Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αναγκαία μια νέα κοινότητα ασφάλειας"
  • [02] "Συναίνεση για τις επιχειρησιακές συμβάσεις"
  • [03] Αρχίζουν οι μετατάξεις υπαλλήλων του ΟΣΕ
  • [04] Παράταση για τους ημιυπαίθριους
  • [05] Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
  • [06] Μονόδρομος η νίκη

  • [01] "Αναγκαία μια νέα κοινότητα ασφάλειας"

    Η πρώτη, ύστερα από 11 χρόνια Σύνοδος Κορυφής του ΟΑΣΕ, αποτελεί ευκαιρία για να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας στην υπόθεση της περιφερειακής ασφάλειας και ταυτόχρονα είναι μια πρόκληση, καθώς είμαστε σε μια άλλη εποχή, όπου το οργανωμένο έγκλημα, το εμπόριο ναρκωτικών και ανθρώπων, η τρομοκρατία, οι πρόσφυγες λόγω της κλιματικής αλλαγής, η πρόσβαση στο πόσιμο νερό, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτελούν μορφές της πολιτικής ασφάλειας του 21ου αιώνα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ανέφερε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ στην Αστάνα του Καζακστάν.

    Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για "αναζωπύρωση του εθνικισμού", που απέδωσε, εν μέρει, στις ανισορροπίες του παγκόσμιου συστήματος, καθώς και στην «παγκοσμιοποιημένη οικονομία που καθορίζεται από ιδιοτελή συμφέροντα στις αγορές, παρά από την αλληλεγγύη και τη συνεργασία».

    Επίσης, αναφέρθηκε και στις διεθνείς οικονομικές αγορές, κάνοντας λόγο για αύξηση της ανισότητας μεταξύ εθνών.

    Συνάντηση Παπανδρέου - Μεντβέντεφ

    Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει, εντός του 2011, στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΑΣΕ.

    Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε θερμό κλίμα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την ελληνική οικονομία, με τον Ρώσο πρόεδρο να εκφράζεται με θετικά λόγια για την πορεία της. Επίσης, τονίστηκε και η διάθεση περαιτέρω συνεργασίας των δύο χωρών στα οικονομικά, ενεργειακά, αμυντικά ζητήματα καθώς και σε εκείνα των διμερών σχέσεων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Συναίνεση για τις επιχειρησιακές συμβάσεις"

    Μεγάλες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται ελεγχόμενη ευελιξία στη διαμόρφωση μισθών, κάτω όμως από όρια που θα αποτρέψουν μια ανεξέλεγκτη εφαρμογή που θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό, αλλά και στο εισόδημα του εργαζομένου, δήλωσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η υπουργός Εργασίας.

    Βρισκόμαστε σε έναν δρόμο που μας δίνει μία αισιοδοξία ότι θα θέσουμε ένα πλαίσιο στο οποίο θα υπάρχει ανοχή, αν όχι συναίνεση, πρόσθεσε η υπουργός.

    Στο μεταξύ, ματαιώθηκε η συνάντηση της κ. Κατσέλη, με τους κοινωνικούς εταίρους, μετά τον αποκλεισμό του υπουργείου από μέλη του ΠΑΜΕ.

    Εξάλλου, τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει απόφαση για οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων, αλλά θα επανεξεταστούν μέσω αναλογιστικών μελετών οι περιπτώσεις που δεν μπορεί να συνεχιστεί η καταβολή τους και την επόμενη πενταετία, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

    Συνάντηση Κ.Παπούλια με το προεδρείο της ΓΣΕΕ

    "Να πληρώσουν και οι έχοντες", ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε χθες με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο και τα νέα μέλη του προεδρείου της Συνομοσπονδίας.

    "Νομίζω ότι θα ήταν μια δίκαιη συμπεριφορά, από τους κρατούντες να πιέσουν και τους έχοντες να ανοίξουν το πορτοφόλι τους. Γιατί φοβάμαι ότι πολλοί από τους έχοντες έχουν 'καβούρια' μέσα στην τσέπη", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας και έκανε λόγο για "πόνο μεγάλο και αβάσταχτο", για όσους πλήττει ιδιαίτερα η κρίση. "Και βέβαια υπάρχει μια γραμμή, κάτω από την οποία δεν μπορεί να πιέσεις ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους και τους μισθωτούς" σημείωσε.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Αρχίζουν οι μετατάξεις υπαλλήλων του ΟΣΕ

    Μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου θα πρέπει να κάνουν γνωστές οι Δημόσιες Υπηρεσίες, ανεξάρτητες αρχές, δήμοι και Νομαρχίες και ΝΠΙΔ του δημόσιου τομέα, τις κενές θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή τις ανάγκες τους πέραν των κενών θέσεων προκειμένου να καλυφθούν με μεταφορά προσωπικού από τις εταιρίες ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου.

    Πρόκειται ουσιαστικά για την έναρξη της διαδικασίας μετάταξης περίπου 2000 υπαλλήλων από τον ΟΣΕ στο δημόσιο, που υπήχθησαν στο νόμο 38/91/2010, ενώ σημειώνεται ότι το προσωπικό αυτό μεταφέρεται με την ίδια σχέση εργασίας στις δημόσιες υπηρεσίες.

    Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο κενές θέσεις όσο και οι ανάγκες για σύσταση θέσεων υπάρχουν κυρίως τους νομούς: Αργολίδας, Αρκαδίας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δράμας, Έβρου, Ευβοίας, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λαρίσης, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλωρίνης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Παράταση για τους ημιυπαίθριους

    Παράταση μέχρι τις 28/12/2010 για την ταχυδρομική υποβολή των δικαιολογητικών για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων δίνει η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για την οδική ασφάλεια, και το οποίο ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή.

    Με την ίδια τροπολογία, αυξάνονται επίσης οι δόσεις καθώς και η διάρκεια αποπληρωμής του ειδικού προστίμου.

    Ειδικότερα, για τα ακίνητα κατοικίας το ειδικό πρόστιμο θα καταβάλλεται σε δέκα δόσεις αντί έξι όπως ίσχυε αρχικά, ενώ η συνολική διάρκεια αποπληρωμής του αυξάνεται από 18 σε 30 μήνες.

    Για τα ακίνητα άλλης χρήσης πλην της κατοικίας, οι δόσεις του ειδικού προστίμου αυξάνονται από έξι σε οκτώ και η διάρκεια της συνολικής αποπληρωμής τους αυξάνεται από 24 σε 32 μήνες.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

    Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS η σημερινή και τα στοιχεία για την πορεία της νόσου συνεχίζουν να είναι ανησυχητικά.

    Περίπου το ένα τρίτο των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV στην Ευρώπη έχουν άγνοια της κατάστασής τους, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή τονίζει πως η έγκαιρη ανίχνευση του ιού έχει ζωτική σημασία για την έγκαιρη θεραπευτική αγωγή και αυξάνει το προσδόκιμο επιβίωσης.

    Περίπου 6.800 άνθρωποι ανά τον κόσμο μολύνονται καθημερινά από τον ιό του HIV, εκ των οποίων περίπου το 45% είναι νέοι ηλικίας από 15 έως 24 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής.

    Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), καταγράφεται τα τελευταία χρόνια αύξηση των κρουσμάτων AIDS. Φέτος και μέχρι 31 Οκτωβρίου, έχουν δηλωθεί 519 νέα κρούσματα, τα οποία ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των HIV οροθετικών ατόμων που έχουν δηλωθεί στη χώρα μας, σε 10452. Από τα περιστατικά αυτά, τα 8453 (80,9%) ήταν άνδρες, τα 1951 (18,7%) γυναίκες, ενώ για ένα μικρό ποσοστό το φύλο δεν δηλώθηκε.

    Το παρήγορο είναι ότι ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων AIDS σε παιδιά, παραμένει χαμηλός στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες. Σε σύνολο 37 παιδιών με AIDS, το 64,9% έχουν μολυνθεί από τη μητέρα τους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Μονόδρομος η νίκη

    Με τις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής συνεχίζεται σήμερα και αύριο το Γιουρόπα Λιγκ.

    Στο πλαίσιο του 7ου ομίλου, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει απόψε (20:00) στο Σπλιτ την Χάιντουκ και θέλει θετικό αποτέλεσμα για να διατηρήσει τις λιγοστές ελπίδες πρόκρισης, ενώ τον ίδιο στόχο έχουν και οι Κροάτες, που έχουν έναν βαθμό λιγότερο από την ελληνική ομάδα.

    Για τον 2ο όμιλο, ο Αρης φιλοξενείται απόψε (22:05) στην Μαδρίτη από την Ατλέτικο και με νίκη θα εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι «κίτρινοι» θέλουν τους τρεις βαθμούς για να ελπίζουν, όμως η αποστολή τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

    Αύριο, Πέμπτη, και για τον 4ο όμιλο, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί (22:05) την Μπριζ -που ουσιαστικά δεν έχει ελπίδες πρόκρισης- και με νίκη θα «αγκαλιάσει» την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Μάκης Χάβος καλείται να αντιμετωπίσει ορισμένα προβλήματα σε αγωνιστικό επίπεδο, ωστόσο το κυριότερο είναι η διαχείριση της ήττας-σοκ από τον Ατρόμητο στην Τούμπα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 December 2010 - 17:30:21 UTC