Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε'' ο»Ώ

  • [01] ''Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε''

    Την αναγκαιότητα στήριξης της κυβέρνησης -την οποία χαρακτήρισε "γενναία"- από την κοινωνία και ει δυνατόν την πολιτική στήριξη από τα κόμματα τα οποία πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι διακυβεύεται η σωτηρία της χώρας, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν στη διάρκεια των δηλώσεων στις οποίες προέβη μαζί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    "Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, δεν πάμε κάπου απρόσκλητοι, ξέρουμε τους χαρακτηρισμούς για το ΔΝΤ, ξέρουμε ότι γίνονται διαδηλώσεις που μας λένε να φύγουμε, λέμε, όμως, ότι είναι καλύτερα να είμαστε εδώ, παρά να είμαστε έξω, και όσο το ταχύτερο μπορέσετε να πετάξετε με τα δικά σας φτερά τόσο το καλύτερο", είπε ο κ. Στρος Καν, προσθέτοντας "μην μάχεστε τον γιατρό που καμιά φορά δίνει φάρμακα που δεν σας αρέσουν".

    Από τη μεριά του ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η προσπάθεια που καταβάλλει ο ελληνικός λαός, την οποία χαρακτήρισε "μικρό άθλο", αναγνωρίζεται όλο και ευρύτερα διεθνώς και τόνισε ότι ενδεικτικό αυτής της αναγνώρισης είναι το "άνοιγμα" της διαδικασίας επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, κάτι για το οποίο ευχαρίστησε τον Ντομινίκ Στρος Καν για την θέση που πήρε.

    "Από την πλευρά μας (σ.σ. το ΔΝΤ) είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε", είπε χαρακτηριστικά για την επιμήκυνση ο κ. Στρος Καν, χαρακτηρίζοντας το όλο θέμα "τεχνικό" και προσθέτοντας ότι όλο και περισσότερο στην ΕΕ κατανοούν ότι υπάρχει ανάγκη η επιμήκυνση της αποπληρωμής να γίνει ταυτόχρονα από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

    Ερωτηθείς αν η επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους θα επιφέρει και τη λήψη πρόσθετων μέτρων, ο κ. Στρος Καν είπε ότι "είπα μεν ότι τα χειρότερα δεν έχουν περάσει, αλλά δεν είπα ότι τα χειρότερα θα έλθουν, τίποτα το καινούργιο δεν υπάρχει στο πρόγραμμα που συνεχίζεται κανονικά".

    O επικεφαλής τους ΔΝΤ, ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ζήτησε να μην πλήττονται βαρύτατα τα ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα, όσο αυτό είναι εφικτό, αλλά να δοθεί βάρος στην είσπραξη φόρων από τις πιο εύρωστες κοινωνικές ομάδες.

    Ο κ. Στρος Καν επισήμανε ότι η οικονομική κρίση είναι κυρίως ευρωπαϊκή, αλλά διευκρίνισε ότι η Ελλάδα ήταν η πιο ευάλωτη, για αυτό και χτυπήθηκε πρώτη.

    Ο Κάρολος Παπούλιας, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ για την «κατανόηση που δείχνει για το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας» και πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός δίνει μεγάλη μάχη με πολλές δυσκολίες, ιδιαίτερα για τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα». Αναφέρθηκε δε στη στάση της Γερμανίας η οποία, όπως είπε, «έχει στηλώσει τα πόδια» και χαρακτήρισε την κρίση ευρωπαϊκή και όχι μόνο ελληνική.

  • ** Στις 6.30 το απόγευμα, ο Ντομινίκ Στρος Καν θα μιλήσει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και στις 7:30 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

    Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή διοργανώνουν κοινωνικοί φορείς, με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Αθήνα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 December 2010 - 15:30:19 UTC