Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Αρειος Πάγος για τα τηλεπαιχνίδια
  • [02] Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία
  • [03] Ο Φιγιόν ξανά πρωθυπουργός

  • [01] Ο Αρειος Πάγος για τα τηλεπαιχνίδια

    Τον Άρειο Πάγο τον απασχόλησαν τα τηλεπαιχνίδια που προβάλλονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς και ειδικά αυτών των καναλιών που είναι τοπικής και μικρής εμβέλειας και οι τηλεθεατές εξαπατούνται περιμένοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα στην τηλεφωνική γραμμή προκειμένου να συμμετάσχουν στα τηλεπαιχνίδια, καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά στις τηλεφωνικές γραμμές υψηλής χρέωσης.

    Στην υπ΄ αριθμ. 201/2010 απόφασή του αναφέρει ότι υπεύθυνοι τηλεοπτικού σταθμού «από κοινού παρέστησαν ψευδώς στο θύμα (υποψήφιο παίκτη τηλεπαιχνιδιού) που τηλεφώνησε σε γραμμή υψηλής χρέωσης ότι βρισκόταν σε γραμμή προτεραιότητας και ότι την ίδια στιγμή συμμετείχε στο τηλεπαιχνίδι άλλος παίκτης, ενώ αθέμιτα του απέκρυψαν ότι η τηλεφωνική σύνδεση χρεωνόταν αυξημένα».

    Λόγω αυτής της απατηλής συμπεριφοράς των υπευθύνων του τηλεοπτικού σταθμού προκλήθηκε «αιτιωδώς πλάνη στο θύμα που μάταια ανέμενε στην τηλεφωνική γραμμή υψηλής χρέωσης, με προσδοκία συμμετοχής στο τηλεπαιχνίδι, και με αποτέλεσμα να χρεώνεται με υπέρογκα τέλη» επισημαίνεται στην αρεοπαγιτική απόφαση και προστίθεται ότι το περιουσιακό όφελος των υπευθύνων του τηλεοπτικού σταθμού «συνίσταται στην καταβολή, από τον τηλεφωνικό πάροχο προς αυτούς, συμφωνηθέντος συμβατικού ποσού».

    Κατόπιν αυτών ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι είναι ορθή και αιτιολογημένη η καταδίκη πνευματικού δημιουργού, διευθυνούσης συμβούλου ραδιοτηλεοπτικής επιχείρησης και διευθυνούσης συμβούλου επιχείρησης παραγωγής και εκμετάλλευσης τυχερού τηλεπαιχνιδιού, αντίστοιχα, για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατά συναυτουργία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία

    Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, σε ολόκληρη τη χώρα.

    Τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα από την εταιρία "Singular - Logic" μέσω του συστήματος SRT, αναμένονται στις 9.30 με 10.00 μ.μ.

    Επαναληπτικές εκλογές διεξήχθησαν στις 11 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, καθώς οι δύο εξέλεξαν περιφερειάρχες από την πρώτη Κυριακή, και σε 221 από τους 325 Δήμους.

    Προβάδισμα στον υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό με 53,7%, έναντι του 46,3% για τον υποστηριζόμενο από τη ΝΔ Β. Κικίλια, δίνει δημοσκόπηση της GPO που μετέδωσε το MEGA.

    Το αποτέλεσμα είναι επί της πρόθεσης ψήφου 2000 ερωτηθέντων κατά το τελευταίο τριήμερο και επί διευκρινισμένων ψήφων, ενώ οι αδιευκρίνιστες ψήφοι, περιλαμβανομένων λευκών και ακύρων, φτάνει το 18%.

    Για τους τρεις μεγαλύτερους δήμους, η GPO δίνει από 50% σε κάθε υποψήφιο, διευκρινίζοντας ότι η οριακή διαφορά είναι της τάξεως δεκαδικών.

    Πιό συγκεκριμένα, από 50% δίνει στους υποψήφιους του Δήμου Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη και Γ. Καμίνη. Από 50% στους υποψήφιους του Δήμου Πειραιώς Γ. Μίχα και Β. Μιχαλολιάκο και από 50% στους υποψήφιους του Δήμου Θεσσαλονίκης Κ. Γκιουλέκα και Γ. Μπουτάρη.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Ο Φιγιόν ξανά πρωθυπουργός

    Τον Φρανσουά Φιγιόν επαναδιόρισε πρωθυπουργό ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

    Ο 56χρονος Φιγιόν, ο οποίος χθες είχε καταθέσει την παραίτηση της κυβέρνησής του, στα πλαίσια του αναμενόμενου από πολλών μηνών ανασχηματισμού, αναφέρει σε δήλωσή του, ότι θα προχωρήσει σε μια νέα φάση της κυβέρνησης με επίκεντρο την οικονομική ανάπτυξη.

    Εξάλλου, ο υπουργός Οικολογίας Ζαν Λουί Μπορλό, που μέχρι πριν λίγες ημέρες εμφανιζόταν ως ο πιθανός νέος πρωθυπουργός της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι "αποφάσισε να μη συμμετάσχει" στη νέα κυβέρνηση, μετά το διορισμό του αντιπάλου του στη θέση του πρωθυπουργού.

    Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα το βράδυ ή αύριο.

    Μία από τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο Σαρκοζί στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης ήταν η θέση που θα επέλεγε ο Μπορλό. Σύμφωνα με πηγές του είχαν προταθεί τα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 November 2010 - 17:30:22 UTC