Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διεκδικούν την ελευθερία της αυτάρκειας...
  • [02] Μέχρι τέλος του 2010 οι μετατάξεις
  • [03] "Πακέτο" στην Ιρλανδία
  • [04] Για το...θαύμα ο ΠΑΟ

  • [01] Διεκδικούν την ελευθερία της αυτάρκειας...

    Αυτοαποκαλούνται «γενιά μηδέν» και σηματοδοτούν την επιστροφή στα λίγα πράγματα και αναγκαία. Αποτινάζουν από πάνω τους την περιττή κατανάλωση ως σκλαβιά και διεκδικούν την ελευθερία της αυτάρκειας και της κίνησης. Αποστρέφονται το «φαίνεσθε» και επαναφέρουν το «είμαι». Είναι η νέα τάση που διαπερνά την ιντερνετική νεολαία η οποία με αφετηρία τις δύο ακτές του ατλαντικού, αρχίζει τώρα να κατακτά όλο τον δυτικό κόσμο.

    Η φιλοσοφία του νέου «κινήματος» είναι απλή: στην εποχή της απόλυτης ταχύτητας και της ευκινησίας η εναρμόνιση με τα νέα δεδομένα επιβάλει την «ελαφρότητα» με την έννοια της ελάττωσης του βάρους, την ελαχιστοποίηση όλων αυτών των ειδών που γέμιζαν ντουλάπες, συρτάρια και ράφια κάνοντας πολλούς να χρειάζονται μπαούλο και όχι βαλίτσα στις μετακινήσεις τους.

    Τώρα το «μείον» γίνεται «συν» και η αφαίρεση συνώνυμο της ελευθερίας, όταν μπορεί κανείς να χωρέσει όλα του τα υπάρχοντα σε μία βαλίτσα.

    Η σημερινή νεολαία είναι τα παιδιά της αφθονίας, του υπερκαταναλωτισμού, παιδιά με τη σειρά τους μιας άλλης γενιάς που είχε ζήσει στα παιδικά της χρόνια τη στέρηση ή το μέτρο και ως εκ τούτου αφέθηκε στη γλύκα και την ελαφρότητα του «θέλω» αναζητώντας τη χαρά και τη καταξίωση στη κατανάλωση. Τώρα η «χορτάτη» νέα γενιά φαίνεται να θέλει τη δική της επανάσταση με την απαξίωση της κατανάλωσης όταν αυτή ξεφεύγει στο περιττό.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Μέχρι τέλος του 2010 οι μετατάξεις

    Οι διαδικασίες για τις υποχρεωτικές μετατάξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, που αφορούν τους περίπου 19.000 υπαλλήλους σε κρατικές περιφέρειες, δήμους και νομαρχίες, για την κάλυψη των αναγκών στους «Καλλικρατικούς» δήμους και στις αιρετές περιφέρειες, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του 2010, σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου.

    Η διαδικασία υλοποίησης των μετατάξεων προβλέπει αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Συγκεκριμένα, οι προβλεπόμενες διαπιστωτικές πράξεις θα πρέπει να εκδοθούν μέχρι την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου και να αποστείλουν για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το αργότερο μέχρι την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Πακέτο" στην Ιρλανδία

    Η ΕΕ και το ΔΝΤ θα χορηγήσουν οικονομική βοήθεια 85 δισ. ευρώ

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα χορηγήσουν στην Ιρλανδία 85 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την επανακεφαλαιοποίηση των ιρλανδικών τραπεζών και την ενίσχυση των δημοσιονομικών της, μετέδωσε χθες βράδυ το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE.

    " Το πακέτο θα παρατηρεί το επίπεδο των κεφαλαίων στις ιρλανδικές τράπεζες να αυξάνεται από 8% σε 12% στο πλαίσιο μιας κίνησης για ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταθετών στο δημοσιονομικό σύστημα" προστίθεται στη διαδικτυακή σελίδα του RTE.

    Ο πρωθυπουργός αφήνει να εννοηθεί ότι οι εκλογές θα γίνουν μετά τον Φεβρουάριο

    Τα νομοσχέδια για την υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2011 θα είναι έτοιμα μέχρι τον Φεβρουάριο, δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός, Μπράιαν Κάουεν, δήλωση που αφήνει να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν θα διεξαχθούν εκλογές τον Ιανουάριο, όπως έχουν ζητήσει οι εταίροι του στην κυβέρνηση.

    Το κόμμα των Πρασινων, που συμμετέχει στην κυβερνητική συμμαχία, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει την κυβέρνηση μέχρι να περάσει ο κρίσιμος προϋπολογισμός λιτότητας, στις 7 Δεκεμβρίου και τα σχετικά νομοσχέδια. Οι Πράσινοι ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να γίνουν εκλογές στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ζητήσει την άμεση προσφυγή στις κάλπες, αλλά κάτι τέτοιο θα ανέβαλε την έγκριση του προϋπολογισμού, που είναι προϋπόθεση για να εξασφαλίσει η Ιρλανδία τη βοήθεια από το ΔΝΤ και την ΕΕ .

    Η κυβέρνηση της χώρας θα αναλάβει την πλειοψηφική συμμετοχή στην τράπεζα της Ιρλανδίας

    Η ιρλανδική κυβέρνηση θα αναλάβει την πλειοψηφική συμμετοχή στην Τράπεζα της Ιρλανδίας, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, γράφει η εφημερίδα Financial Times.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Για το...θαύμα ο ΠΑΟ

    Με νέο προπονητή τον Πορτογάλο, Ζεσουάλδο Φερέιρα, θα αντιμετωπίσει απόψε ο Παναθηναϊκός την Μπαρτσελόνα, στην 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Οι "πράσινοι" οι οποίοι βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του 4ου ομίλου, με δύο βαθμούς έναντι οκτώ των επικεφαλής Καταλανών, θα αγωνιστούν για το γόητρό τους, διεκδικώντας όσες πιθανότητες τους αναλογούν, για να μην αποκλειστούν νωρίς από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

    Σύμφωνα με την προϊστορία η αυριανή αναμέτρηση είναι η έκτη μεταξύ των δύο αντιπάλων για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και ο απολογισμός για την ελληνική ομάδα είναι μία νίκη, μία ισοπαλία και τρεις ήττες.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 November 2010 - 7:30:21 UTC