Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι εξελίξεις στην οικονομία, στο επίκεντρο
  • [02] Εγκύκλιος για την περαίωση
  • [03] Επαφές Γ. Παπανδρέου στο Παρίσι

  • [01] Οι εξελίξεις στην οικονομία, στο επίκεντρο

    Καθησυχαστικές εμφανίστηκαν οι Βρυξέλλες, ως προς τα χρονικά όρια για την κάλυψη της "τρύπας" σχετικά με το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας, μετά την αναθεώρηση των στοιχείων για το 2009, από τη Eurostat. Είναι ένα εκ των θεμάτων που συζητά η τρόικα με τις ελληνικές αρχές στην Αθήνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Α.Αλφατάζ.

    Σε ό,τι αφορά το 2010, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι ο στόχος ήταν το δημοσιονομικό έλλειμμα να μειωθεί κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με το 2009. Ο στόχος αυτός όχι μόνο έχει εκπληρωθεί αλλά και έχει ξεπεραστεί.

    Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει τους ομολόγους του στα συμβούλια Eurogroup και Ecofin, που συνέρχονται σήμερα και αύριο, αντίστοιχα, στις Βρυξέλλες.

    Εξάλλου, το ελληνικό Δημόσιο άντλησε σήμερα 390 εκατ. ευρώ μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας. Η απόδοση των τίτλων αυξήθηκε κατά 35 μονάδες βάσης, στο 4,10% σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοπρασία του Οκτωβρίου.

    Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Γιόζεφ Πρελ ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την Ελλάδα, λίγο πριν την έναρξη του Συμβουλίου Eurogroup στις Βρυξέλλες απάντησε ότι η Αυστρία είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εκταμίευση των 190 εκ. ευρώ προς την Ελλάδα εφόσον η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

    Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Ράινερ Μπρούντερλε, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί "να ρίχνει χρήματα από τα ελικόπτερα" για να υποστηρίξει τα κράτη που αντιμετωπίζουν δημοσιονομική κρίση, τα οποία οφείλουν να αρχίσουν μεταρρυθμίσεις.

    Σε ερώτηση για την Ιρλανδία, ο Μπρούντερλε σημείωσε ότι εναπόκειται "στην ιρλανδική κυβέρνηση να ζητήσει μια υποστήριξη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ή από ευρωπαϊκά ταμεία".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Εγκύκλιος για την περαίωση

    Στις εφορίες πρέπει να απευθυνθούν οι φορολογούμενοι που δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικό σημείωμα για την περαίωση. Ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς απέστειλε σήμερα ενημερωτική εγκύκλιο σε όλες τις εφορίες για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν στις περιπτώσεις όπου έως και την 10-11-2010 δεν είχε εκδοθεί εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

    Οπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, στις περιπτώσεις αυτές η έκδοση του εκκαθαριστικού σημειώματος θα πρέπει να γίνει μέχρι την 29/11/2010, ενώ η αποδοχή των σημειωμάτων αυτών τους επιτηδευματίες και η υπαγωγή στη ρύθμιση θα πρέπει να γίνει το αργότερο εντός 15 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του εκκαθαριστικού από τη ΔΟΥ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Επαφές Γ. Παπανδρέου στο Παρίσι

    Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στο Παρίσι, εξέφρασε ο προεδρεύων Γ. Παπανδρέου.

    Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο Γ. Παπανδρέου είχε σειρά διμερών συναντήσεων.

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία επανέλαβε και στην κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, τη " θετική "αντίληψή του για την Ελλάδα, λέγοντας ότι "γίνεται καλή δουλειά" και εκφράζοντας "αισιοδοξία", καθ' ότι η οικονομική κρίση είναι διαχειρίσιμη.

    Με τον πρόεδρο του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί η συζήτηση περιεστράφη γύρω από την κατάσταση στην περιοχή, τις σχέσεις του Ιράκ με τα γειτονικά κράτη και την σταθερότητα στην περιοχή.

    Tον Έλληνα πρωθυπουργό ζήτησε να συναντήσει ο Κινέζος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Λιού Τζιέγι. Στη συζήτηση αναφέρθηκαν στην ελληνική και την παγκόσμια οικονομία, ο δε Κινέζος αξιωματούχος χαρακτήρισε ως πολύ ενδιαφέρον Φόρουμ τη Σοσιαλιστική Διεθνή και εξέφρασε την επιθυμία για περεταίρω ανάπτυξη των επαφών.

    Ο Γ. Παπανδρέου συνάντησε και τον νεοεκλεγέντα αρχηγό της αντιπολίτευσης της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιγκτάρογλου του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (CHP). Είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πολιτικός μετέχει στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και υπήρξε σαφής η επιθυμία του να κάνει ανοίγματα περισσότερα από αυτά του προκατόχου του Ντενίζ Μπαϊκαλ.

    Ο κ. Παπανδρέου είχε και μια oλιγόλεπτη συνάντηση τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Μογγόλων Khurelsukh Ukhnaa.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 November 2010 - 17:30:21 UTC