Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτός ΚΟ ο Λ.Αυγενάκης
  • [02] Συνάντηση στην Αθήνα
  • [03] ''Ζοφερό το τοπίο''
  • [04] Επιστροφή αρχαίων οστών
  • [05] Πολεμικό επεισόδιο στην Κορέα

  • [01] Εκτός ΚΟ ο Λ.Αυγενάκης

    Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς τον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.

    Αιτία ήταν τα όσα είπε ο βουλευτής για το κόμμα "Δημοκρατική Συμμαχία" σε ραδιοφωνική του συνέντευξη χθες.

    Ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε ότι παράλληλα, με επιστολή του, ο Αντώνης Σαμαράς ζητά τη σύγκληση της επιτροπής δεοντολογίας της ΝΔ, στην οποία παραπέμει τον κ. Αυγενάκη με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής.

    "Επειδή είναι σαφείς οι ενδείξεις ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για να ανακοπεί η ανοδική πορεία της ΝΔ και να στηριχθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς θα τηρήσει μέχρι τέλους την εντολή που έλαβε από τον ελληνικό για μια αναγεννημένη, δυνατή και υπεύθυνη ΝΔ, χωρίς εσωστρέφειες και αποπροσανατολισμούς, προσηλωμένη στο μεγάλο της καθήκον να συμβάλει αποτελεσματικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση", δήλωσε ο κ. Λυκουρέντζος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Συνάντηση στην Αθήνα

    Μια λύση διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, του Διεθνούς Δικαίου και του Κοινοτικού Κεκτημένου, προκρίνουν Ελλάδα και Κύπρος, όπως συμφώνησαν σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

    Οι ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου, που βρίσκονται σε πλήρη ταύτιση απόψεων και απόλυτο συντονισμό, τόνισαν ότι στην Κύπρο πρέπει να υπάρξει μόνο ένα κράτος με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια για τους πολίτες τους, μία διεθνή προσωπικότητα με πολιτική ισότητα.

    Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Χριστόφια, ο Γ.Παπανδρέου, τόνισε ακόμη ότι δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, εάν δεν επιλυθεί το Κυπριακό.

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου και των πολιτικών αρχηγών, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας εκφώνησε μια ιστορικού βάθους ομιλία, αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κύπρου.

    "Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και αν συναντήσουμε την ανταπόκριση της Τουρκίας θα εκπλαγούν πολλοί για το πόσο έτοιμοι είμαστε για τη λυση", δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, τονίζοντας ότι "η ενότητα Κύπρου και Ελλάδας είναι γεγονός και η ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο ζητούμενο, προκειμένου να ελευθερώσουμε και να επανενώσουμε τη χώρα μας".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] ''Ζοφερό το τοπίο''

    Απαισιόδοξος σχετικά με το μέλλον των συλλογικών συμβάσεων εργασίας δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώνονται σε όλη την Ευρώπη, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο.

    "Το τοπίο ήταν, εξακολουθεί να είναι και θα είναι για αρκετά χρόνια ακόμα ζοφερό. Τα επικαιροποιημένα μνημόνια αντί να βελτιώνουν την κατάσταση, τείνουν να την καθιστούν χειρότερη. Και αναφέρομαι κυρίως στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όπου ενώ το αρχικό μνημόνιο το οποίο ετέθη υπόψη της εθνικής αντιπροσωπείας και ανεξαρτήτως αν το διάβασαν, πάντως το ψήφισαν οι βουλευτές, είχε μια διατύπωση ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις δύνανται να αποκλίνουν και οι όροι και οι προϋποθέσεις θα ορίζονται με υπουργική απόφαση, στο επικαιροποιημένο μνημόνιο του Αυγούστου και στο τωρινό, γίνεται μια σιδηρά αναφορά, που ορίζει ότι η κυβέρνηση υποχρεούται να κάνει νομοθέτηση χωρίς "επαχθείς περιορισμούς", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Επιστροφή αρχαίων οστών

    Την περασμένη Παρασκευή επαναπατρίστηκαν από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης, τριάντα έξι κιβώτια, με ανθρωπολογικό - οστεολογικό υλικό, προερχόμενο από το πρωτοελλαδικό νεκροταφείο του Τσέπι Μαραθώνος, καθώς και άλλες προϊστορικές θέσεις της ηπειρωτικής Ελλάδος (πχ. Βολιμίδια Μεσσηνίας).

    Το υλικό είχε εξαχθεί νομίμως στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στη Βιέννη από τον καθηγητή Breitinger, ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του σημαντικού Έλληνα αρχαιολόγου και ανασκαφέα του Τσεπίου, Σπυρίδωνα Μαρινάτου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Πολεμικό επεισόδιο στην Κορέα

    Μεγάλος αριθμός οβίδων που εκτοξεύθηκαν από τη Βόρεια Κορέα έπληξαν σήμερα νησί της Νότιας Κορέας προκαλώντας τον θάνατο δύο στρατιωτών, τραυματισμούς και υλικές ζημίες.

    Ο νοτιοκορεάτικος στρατός ανταπέδωσε τα πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της Νότιας Κορέας.

    Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Λι Μγιούνγκ-μπακ δήλωσε ότι η απάντηση στα πυρά του πυροβολικού της Βόρειας Κορέας πρέπεί να είναι σκληρή, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

    Το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο YTN μετέδωσε ότι τα πυρά του βορειοκορεατικού πυροβολικού προκάλεσαν τραυματισμούς μεταξύ των κατοίκων του νησιού και υλικές ζημίες.

    Η επίθεση συμπίπτει με την αναχώρηση του αμερικανού απεσταλμένου για τη Βόρεια Κορέα Στίβεν Μπόργουορθ από το Τόκιο για το Πεκίνο, όπου θα συναντηθεί με κινέζους αξιωματούχους για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης βορειοκορεατικής μονάδας εμπλουτισμού ουρανίου.

    Ο στρατός της Νότιας Κορέας ετέθη σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Αμυνας , ενώ συγκαλείται έκτακτο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας στη Σεούλ.

    Το επιτελείο του προέδρου της Νότιας Κορέας συνεδριάζει σε υπόγειο καταφύγιο.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο ΥΤΝ μετέδωσε ότι τουλάχιστον 200 οβίδες έπεσαν στο νησί της Νότιας Κορέας.

    Σύμφωνα με το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας, υπάρχουν υποψίες ότι τα πυρά συνδέονται με στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποίησε η Νότια Κορέα, μετέδωσε το Yonhap.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 November 2010 - 13:30:23 UTC