Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο 15,4% του ΑΕΠ το έλλειμμα
  • [02] Υπόθεση Siemens. Εισαγγελική έρευνα για τη διαφυγή Γιουνγκ στο εξωτερικό
  • [03] "Τέλος" ο Νιόπλιας

  • [01] Στο 15,4% του ΑΕΠ το έλλειμμα

    Στο 15,4% του ΑΕΠ (από 13,6%) ανήλθε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009, σύμφωνα με τα οριστικά δημοσιονομικά δεδομένα για την περίοδο 2006-2009, που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, αποσύροντας ταυτόχρονα κάθε επιφύλαξη σε σχέση με την ποιότητα των δημοσιονομικών δεδομένων της Ελλάδας. Το χρέος αναθεωρήθηκε στα 298.032 εκ. ευρώ ή 126,8% του ΑΕΠ από το 115,4% του ΑΕΠ.

    «Με τη σημερινή ανακοίνωση της Eurostat αποδεικνύεται και το μέγεθος της παραπλάνησης των Ελλήνων πολιτών και των διεθνών εταίρων που επιχειρήθηκε με την απόκρυψη του πραγματικού μεγέθους του ελλείμματος στις 2 Οκτωβρίου 2009» αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών και επισημαίνει ότι η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία αίρει όλες τις επιφυλάξεις για τα δημοσιονομικά δεδομένα της Ελλάδας.

    Το Υπουργείο εκτιμά "παρά τη νέα δυσμενέστερη αφετηρία" το έλλειμμα το 2010 θα μειωθεί σε 9,4%, και κάνει λόγο για "πρωτόγνωρη μείωση" που αποτελεί «απάντηση σε όσους μιλούν για "υστερήσεις", "αποτυχία"».

    Διαβουλεύσεις με την τρόικα

    Με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, συναντώνται σήμερα, στο Υπουργείο Οικονομικών, οι επικεφαλής της τρόικας, στο πλαίσιο του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου, τέλη Δεκεμβρίου.

    Οι αξιωματούχοι από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ, θα εξετάσουν την εκτέλεση του τρέχοντος προϋπολογισμού και τα μεγέθη του νέου, αλλά και την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών που έχουν ζητήσει. Οι κ.κ. Τόμσεν, Ντερούζ και Μαζούχ, θα επισκεφθούν, επίσης, άλλα υπουργεία, καθώς και την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Στατιστική Αρχή και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τονίζει ότι η προσπάθεια για μείωση του ελλείμματος θα συνεχιστεί "χωρίς νέους φόρους, περικοπές συντάξεων και μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά με μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, στο κράτος, στις ΔΕΚΟ, στο επιχειρηματικό περιβαλλον και στο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Υπόθεση Siemens. Εισαγγελική έρευνα για τη διαφυγή Γιουνγκ στο εξωτερικό

    Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον κατηγορούμενο, πρώην πρόεδρο της Ζίμενς Ελλάς, Φόλκερ Γιουνγκ, ο οποίος διέφυγε στο εξωτερικό, παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

    Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Γιάννης Σακελάκος ανέθεσε στον Εισαγγελέα Εφετών Γαληνό Μπρη να διερευνήσει ταχύτατα πότε, με ποιο μέσο και από ποιο σημείο της χώρας διέφυγε ο 60χρονος, καθώς και να εντοπιστούν οι ευθύνες των αρμόδιων κρατικών υπαλλήλων είτε αεροδρομίων είτε λιμανιών και ιδιαιτέρως των αστυνομικών οργάνων.

    Ο 60χρονος Φόλκερ Γιουνγκ είχε απολογηθεί στις αρχές Ιουνίου του 2009 στον τότε ανακριτή της υπόθεσηςκ.Ν. Ζαγοριανό για τις κατηγορίες της συνέργειας σε δωροδοκία (σε συνδιασμό με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών δημόσιου χρήματος) και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, και είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρέωσης εμφάνισης το πρώτο 5μερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα Πάρου, τόπο διαμονής του κατηγορούμενου.

    Όπως προέκυψε από τα στοιχεία που έχει η Εισαγγελία Εφετών, οι αρμόδιοι αστυνομικοί δεν ενημέρωσαν αμέσως, όπως όφειλαν, ότι ο κ. Γιουνγκ δεν είχε εμφανιστεί στο τμήμα έως τις 5 Νοεμβρίου. Η ενημέρωση της Εισαγγελίας έγινε προφορικά -στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών- αργά το απόγευμα του Σαββάτου 13 Νοεμβρίου, που όλες οι υπηρεσίες είναι κλειστές, και ενώ το γερμανικό περιοδικό "Σπίγκελ" είχε δημοσιεύσει πληροφορίες ότι ο Φόλκερ Γιουνγκ ήταν στο Μόναχο από την περασμένη Τρίτη.

    Με την εντολή του ο κ. Σακελάκος

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Τέλος" ο Νιόπλιας

    Η έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε από το βράδυ του Σαββάτου και αφορούσε στην λύση της συνεργασίας του Νίκου Νιόπλια με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, επαληθεύθηκε σήμερα.

    Ο Κοζανίτης τεχνικός επισκέφθηκε στο γραφείο που διατηρεί στην περιοχή του Κολωνακίου, τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νικόλα Πατέρα και οι δύο άνδρες αποφάσισαν να λύσουν την συνεργασία τους, χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

    Οσον αφορά στον αντικαταστάτη του Νιόπλια, τα ονόματα που εξετάζονται από τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό, είναι πολλά και κατά συνέπεια δεν μπορεί να γίνει κάποια ασφαλής εκτίμηση. Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι ο νέος προπονητής των «πρασίνων» θα είναι ξένος, με τους Ράντομιρ Αντιτς, Ζεσουάλδο Φερέιρα, Κάρλος Κεϊρόζ, Μαρτσέλο Λίπι και Φρανκ Ράικαρντ να βρίσκονται «ψηλά» στον σχετικό κατάλογο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 November 2010 - 11:30:21 UTC