Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πτώση στις τιμές των ξενοδοχείων
  • [02] Απεργιακές κινητοποιήσεις Video
  • [03] Στις 16/12 ξεκινά το εορταστικό ωράριο
  • [04] Ν. Ζηλανδία: 29 μεταλλωρύχοι νεκροί
  • [05] Η ΝΔ καταγγέλλει "νέα αποστασία"
  • [06] Απεργούν στην Πορτογαλία

  • [01] Πτώση στις τιμές των ξενοδοχείων

    Σε πτωτική πορεία βρίσκονται οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα το μήνα Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει ο δικτυακός τόπος σύγκισης τιμών ξενοδοχείων της Trivago.

    Συγκεκριμένα μια διανυκτέρευση στα ελληνικά ξενοδοχεία κοστίζει το μήνα Νοέμβριο κατά μέσο όρο 86 ευρώ, μείωση 5% συγκριτικά με το μήνα Οκτώβριο.

    Συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά (Νοέμβριος 2009) στα ξενοδοχεία της Ελλάδας παρουσιάζεται μείωση 7%.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Απεργιακές κινητοποιήσεις Video

    Τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00, έχουν κηρύξει για αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος

    Τη συνέχιση της απεργίας της για σήμερα και αύριο, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε έκτακτη συνεδρίασή της.

    Η ΠΝΟ διεκδικεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για τους ναυτικούς που απασχολούνται στα Ακτοπλοϊκά -Επιβατηγά Πλοία, Πορθμεία Εσωτερικού, Μεσογειακά Φορτηγά Πλοία και Ακτοπλοϊκά Φορτηγά Πλοία, κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.

    ΣΤο μεταξύ, άρχισε η αποκομιδή των απορριμμάτων από χθες το βράδυ, καθώς ανεστάλη η απεργία της ΠΟΕ/ΟΤΑ, μετά τις διαπραγματεύσεις με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο.

    Ο υφυπουργός υποσχέθηκε ότι από 1/1/2011 καθορίζεται ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και απασχόλησης για τους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις. Επίσης υπογράφεται άμεσα η συλλογική σύμβαση του κλάδου, ένα από τα βασικά αιτήματα των απεργών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Στις 16/12 ξεκινά το εορταστικό ωράριο

    Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου.

    Την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της απασχόλησης του προσωπικού την Κυριακή 19-12-2010. Από την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011, επανέρχεται το κανονικό ωράριο.

    Η ομοσπονδία αποφάσισε τη μη συμμετοχή της στην προγραμματισμένη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 15-12-2010 και οι κινητοποιήσεις του εμπορικού κόσμου και το σχετικό διεκδικητικό πλαίσιο θα αποφασιστούν σε προσφορότερο χρόνο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Ν. Ζηλανδία: 29 μεταλλωρύχοι νεκροί

    "Η χώρα είναι σε πένθος" δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κέι, ενώ δεν υπάρχει πλέον ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί οι 29 μεταλλωρύχοι που φέρονταν ως αγνοούμενοι τις τελευταίες πέντε ημέρες σε ορυχείο της χώρας, μετά και τη δεύτερη έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτό τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Τετάρτη.

    "Είναι μια εθνική τραγωδία. Είμαστε μια χώρα σε πένθος" δήλωσε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί μέσα στο ορυχείο, ύστερα από τη δεύτερη έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη, είχε ανακοινώσει νωρίτερα η αστυνομία.

    Τα θύματα, ηλικίας 17 έως 62 ετών, ήταν 24 Νεοζηλανδοί, δύο Αυστραλοί, δύο Βρετανοί και ένας Νοτιοαφρικανός. Μετά την έκρηξη της περασμένης Παρασκευής που σημειώθηκε στο ορυχείο Pike River, δύο εργάτες ελαφρά τραυματισμένοι είχαν καταφέρει να βγουν στην επιφάνεια.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Η ΝΔ καταγγέλλει "νέα αποστασία"

    Με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, ο βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης ανακοίνωσε την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

    Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ολομέλεια της Βουλής, είχε εξαπολύσει επίθεση κατά της ηγεσίας της ΝΔ, η οποία, όπως είπε, αρνείται σε δύσκολες ώρες για τη χώρα να συμφωνήσει με την κυβέρνηση στα αυτονόητα, βάζοντας μπροστά το μικροκομματικό συμφέρον.

    Είχε προηγηθεί, χθες, η διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αμφότεροι βρίσκονται πολύ κοντά στο νέο κόμμα (Δημοκρατική Συμμαχία) που ίδρυσε την περασμένη Κυριακή, 21 Νοεμβρίου, η κα Ντόρα Μπακογιάννη.

    Κύκλοι της Ρηγίλλης ανέφεραν πως η απόφαση του κ. Κοντογιάννη δεν τους προκάλεσε καμία έκπληξη, καθώς την ανέμεναν. Σε ερώτηση για το αν η πράξη των δύο βουλευτών συνιστά «αποστασία», κύκλοι της Ρηγίλλης τόνιζαν πως «από τη στιγμή που στηρίζουν με αυτόν τον τρόπο τον Γιώργο Παπανδρέου, ναι είναι δικαιολογημένος ο χαρακτηρισμός «νέα αποστασία».»

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Απεργούν στην Πορτογαλία

    Οι δύο μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ενώσεις της Πορτογαλίας (CGTP και UGT) οργανώνουν σήμερα την πρώτη γενική απεργία από το 1988, με την ελπίδα να αμβλύνουν την αποφασιστικότητα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης στην εφαρμογή μέτρων λιτότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της χώρας.

    Τα συνδικάτα σταμάτησαν την κυκλοφορία λεωφορείων και τρένων, καθήλωσαν αεροπλάνα, και διέκοψαν την παροχή υπηρεσιών από τον τομέα της υγείας μέχρι τον τραπεζικό τομέα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την περικοπή μισθών και την αυξανόμενη ανεργία στην φτωχότερη χώρα της δυτικής Ευρώπης.

    Ο πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες, η κυβέρνηση του οποίου προσπαθεί να αντιμετωπίσει την διογκούμενη φημολογία ότι η Πορτογαλία θα είναι η επόμενη χώρα της Ευρώπης η οποία θα χρειασθεί πακέτο διάσωσης μετά την Ιρλανδία και την Ελλάδα, δεσμεύθηκε να προσηλωθεί στην πολιτική περικοπής των μισθών και είσπραξης των φόρων με στόχο την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

    Η πορτογαλική οικονομία υποφέρει από χρόνια χαμηλή ανάπτυξη- αντίθετα με άλλες χώρες όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία, που πέρασαν από την έκρηξη της αναπτυξιακής δραστηριότητας στην κατάρρευσή της- και χαμηλή ανταγωνιστικότητα, η οποία σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, υπονομεύει την ικανότητά της να ξεπεράσει την κρίση χρέους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 November 2010 - 11:30:28 UTC