Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον εισαγγελέα για τα παγιδευμένα πακέτα
  • [02] Αυξάνουν τα επιτόκια των ομολόγων
  • [03] Η ατζέντα της Τρίτη 2/11/2010

  • [01] Στον εισαγγελέα για τα παγιδευμένα πακέτα

    Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν χθες για την αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες ξένων χωρών στην Αθήνα και στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας τα δυο πιστόλια που είχαν στην κατοχή τους οι συλληφθέντες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί χτυπήματα της «Σέχτας» ή σε άλλες τρομοκρατικές ενέργειες.

    Όπως έγινε γνωστό, την ώρα της σύλληψής τους οι δύο νεαροί δεν προέβαλαν αντίσταση γιατί τους είχαν κυκλώσει οι αστυνομικοί, ενώ ο ένας τους προειδοποίησε ότι υπήρχε βόμβα. Όπως διαπιστώθηκε πως στο πακέτο που επρόκειτο να αποστελεί στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικόλα Σαρκοζί ανέγραφε ως αποστολέα τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, ενώ το δεύτερο που προοριζόταν για την βελγική πρεσβεία στην Αθήνα ανέγραφε ως αποστολέα την ΑCTΙΟΝ AID.

    Η τρίτη βόμβα που βρέθηκε στα γραφεία της ACS στην οδό Σπύρου Μερκούρη με προορισμό την ολλανδική πρεσβεία της Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες ανέγραφε ως αποστολέα πανεπιστημιακό καθηγητή.

    Τέλος δεν έχει διευκρινιστεί ποιόν χρησιμοποιούσαν ως αποστολέα οι δράστες στην βόμβα που εξερράγη στο γραφείο ταχυμεταφορών στην οδό Αστυδάμαντος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Αυξάνουν τα επιτόκια των ομολόγων

    Άνοδο σημειώνουν τα επιτόκια των ομολόγων της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας στον απόηχο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την περασμένη Παρασκευή, να δημιουργηθεί Μόνιμος Μηχανισμός Αντιμετώπισης Κρίσεων που θα προβλέπει μία διαδικασία αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

    Το spread του 10ετούς ομολόγου αναφοράς του ελληνικού Δημοσίου, διευρύνθηκε, αργά χθες το βράδυ, στις 865 μονάδες βάσης (8,65 εκατοστιαίες μονάδες) για να υποχωρήσει πριν από μισή ώρα στο επίπεδο των 840 μονάδων βάσης.

    Το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου αναφοράς της Ιρλανδίας έφτασε, χθες το βράδυ, στο 7,24%, που είναι το υψηλότερο μετά την ένταξη της χώρα στην ΟΝΕ, σημειώνοντας αύξηση 32 μονάδων βάσης.

    Αντίστοιχη ήταν η άνοδος και για το επιτόκιο του πορτογαλικού 10ετούς ομολόγου, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται σήμερα το πρωί στο 6,27%. Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, άνοδος σημειώθηκε και στο κόστος των ασφάλιστρων έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας (Credit Default Swaps, CDS).

    Το CDS για την Ελλάδα αυξήθηκε, χθες, κατά 37 μονάδες βάσης στις 831,5 μ.β., που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ στην περίπτωση της Ιρλανδίας ανέβηκε 22 μ.β. στις 495,5 μ.β.

    Τα σενάρια για την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας - σε μικρότερο βαθμό και της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας - αναζωπυρώθηκαν από τις αρχές της περασμένη εβδομάδας, κυρίως από Αμερικανούς οικονομολόγους και επενδυτές.

    Την άποψη αυτή αμφισβητεί ο διεθνής οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moodyβs, ο οποίος ανέφερε χθες ότι είναι πιθανό ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία θα αποφύγουν τη χρεοκοπία ή αναδιάρθρωση του χρέους τους, επειδή έχουν ισχυρή εγχώρια βάση τραπεζών και συνταξιοδοτικών ταμείων, που θα αγοράζουν τα κρατικά ομόλογά τους και σε δύσκολες περιόδους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Η ατζέντα της Τρίτη 2/11/2010

  • Επίσκεψη του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στα Γιάννενα

    14:00 - Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στην Κόνιτσα.

    15:00 - Περιφερειακή σύσκεψη με διεξαγωγή τριών εργαστηρίων: Κοινωνική, Αναπτυξιακή και Αγροτική Πολιτική (Ξενοδοχείο DU LΑC)

    18:30 - Ολομέλεια - Παρουσίαση συμπερασμάτων εργαστηρίων

    19:15 - Ομιλία υποψηφίου Περιφερειάρχη Ηπείρου, Βαγγέλη Αργύρη

    19:30 - Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου

  • Περιοδεία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σασμαρά στο Νομό Έβρου

    11:00 - Επίσκεψη στα εκλογικά κέντρα του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δ. Πέτροβιτς και του υποψήφιου Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Ευ. Λαμπάκη.

    12:45 - Επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο Ορεστιάδας.

    18:30 - Συνάντηση με το Δήμαρχο Διδυμοτείχου, κ. Χρ. Τοκαμάνη.

    20:00 - Ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

    11:00:00 Συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη. Αθήνα/ξενοδ. Αθενς Ακροπόλ (Ομόνοια)

    12:00:00 Εκδήλωση ΙΣΤΑΜΕ - "Προς ένα σύγχρονο σύστημα προμηθειών υγείας". Θα μιλήσουν οι: Ανδρέας Λοβέρδος, Φίλιππος Σαχινίδης, Ηλίας Μόσιαλος - Συντονιστής ο Μ. Τιμοσίδης. Αθήνα/ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7)

    12:00:00 Την παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης των έργων και παρεμβάσεων του Συνδυασμού του για τη δημιουργία μιας πλατιάς συμμαχίας και μιας καθαρής συμφωνίας για το αύριο της πόλης πραγματοποιεί ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μίχας. Πειραιάς/Δραγάτση 8, 8ος όρ.

    12:00:00 Ανακοίνωση του διεθνούς Βραβείου Ωνάση για την προστασία του περιβάλλοντος. Αθήνα/Ιδρυμα Ωνάση (Λ. Αμαλίας 56)

    12:00:00 Hμερίδα με θέμα "Σχεδιάζοντας στους ελεύθερους χώρους της πόλης μου" διοργανώνουν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ελευθερίου Κορδελιού σε συνεργασία με το δήμο Πολίχνης και το Γραφείο Παιδείας, με στόχο την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για τις εκπαιδευτικές δράσεις που έχουν αναπτυχθεί σε ελεύθερους χώρους. Θεσσαλονίκη/Αναψυκτήριο στρατ. Καρατάσσου

    12:00:00 Συνέντευξη Τύπου για το 23ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων. Θεσσαλονίκη/γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου (πλατ. Αριστοτέλους 4)

    12:00:00 Συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου με τους δημοσιογράφους. Θεσσαλονίκη/Νέο δημαρχείο, αίθουσα Συσκέψεων (Βασ. Γεωργίου 1).

    13:00:00 Κεντρική προεκλογική εκδήλωση του υποψηφίου δημάρχου της Αθήνας Γ. Καμίνη. Αθήνα/Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου

    13:00:00 Αντιπαράθεση μαθητών λυκείου της Γλυφάδας (εκπ. Γιαννόπουλου) για την αναγκαιότητα ή μη της παρέμβασης του ΔΝΤ στα οικονομικά της χώρας. Διοργανώνεται από την ΕΕ - Τη συζήτηση μεταξύ των παιδιών θα καθοδηγεί ξένος δημοσιογράφος, παρούσης της ευρωβουλευτού, Άννυς Ποδηματά. Αθήνα/εκπ. Γιαννόπουλου (Βασ. Γεωργίου Β΄ 39, Γλυφάδα)

    13:00:00 Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης θα συναντηθεί στο ΥΠΑΑΤ με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών. Αθήνα/Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Αχαρνών)

    13:00:00 Δεξίωση με την ευκαιρία του εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Λέσχη Αξιωματικών του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

    15:00:00 Συνάντηση του προέρδου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα με τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας κ.Pierre LAURENT. Αθήνα/γραφεία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ (Πλατεία Ελευθερίας 1)

    19:00:00 Ομιλία της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Στην συγκέντρωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Συν. Κέντρο "Ι. Βελλίδης"

    19:30:00 Συνέδριο "'Τι μας κληροδότησε η σκέψη του Φουκώ''. Διάλεξη του φιλοσόφου και καθηγητή Πανεπιστημίου Didier Eribon. Διοργανώνουν το Γαλλικό Ινστιτούτο και οι εκδόσεις της Εστίας

    19:30:00 Παρουσίαση του βιβλίου ''Η ελληνική κασέλα'' απο τον Αγγελο Δεληβοριά. Αθήνα/κτήριο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς

    20:30:00 Διεθνής Εκθεση Ταχυδρομικής Τέχνης (Mail Art), με τίτλο "Άνθρωπος, Χρώματα, Μουσική". Δεύτερος κύκλος. Διοργανώνουν η Ελληνική Αιματολογική Εταιρία και ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο προσφέρουν έργα τους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Αιματολογικής Εταιρείας "Δώρισε την ευκαιρία για ζωή", συμμετέχοντας στην προσπάθειά της να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό. Θεσσαλονίκη/Δημαρχείο, Πολυχώρος ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

    19:30:00 Ποδόσφαιρο-Τσάμπιονς Λιγκ (4η ημέρα): Ρούμπιν Καζάν-Παναθηναϊκός

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 November 2010 - 9:30:24 UTC