Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι
  • [02] "Μόνη επιλογή η πράσινη ανάπτυξη"
  • [03] Μειωμένα δρομολόγια λόγω εκλογών
  • [04] "Εκβιαστικά διλήμματα"

  • [01] Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι

    Εκρηκτικός μηχανισμός αποδείχθηκε ότι ήταν το δέμα, που είχε προορισμό τη γαλλική πρεσβεία και είχε αφεθεί στα γραφεία της ACS, στην Καλλιθέα. Ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη που έγινε.

    Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε βιβλίο με τα "Απαντα του Σουρή" και ως αποστολέας φέρεται ότι ήταν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος.

    Ταυτόχρονα, η αστυνομία ερευνά άλλα πέντε ύποπτα δέματα με προορισμό πρεσβείες, από την εταιρία Ταχυμεταφορών UPS, στη λεωφόρο Παιανίας, στο Μαρκόπουλο.

    Στο μεταξύ, προφυλακιστέοι κρίθηκαν από τη δεύτερη ειδική ανακρίτρια, ο 22χρονος Παναγιώτης Αργυρού και ο 24χρονος Γεράσιμος Τσάκαλος που συνελήφθησαν τη Δευτέρα για την αποστολή παγιδευμένων φακέλων. Και οι δύο αρνήθηκαν να απολογηθούν δηλώνοντας στην ανακρίτρια ότι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία.

    Πρόταση για την παράδοση ανοιχτών δεμάτων τα οποία θα σφραγίζονται ενώπιον ταχυδρομικού υπαλλήλου -κατά το πρότυπο των συστημένων-, με ιδιαίτερη μέριμνα όμως στο απόρρητο των επικοινωνιών και την τυχόν καθυστέρηση στη διαβίβαση, διατυπώθηκε στη σημερινή σύσκεψη, υπό τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα. Η πρόταση θα τεθεί στο πλαίσιο της συζήτησης που εξελίσσεται στην ΕΕ σε επίπεδο Ταχυδρομείων και Πολιτικής Αεροπορίας,

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Μόνη επιλογή η πράσινη ανάπτυξη"

    Τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν την μεγαλύτερη ενεργειακή κατανάλωση στην Ευρώπη. Για παράδειγμα, ενώ έχουμε το ίδιο κλίμα, έχουμε σχεδόν 30% μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας από την Ισπανία και 50% σε σχέση με την Πορτογαλία και διπλάσια ή τριπλάσια σε σχέση με τις ανεπτυγμένες χώρες της Σκανδιναβίας. Τα στοιχεία αυτά επεσήμανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης του ΥΠΕΚΑ για την παρουσίαση του προγράμματος "Χτίζοντας το μέλλον".

    Χώρες όπως η Ελλάδα, πρόσθεσε, δεν έχουν άλλη επιλογή από το μοντέλο της πράσινης ανάπτυξης. "Συνδυάζουμε την προστασία του περιβάλλοντος με άλλη αναπτυξιακή λογική", ανέφερε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι το πρόγραμμα "Χτίζοντας το μέλλον" είναι το μεγαλύτερο και το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα επέμβασης στα κτίρια σε ολόκληρη την Ευρώπη, με δυνατότητα συμμετοχής όλων των πολιτών και με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής, να μειωθεί το κόστος διαβίωσης, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

    Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι το ενεργειακό κόστος είναι μεγαλύτερο για τα χαμηλά εισοδήματα, καθώς μόνο το 8% των φτωχών νοικοκυριών ζουν σε κτίρια με μόνωση έναντι 64% στα υψηλότερα εισοδήματα. Τα φτωχά νοικοκυριά πληρώνουν 127% παραπάνω για θέρμανση (κόστος θέρμανσης ανά μονάδα επιφάνειας) σε σχέση με τα υψηλότερα εισοδήματα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Μειωμένα δρομολόγια λόγω εκλογών

    Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώθηκε ότι, λόγω των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργήσουν ως εξής:

    - Στα λεωφορεία, αύριο Παρασκευή και τη Δευτέρα τα δρομολόγια θα είναι βασισμένα στο πρόγραμμα του Σαββάτου.

    - Στα τρόλεϊ, την Παρασκευή 5.11.2010, τα δρομολόγια θα είναι βασισμένα στο πρόγραμμα του Σαββάτου.

    - Στο Τραμ, το Σάββατο και την Κυριακή το πρόγραμμα δρομολόγησης θα είναι ανά 25' λεπτά ενώ την Δευτέρα 8.11.2010 θα είναι ανά 20' λεπτά.

    Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το μετρό θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα ισχύοντα προγράμματα δρομολόγησης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Εκβιαστικά διλήμματα"

    Για κοκορομαχία κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε δηλώσεις που έκανε στα γραφεία του κόμματός του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής. Επανάλαβε την προτασή του για οικουμενική κυβέρνηση,ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για εκβιαστικά διλήμματα.

    Χθες, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αναφέρθηκε στην κατάσταση της οικονομίας και υποστήριξε πως η γεωμετρική αύξηση των ακαλύπτων επιταγών, τα "λουκέτα" τα οποία μπαίνουν στα μαγαζιά, η ανυπαρξία κυκλοφορίας χρήματος είναι η ουσιαστική τρομοκρατία εις βάρος του εμπορίου και εις βάρος των επιχειρηματιών.

    Εκτίμησε δε, πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, πέρα από αυτά που λαμβάνει η κυβέρνηση και τα οποία - όπως υποστήριξε - επιδεινώνουν την κατάσταση, «πολύ φοβούμαι ότι η χώρα θα βρεθεί σε πλήρες αδιέξοδο».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 November 2010 - 13:30:27 UTC