Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου: «Μπροστά με σταθερότητα ή πίσω με περιπέτειες;»
  • [02] Γονίδιο προστατεύει από την υπέρταση
  • [03] Πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
  • [04] Τρισέ: Αυστηρή δημοσιονομική επιτήρηση
  • [05] Το νέο ΔΣ της ΕΡΤ
  • [06] Σε συναγερμό η αστυνομία
  • [07] «Όσοι ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αυτοκτονούν πολιτικά»
  • [08] Νίκη για τον ΠΑΟΚ

  • [01] Γ.Παπανδρέου: «Μπροστά με σταθερότητα ή πίσω με περιπέτειες;»

    «Μπροστά με σταθερότητα ή πίσω με περιπέτειες;»

    «Η απόφαση είναι στα χέρια κάθε πολίτη».

    Αυτό ήταν το σαφές μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου προς τους πολίτες στην αποψινή ομιλία του στην Πάτρα, θέτοντας το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

    Χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «στις 7 Νοεμβρίου οι πολίτες της χώρας μας, όλοι μας, ψηφίζουμε και αποφασίζουμε, για το αν η πατρίδα μας θα ολοκληρώσει τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί πέρυσι, τέτοια εποχή, για τη σωτηρία και αναμόρφωσή της, ή αν θα αφήσουμε αυτή την προσπάθεια στη μέση. Αν θα αφήσουμε τους κόπους και τις θυσίες που κάνουμε εδώ και μήνες να πάνε χαμένες, γυρίζοντας στο παρελθόν, σε όσα μας οδήγησαν εδώ».

    «Μπροστά λοιπόν με σταθερότητα και αυτονόητες αλλαγές ή πίσω με περιπέτειες; Εδραιώνουμε την κοινωνική και πολιτική σταθερότητα, που με κόπο χτίζουμε, ή την αποδυναμώνουμε;», σημείωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Η απόφαση είναι στο χέρι κάθε πολίτη».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Γονίδιο προστατεύει από την υπέρταση

    Το δρόμο για νέες και πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την

    αντιμετώπιση της αρτηριακής πίεσης ανοίγει ο εντοπισμός από ευρωπαίους

    ερευνητές μιας παραλλαγής γονιδίου, που προστατεύει από την υπέρταση.

    Αυτό ανακοίνωσε στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία

    τόνισε ότι από τα αποτελέσματα των ερευνών, προέκυψε πως στα άτομα με

    το γονίδιο UMOD παρατηρείται μείωση κατά 15% στα εμφράγματα

    μυοκαρδίου, στα εγκεφαλικά επεισόδια και στους θανάτους από αγγειακές

    παθήσεις. Στις έρευνες αυτές έλαβαν μέρος 40.000 άτομα από οκτώ κράτη

    μέλη.

    Η Επιτροπή αναφέρει ότι συνέβαλε με δέκα εκατ. ευρώ. στην οικονομική

    υποστήριξη των 31 ερευνητικών ομάδων, οι οποίες εργάστηκαν σε 11

    κράτη μέλη της ΕΕ.

    Υπολογίζεται ότι ένας στους τέσσερις πολίτες της ΕΕ πάσχει από υπέρταση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης

    Η παγκόσμια Καταναλωτική Εμπιστοσύνη έπεσε 2 μονάδες σε σχέση με το περασμένο εξάμηνο και έφτασε τις 90, αποτυπώνοντας την απαισιοδοξία των καταναλωτών που είδαν τις ελπίδες τους για οριστική έξοδο από την κρίση να εξανεμίζονται , σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen.

    Στην Ελλάδα, μπορεί να μη σημειώνεται περαιτέρω πτώση της Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης, όμως η χώρα μας παραμένει στις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης με μόλις 57 μονάδες, που αποτελεί και το ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό της.

    Η Οικονομία αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων, με ποσοστό που είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη (40%). Ενώ οι αμέσως επόμενες ανησυχίες αφορούν στην εργασιακή ασφάλεια (34%), στην αύξηση των λογαριασμών των ΔΕΚΟ (21%) και στα χρέη που οφείλουν τα ελληνικά νοικοκυριά (18%). Όλα αυτά τα ζητήματα που προβληματίζουν τους Έλληνες καταναλωτές, ουσιαστικά σκιαγραφούν το κλίμα ανασφάλειας στο οποίο βρίσκεται αυτή την περίοδο η χώρα μας.

    Επιπλέον, στην Ελλάδα τα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας αντικαθρεφτίζονται στην ανασφάλεια των πολιτών για το εργασιακό τους μέλλον, καθώς μόλις ένας στους δέκα θεωρεί πως οι εργασιακές προοπτικές θα είναι καλές το επόμενο 12μηνο. Το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα στις μετρήσεις της Nielsen.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Τρισέ: Αυστηρή δημοσιονομική επιτήρηση

    Πιο αυστηρή δημοσιονομική επιτήρηση για τις χώρες του ευρώ ζήτησε σήμερα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ από την Φρανκφούρτη. Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ χαρακτήρισε «ανεπαρκείς» τις αποφάσεις στις οποίες κατέληξαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, τόσο σχετικά με τον αυτοματισμό των κυρώσεων προς τα απείθαρχα κράτη μέλη, όσο και σχετικά με την επιτήρηση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

    Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των 27 ηγετών της ΕΕ για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης για τις χώρες του ευρώ, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ τόνισε πως η ΕΚΤ ζητά «αυστηρές προϋποθέσεις ενεργοποίησης» προκειμένου να εξασφαλίσει ότι ο μόνιμος μηχανισμός δεν θα οδηγήσει σε χαλαρές δημοσιονομικές πολιτικές.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Το νέο ΔΣ της ΕΡΤ

    Ανακοινώθηκε σήμερα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ. Την θέση του Προέδρου αναλαμβάνει ο δικηγόρος Θανάσης Παπαγεωργίου, ενώ Διευθύνων Σύμβουλος θα είναι ο δημοσιογράφος Χαράλαμπος Ταγματάρχης.

    Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ:

    - Χρήστος Αβραάμ, Εμπειρογνώμων Α΄ στο Υπουργείο Εξωτερικών

    - Λένα Διβάνη, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Αθηνών, Συγγραφέας

    - Γεωργανδρέας Ζάννος, Δικηγόρος

    - Λυδία Κονιόρδου, Ηθοποιός

    - Ηλίας Μοσχονάς, Σύμβουλος Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων

    - Πάνος Σαμούρης, Πολιτικός Επιστήμων, Διεθνολόγος

    - Στέλιος Στεφάνου, Οικονομολόγος

    Τις προσεχείς ημέρες τα νέα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ θα περάσουν από ακρόαση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος θα περάσουν από ακρόαση από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Σε συναγερμό η αστυνομία

    Ελεγχόμενη έκρηξη έγινε στο ύποπτο δέμα που βρέθηκε στην είσοδο της Ελληνικής Τράπεζας, στη διασταύρωση των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Μέρλιν. Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για δέμα με βιβλία.

    Νωρίτερα, εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν σε δέμα, με προορισμό τη γαλλική πρεσβεία και είχε αφεθεί στα γραφεία της ACS, στην Καλλιθέα.

    Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε βιβλίο με τα "Άπαντα του Σουρή" και ως αποστολέας φέρεται ότι ήταν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος.

    Η αστυνομία ενημερώθηκε για άλλα πέντε ύποπτα δέματα με προορισμό πρεσβείες.

    Στο μεταξύ, προφυλακιστέοι κρίθηκαν από τη δεύτερη ειδική ανακρίτρια, ο 22χρονος Παναγιώτης Αργυρού και ο 24χρονος Γεράσιμος Τσάκαλος που συνελήφθησαν τη Δευτέρα για την αποστολή παγιδευμένων φακέλων.

    Πρόταση για την παράδοση ανοιχτών δεμάτων τα οποία θα σφραγίζονται ενώπιον ταχυδρομικού υπαλλήλου -κατά το πρότυπο των συστημένων-, με ιδιαίτερη μέριμνα όμως στο απόρρητο των επικοινωνιών και την τυχόν καθυστέρηση στη διαβίβαση, διατυπώθηκε στη σημερινή σύσκεψη, υπό τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα. Η πρόταση θα τεθεί στο πλαίσιο της συζήτησης που εξελίσσεται στην ΕΕ σε επίπεδο Ταχυδρομείων και Πολιτικής Αεροπορίας,

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] «Όσοι ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αυτοκτονούν πολιτικά»

    «Οι εργαζόμενοι έχουν ένα όπλο. Ή θα το βάλουν στον κρόταφό τους ή θα το στρέψουν εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», τόνισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε συγκέντρωση στο Κερατσίνι.

    Η γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι όσοι ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αυτοκτονούν πολιτικά γιατί, όπως είπε, αν δεν αλλάξει ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων θα πουν ότι ο λαός αντέχει να σηκώσει και άλλα βάρη. Η κ. Παπαρήγα προέβλεψε ότι μετά τις εκλογές θα έρθουν και άλλα, πιό σκληρά μέτρα και κάλεσε τους εργαζόμενους να εναντιωθούν στα δύο μεγάλα κόμματα και να τα «τσακίσουν με το βόλι που γράφει ΚΚΕ».

    Η κ. Παπαρήγα έκανε ειδική αναφορά στην πρωτοβουλία του ΚΚΕ να διοργανώσει διαδήλωση στις 15 Νοεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος γιατί όπως είπε εκείνη την ημέρα θα βρίσκεται στην Αθήνα η Τρόικα. Απηύθυνε κάλεσμα ώστε «να πλημμυρίσει το Σύνταγμα» και ο λαός να στείλει το μήνυμα ότι δεν τρομοκρατείται.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [08] Νίκη για τον ΠΑΟΚ

    Εντυπωσιακή νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην 4η αγωνιστική του Γιουρόπα Λίγκ. Η ομάδα του Μάκη Χάβου επικράτησε 1-0 της Βιγιαρέαλ στο γήπεδο της Τούμπας και βρίσκεται στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου, μαζί με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με 7 βαθμούς. Το «χρυσό» γκολ για τον «Δικέφαλο του Βορρά» σημείωσε ο Αντελίνο Βιερίνια στο 70ο λεπτό.

    «Ψαλιδίστηκαν» σημαντικά οι ελπίδες του Άρη για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Και αυτό γιατί η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ ηττήθηκε 1-0 από τη Λεβερκούζεν στην «Μπάι Αρένα», σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου, και βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση της κατάταξης με 4 βαθμούς, την ώρα που η Μπάγερ έφτασε στους 8 και η Ατλέτικο Μαδρίτης στους 7. Το γκολ που χάρισε το «τρίποντο» στις «ασπιρίνες» σημείωσε στο 90ο λεπτό ο Βιδάλ, ο «κεραυνός» του οποίου στο 26΄ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη.

    Ακόμη, για τον 7ο όμιλο, η ΑΕΚ φιλοξενεί την Αντερλεχτ, που ήρθε στην Αθήνα για να αποσπάσει αποτέλεσμα, έτσι ώστε να παραμείνει στην διεκδίκηση ενός «εισιτηρίου» για την επόμενη φάση. Από την πλευρά τους, οι παίκτες της «Ενωσης» θέλουν βαθμό ή βαθμούς για να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 November 2010 - 21:30:37 UTC