Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δύσκολη αποστολή για τον Ολυμπιακό
  • [02] Προσήχθησαν στον εισαγγελέα

  • [01] Δύσκολη αποστολή για τον Ολυμπιακό

    Δύσκολες αποστολές εκτός έδρας επιφυλάσσει για Ολυμπιακό, η 13η ημέρα του πρωταθλήματος. O Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει πολύ για να μην έχει απώλειες στην Καβάλα κόντρα στην αξιόμαχη τοπική ομάδα, η οποία έχει ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

    Οι υπόλοιποι αγώνες:

    Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-1

    Δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο διαμόρφωσαν το τελικό 1-1 στο Περιστέρι, στην αναμέτρηση του Ατρομήτου με την ΑΕΚ. Η Ένωση, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 40΄ λόγω αποβολής του Ντιόπ, προηγήθηκε στο 85΄ με τον Μπλάνκο, για να ισοφαρίσει στο 89΄ ο Αναστασάκος, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο τερέν.

    Λάρισα-ΠΑΟΚ 1-2

    Ο ΠΑΟΚ χάλασε τη γιορτή της Λάρισας, καθώς στο πρώτο παιχνίδι της θεσσαλικής ομάδας στο νέο της γήπεδο, «AEL FC Arena», νίκησε με 2-1. Η ομάδα της Λάρισας είχε συνολικά την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ο «δικέφαλος» έφθασε στη σημαντική αυτή νίκη με τα γκολ των Κοντρέρας (11') και Αθανασιάδη (72'), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 18' με τον Κουζέν.

    Αρης-Αστέρας Τρίπολης 1-0

    Ο Αρης επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και νίκησε με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στη Θεσσαλονίκη. Το παιχνίδι ήταν μέτριο και οι γηπεδούχοι, που αγωνίστηκαν με αρκετές απουσίες, κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς χάρη στο γκολ του Ντάρσι Νέτο 55ο λεπτό με εκτέλεση φάουλ.

    Ξάνθη-Ολυμπιακός Βόλου 1-0

    Την τρίτη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας πανηγύρισε σήμερα η Ξάνθη, επικρατώντας στα Πηγάδια 1-0 του Ολυμπιακού Βόλου. Ο Μαρσελίνιο πέτυχε στο 57΄ το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και διέκοψε ένα αήττητο σερί επτά αγώνων των Θεσσαλών.

    Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 2-0

    Ο κακός Παναθηναϊκός, κυρίως του πρώτου μέρους, νίκησε 2-0 τον Πανσερραϊκό. Ο Μπουμσόνγκ στο 16΄ και ο Σισέ στο 69΄ πέτυχαν τα γκολ των «πρασίνων», ενώ ο διαιτητής Μάνταλος λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου δεν είδε το καθαρό πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού (απόκρουση με το χέρι του Πλεσί).

    Επεισόδια

    Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν κατά την έναρξη του αγώνα Παναθηναϊκού - Πανσερραϊκού, στο ΟΑΚΑ.

    Ομάδες νεαρών που βρίσκονταν στο πέταλο με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, βγήκαν ξαφνικά από το στάδιο και μαζί με άλλους, που βρίσκονταν ήδη έξω, εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στις δυνάμεις των ΜΑΤ με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ διακόπηκε για πέντε λεπτά ο αγώνας. Τελικά οι νεαροί ξαναμπήκαν στο γήπεδο, επανήλθε η ηρεμία και ο αγώνας ξεκίνησε.

    Πανιώνιος-Κέρκυρα 0-1

    Απόλυτα επιτυχημένο ήταν το ντεμπούτο του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στον πάγκο της Κέρκυρας. Χάρη σε γκολ του Φλαβίνιο στο 17΄, οι «Φαίακες» επικράτησαν 1-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και επέστρεψαν στις νίκες μετά από ένα σερί πέντε αγώνων όπου είχαν πάρει μόλις ένα βαθμό. Αντίθετα, οι «κυανέρυθροι» γνώρισαν ακόμη μία οδυνηρή εντός έδρας ήττα και παραμένουν «βυθισμένοι» στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

    Ηρακλής-Εργοτέλης 1-1

    Την έβδομη ισοπαλία του σε 13 αγωνιστικές του πρωταθλήματος έφερε ο Ηρακλής, παραχωρώντας 1-1 στον Εργοτέλη, στο Καυταντζόγλειο. Το σκορ άνοιξε για τους Κρήτες στο 39΄ ο Ρομάνο, για να ισοφαρίσει στο 52΄ ο «Γηραιός» με τον Πάμπλο Λίμα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Προσήχθησαν στον εισαγγελέα

    Με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση προσήχθησαν στον εισαγγελέα πρωτοδικών έξι από τους συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική.

    Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Λ. Οικονόμου, ανακοίνωσε το απόγευμα, ότι συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη, επί της οδού Καισαρείας, οι Κωνσταντίνος Σακκάς, 26 χρόνων και Αλέξανδρος Μητρούσιας, 21 χρόνων. Στη συνέχεια, σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στον Πειραιά, επί της οδού Πύλης, ο Γεώργιος Καραγιαννίδης 30 χρόνων, στα Εξάρχεια, επί της οδού Θεμιστοκλέους, ο Χρήστος Πολίτης, 31 χρόνων, στην Καλλιθέα, επί της οδού Πλάτωνος, η Στυλιανή Αντωνίου 26 χρόνων και στη Σητεία Κρήτης, ο Δημήτριος Μιχαήλ, 26 χρόνων.

    Κατά την σύλληψη των Κωνσταντίνου Σακκά και Αλέξανδρου Μητρούσια, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε ορειβατικό σάκο που είχαν μαζί τους, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια Glock, ένα υποπολυβόλο Scorpion, ένα υποπολυβόλο αγνώστων στοιχείων, μία χειροβομβίδα, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα usb. Επίσης, ο Γεώργιος Καραγιαννίδης είχε μαζί του πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

    Κατά τις έρευνες της Αστυνομίας, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, σε αποθήκη επί της οδού Καισαρείας 22 στη Νέα Σμύρνη, σε διαμέρισμα επί της οδού Πραξιτέλους 42 στον Πειραιά και σε διαμέρισμα επί της οδού Πλάτωνος 131 στην Καλλιθέα, σύμφωνα πάντοτε με όσα ανακοινώθηκαν από τον κ. Οικονόμου, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τρία πολεμικά τουφέκια τύπου Kalashnikov, ένα υποπολυβόλο Scorpion, πέντε πιστόλια, τρεις χειροβομβίδες, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, μεγάλος αριθμός φορητών και σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών, πενήντα κιλά ANFO, διακόσια γραμμάρια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, τρία ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων, εκ των οποίων για το ένα ζευγάρι έχει δηλωθεί κλοπή, γεμιστήρες, περούκες, κουκούλες που καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο, κινητά τηλέφωνα, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων.

    Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, από την μέχρι τώρα εργαστηριακή-βαλλιστική εξέταση που διενεργείται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα προαναφερθέντα κατασχεθέντα όπλα προκύπτει ότι δεν ταυτίζονται με προηγούμενη τρομοκρατική ενέργεια ενώ συνεχίζεται η εξέτασή τους για τυχόν ταύτισή τους με άλλες αξιόποινες πράξεις. Οι έρευνες συνεχίζονται και για τα υπόλοιπα κατασχεθέντα πειστήρια.

    Στο μεταξύ, σε άλλη έρευνα σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγρινίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, ένα πολεμικό τυφέκιο άνευ ενδείξεων, ένα περίστροφο Zastava, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, μικρή ποσότητα κάνναβης, γεμιστήρες, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, μία γυναικεία περούκα, δύο κράνη μοτοσικλετών, ένα κινητό τηλέφωνο, δεκαεπτά αυτοσχέδιες κατασκευές τσιμεντένιων μεταλλικών κυλίνδρων που έφεραν 4-5 ενσωματωμένα καρφιά ο καθένας. Επίσης από την Αστυνομία στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας NISSAN για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις Δεκεμβρίου στο Αγρίνιο. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, το αυτοκίνητο ήταν καλυμμένο με κουκούλα αυτοκίνητου η οποία μαζί με τα δυο είχαν αγοραστεί από κατάστημα στην Αθήνα στις 29 Νοεμβρίου από έναν από τους συλληφθέντες.

    Ο κ. Οικονόμου κατά την παρουσίαση της υπόθεσης υπενθύμισε ότι σε βάρος των Αλέξανδρου Μητρούσια και του Γεώργιου Καραγιαννίδη εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, κατηγορουμένων για τρομοκρατικές πράξεις από κοινού, της έκρηξης από κοινού, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών από κοινού και τη συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Επίσης ο συλληφθείς Χρήστος Πολίτης στις 2 Δεκεμβρίου κλήθηκε και εξετάστηκε από τον αρμόδιο Ανακριτή για εμπρηστική επίθεση, που έγινε στις 22 Μαΐου του 2008 πίσω από το Εφετείο Αθηνών και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει με προκήρυξη η οργάνωση «Κομμάντος Χρήστος Τσουτσουβής».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 December 2010 - 17:30:21 UTC