Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση στο αεροδρόμιο
  • [02] Στον Πειραιά πλοίο με ακτιβιστές

  • [01] Επίθεση στο αεροδρόμιο

    Μαχητές των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν στην επίθεση εναντίον του κύριου αεροδρομίου στην πόλη Τζαλαλαμπάντ και μιας προκεχωρημένης βάσης των ξένων δυνάμεων σήμερα Σάββατο, σύμφωνα με αξιωματούχους, ανταποκριτές και αυτόπτες μάρτυρες.

    Η Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι άνδρες της και Αφγανοί στρατιώτες "αντέδρασαν με ταχύτητα" στην επίθεση και σκότωσαν "οκτώ αντάρτες", περιλαμβανομένου ενός βομβιστή αυτοκτονίας, ενώ δεν υπήρξε απώλειες στις τάξεις τους.

    Η επίθεση στην Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, σημειώνεται μία ημέρα μετά από την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο όχημα εναντίον οχηματοπομπής του Αφγανικού στρατού και του NATO έξω από την πρωτεύουσα Καμπούλ, σηματοδοτώντας ενδεχόμενη κλιμάκωση της βίας ενώ το προσεχές διάστημα αναμένονται δυο σημαντικές εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο σχετικά με τον πόλεμο στη χώρα.

    Την επόμενη εβδομάδα οι ηγέτες του NATO συναντώνται στη Λισσαβόνα με το Αφγανιστάν στην κορυφή της ατζέντας. Ενώ τον επόμενο μήνα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα επανεξετάσει τη στρατηγική του για το Αφγανιστάν και τα σχέδια για την έναρξη μιας "σταδιακής αποχώρησης" των αμερικάνικων στρατευμάτων από τη χώρα με εναρκτήρια ημερομηνία, θεωρητικά, τον Ιούλιο του 2011.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Στον Πειραιά πλοίο με ακτιβιστές

    Στο Κερατσίνι μεταφέρθηκε το ελληνόκτητο πλοίο "Στροφάδες IV" με σημαία Μάλτας, που είχε αναχωρήσει από την Ντέρνα της Λιβύης και είχαν επιβιβαστεί σε αυτό 10 ακτιβιστές και 7 Λίβυοι αστυνομικοί.

    «Για την υπόθεση του πλοίου θα εφαρμοστεί η εθνική νομοθεσία και οι διεθνείς κανόνες ναυσιπλοΐας όπως έχει ζητηθεί» ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, οι ακτιβιστές επιβιβάστηκαν στο πλοίο χωρίς να υπάρχει έγγραφη συμφωνία για μεταφορά. Αναφέρεται επίσης ότι υπήρξε ένταση στο λιμάνι της Ντέρνας και παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε βοήθεια από τις αρχές της Λιβύης, δεν υπήρξε ανταπόκριση.

    Ο πλοίαρχος, σημειώνεται στην ανακοίνωση, φοβούμενος για την ασφάλεια του πλοίου και του πληρώματος, απομακρύνθηκε σε διεθνή χωρικά ύδατα, ενημερώνοντας τις αρχές της Μάλτας, το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Η εταιρεία αναφέρει επίσης, ότι ενώ οι ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι είχαν πληρώσει για τη μεταφορά τους αυτή, δεν είχε λάβει καμία έγγραφη συμφωνία ή ναυλοσύμφωνο.

    Χθες το πρωί το πλοίο αγκυροβόλησε στον Πειραιά και επιβιβάστηκαν σε αυτό Ειδικές Δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος διαπιστώνοντας ότι πλήρωμα και επιβάτες ήταν καλά στην υγεία τους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 November 2010 - 7:30:18 UTC