέθεσε επιβεβαιώνει ότι έχει κόψει κάθε γέφυρα εθνικής συνεννόησης για ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση» και υποστήριξε ότι πολύ σύντομα θα αναγκασθεί να τον αναθεωρήσει, επιβάλλοντας και άλλα μέτρα εισπρακτικά.

    Έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησε και η βουλευτής του ΚΚΕ και Ε΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Βέρα Νικολαΐδου, κατηγορώντας την, μεταξύ άλλων, ότι με τις πολιτικές της συνθλίβει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και καταδικάζει τον ελληνικό λαό στη φτώχεια.

    Τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Το Πεκίνο ανησυχεί για την ευρωπαϊκή κρίση

    Ο υπουργός Εμπορίου της Κίνας Τσεν Ντεμίνγκ εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την ικανότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίσει τις κρίσεις δημοσιονομικού χρέους, στο περιθώριο των οικονομικού περιεχομένου συζητήσεων ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    "Ανησυχούμε πολύ για το αν η ευρωπαϊκή κρίση χρέους είναι ελέγξιμη", δήλωσε ο Τσεν Ντεμίνγκ σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των σινο-ευρωπαϊκών συνομιλιών με θέμα το άνοιγμα των αγορών και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

    "Θέλουμε να δούμε εάν η ΕΕ είναι ικανή να ελέγξει τους κινδύνους που αφορούν το δημοσιονομικό χρέος και εάν η συναίνεση μπορεί να μεταφρασθεί σε πραγματική δράση για να επιτραπεί στην Ευρώπη να βγει γρήγορα και σε καλή κατάσταση από την κρίση", πρόσθεσε ο κινέζος υπουργός Εμπορίου.

    Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Γουάνγκ Τσισάν είχε δηλώσει ότι η Κίνα είναι έτοιμη να στηρίξει τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας της Ευρώπης.

    "Χαιρετίζουμε την υποστήριξη που εξέφρασαν οι κινεζικές αρχές για τη σταθερότητα της ευρωζώνης", δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις Ολι Ρεν.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Ποινική δίωξη σε ασφαλιστική εταιρία

    Ποινική δίωξη για απάτη και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ασφαλιστικής εταιρίας VDV Leben International (γερμανικών συμφερόντων), ασκήθηκε έπειτα από δικαστική έρευνα, αφού, σύμφωνα με τη δικογραφία, λειτουργούσε χωρίς τις προδιαγραφές του νόμου.

    Ο δικαστικός έλεγχος της εταιρίας ξεκίνησε μετά από μήνυση της ΕΠΙΕΑ (επιτροπή ελέγχου ιδιωτικής ασφάλισης) και μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης διεφάνη ότι η εταιρεία για την οικονομική χρήση 2009 παρουσίαζε στο ισολογισμό της ανύπαρκτα περιουσιακά στοιχεία -μετοχών και ομολόγων- ύψους 42.032.182,64 ευρώ.

    Μετά την έρευνα, η εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας. Στο στόχαστρο της έρευνας μπήκε και ο ορκωτός λογιστής, ο οποίος ήταν αρμόδιος για τον έλεγχο των οικονομικών της εταιρίας, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απλή συνέργεια σε απάτη και ψευδή βεβαίωση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Έργα αναβάθμισης

    "Μετά τις γιορτές θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα που θα αποτελούν πρωτόγνωρη τομή, στις μέχρι τώρα πρακτικές και συνήθειες στον τομέα της ανάπτυξης περιοχών, ιδιαίτερα μάλιστα των υποβαθμισμένων", δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2011.

    Όπως υπογράμμισε η κ. Μπιρμπίλη, στόχος των έργων αναβάθμισης που προβλέπονται μέσα από τα δύο προγράμματα Αθήνα-Αττική 2014 και Θεσσαλονίκη 2012, θα είναι:

    -Η συγκράτηση ή επιστροφή των ιδιοκτητών ακινήτων στις περιοχές αυτές

    -Η προσέλκυση κατοίκων και ενοικιαστών μεσαίων εισοδηματικών τάξεων και αλλαγή μέρους της υπάρχουσας χρήσης σε χρήση κατοικίας.

    Ακόμα, η κ. Μπιρμπίλη, επεσήμανε ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2011 θα κατατεθούν οι προτάσεις για τα Ρυθμιστικά Σχέδια για τις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ υπογράμμισε ότι τα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της Αθήνας, εξελίσσονται γρήγορα και περιλαμβάνουν πεζοδρόμηση λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας, γραμμική πλατεία στην Πανεπιστημίου με μέσα σταθερής τροχιάς πάνω σε αυτή, αναβάθμιση των παραδοσιακών περιοχών κατοικίας της Αθήνας - Πατήσια, Κυψέλη, Εξάρχεια.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Παραιτήθηκε ο Τζουκάνοβιτς

    Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ποντγκόριτσα. Θα παραμείνει όμως, αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος.

    "Τώρα που το Μαυροβούνιο είναι μια χώρα που έχει σταθερότητα, που εξήλθε από την ύφεση, που βρίσκεται στις πύλες της ΕΕ και στον προθάλαμο του ΝΑΤΟ υπάρχουν οι συνθήκες για να αποσυρθώ από την εκτελεστική εξουσία", διευκρίνισε ο Τζουκάνοβιτς.

    "Έκρινα ότι η χειρονομία μου αυτή θα ανοίξει το δρόμο σε μια αλλαγή στους κόλπους της κυβέρνησης χωρίς να υπάρξει αναστάτωση ή συνέπειες στην επιτυχία της εσωτερικής ανάπτυξης", συνέχισε.

    "Θα παραμείνω στην αρχηγία του Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών, το οποίο σημαίνει ότι θα συμβάλω στην ευημερία του Μαυροβουνίου", σημείωσε εξάλλου, διευκρινίζοντας ότι το κόμμα του θα προτείνει τον Ιγκόρ Λούκσιτς, σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, για να τον διαδεχθεί στην πρωθυπουργία.

    Ο 48χρονος Τζουκάνοβιτς είναι η μόνη προσωπικότητα στα δυτικά Βαλκάνια που παρέμεινε στην εξουσία σχεδόν χωρίς διακοπή από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1991.

    Διετέλεσε πρωθυπουργός πέντε φορές, αλλά ήταν και πρόεδρος του Μαυροβουνίου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Δίωξη σε πρώην μέλη της ΕΠΟ

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών σε βάρος μελών της προηγούμενης διοίκησης της ΕΠΟ για υπόθεση ανάθεσης των δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδας σε ιδιώτη.

    Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία τα οποία σχετίζονται με την ανάθεση των δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδας σε ιδιώτη, ο οποίος στη συνέχεια τα διαπραγματευτήκε με τηλεοπτικούς σταθμούς και τα μεταπώλησε με πολύ υψηλότερο αντίτιμο.

    Η δίωξη στρέφεται κατά συγκεκριμένων μελών του ΔΣ της ΕΠΟ επί προεδρίας Βασίλη Γκαγκάτση, ενώ ο εισαγγελέας που διενήργησε την έρευνα δεν απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος όσων από τα μέλη απείχαν από την επίμαχη συνεδρίαση που έλαβε την εν λόγω απόφαση.

    Η υπόθεση είχε φτάσει στη δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες ότι η ΕΠΟ ανέθεσε τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων του Κυπέλλου σε εταιρεία η οποία ανήκε σε γνωστό μάνατζερ του ποδοσφαίρου ο οποίος αργότερα ελέγχθηκε από το ΣΔΟΕ για εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Η δικογραφία που σχηματίστηκε ανατέθηκε για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης σε τακτικό ανακριτή.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 December 2010 - 19:30:21 UTC