Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Εφυγε" ο Χάρης Πάτσης
  • [02] Αντίστροφη μέτρηση για τον Κλασικό Μαραθώνιο
  • [03] Τα αποτελέσματα του Κυπέλλου Ελλάδας
  • [04] Στο έλεος της χολέρας η Αϊτή
  • [05] Συμφωνούν για σχέδιο στήριξης
  • [06] Η επέτειος του "ΟΧΙ"
  • [07] Ολονύχτιες έρευνες

  • [01] "Εφυγε" ο Χάρης Πάτσης

    Εφυγε από τη ζωή, το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου, σε ηλικία 97 ετών, ο παιδαγωγός - συγγραφέας - εκδότης Χάρης Σ. Πάτσης.

    Ο Χάρης Σ. Πάτσης, γεννήθηκε στο Δήμο Θεσπρωτικού Πρεβέζης, σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή - Έδρα Παιδαγωγικής ενώ στη διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών του παρακολούθησε παράλληλα μαθήματα, στην Πάντειο και στη Γαλλική Ακαδημία.

    Χρημάτισε Αριστίνδιν Εκπαιδευτικός Σύμβουλος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και Διευθύνων Σύμβουλος του «Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών Ελλάδος», ενώ τιμήθηκε με το Α' Χρυσό Μετάλλιο Παιδείας, για τη συνεισφορά του στην άνοδο του πνευματικού επιπέδου του ελληνικού λαού.

    Οι εκδοτικές δραστηριότητες του ξεκίνησαν το 1945, με την ίδρυση του ομώνυμου εκδοτικού οργανισμού, ο οποίος εξέδωσε μεταξύ άλλων εκπαιδευτικών έργων και την 24τομη «Νέα Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια», την οποία αργότερα επέκτεινε σε 36τομη.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Αντίστροφη μέτρηση για τον Κλασικό Μαραθώνιο

    Η μεγάλη Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία κορυφαίων μετεχόντων αθλητών, αλλά και προσκεκλημένων θρύλων του Μαραθωνίου, σηματοδότησε την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για το εορταστικό τριήμερο της επετείου των 2.500 χρόνων, που ολοκληρώνεται την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, με τη διεξαγωγή του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

    Οι εκ των κορυφαίων μετεχόντων στον αγώνα της Κυριακής, Κενυάτες Τζόναθαν Κιπκορίρ, Σάμι Κοσγκέι και Τζέικομπ Γέιτορ και η Ρωσίδα Ολγκα Γκλοκ, οι προσκεκλημένοι Ρον Χιλ, Τζόαν Μπενόιτ, Ρόζα Μότα από τις μεγάλες μορφές του Μαραθωνίου και εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής και των χορηγών εξέφρασαν τη χαρά και την υπερηφάνεια τους για την παρουσία τους στην Αθήνα και στη διοργάνωση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Τα αποτελέσματα του Κυπέλλου Ελλάδας

    Σε αγώνες για τη Δ` φάση του Κυπέλλου Ελλάδας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Αναγέννηση Γιαννιτσών-Ατρόμητος 1-3

    Πιερικός-Αστέρας Τρίπολης 1-3

    ΟΦΗ-Ολυμπιακός Βόλου 0-1 παρ.

    Εθνικός Αστέρας-Ξάνθη 0-0 (4-2 πέναλτι)

    Εθνικός Πειραιά-Λάρισα 0-1

    Παναιτωλικός-Ηρακλής 0-2

    Παναχαϊκή-Καβάλα 0-2

    Αετός Σκύδρας-Πανσερραϊκός 0-2 παρ.

    ΠΑΣ Γιάννινα-Εργοτέλης 1-0

    Διαγόρας-Πανιώνιος 3-1

    Κοζάνη-Παναθηναϊκός 0-5

    Ηλιούπολη-Ολυμπιακός --Αναβλήθηκε--

    Τρίκαλα-¶ρης 1-1 (4-2 πέναλτι, κ.α. 1-1)

    Εορδαϊκός-ΠΑΟΚ 0-1 παρ.

    Πανθρακικός-ΑΕΚ 1-5

    Βέροια-Κέρκυρα 0-1

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Στο έλεος της χολέρας η Αϊτή

    Η επιδημία χολέρας στην Αϊτή προκάλεσε 305 θανάτους, ανακοίνωσαν οι αϊτινές αρχές, κάτι που σημαίνει ότι ο απολογισμός από την Τετάρτη έγινε βαρύτερος κατά 13 θανάτους, ενώ καταγράφηκαν άλλες 502 εισαγωγές στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που νοσούν από την ασθένεια να φθάσει τους 4.649.

    Οι αριθμοί αυτοί, που ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου από το γενικό διευθυντή του υπουργείου Υγείας της Αϊτής, Γκαμπριέλ Τιμοτέ, αφορούν την περίοδο 19-28 Οκτωβρίου.

    Ο απολογισμός δείχνει μία κάποια στασιμότητα του αριθμού των νέων θανάτων σε σχέση με τον προηγούμενο, ο οποίος κατέγραφε οκτώ νέους θανάτους και πάντα πολυάριθμες εισαγωγές σε νοσοκομεία. Χθες Τετάρτη, καταγράφηκαν 535 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Συμφωνούν για σχέδιο στήριξης

    Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν απόψε ένα σχέδιο δράσης χωρίς προηγούμενο προκειμένου να ενισχύσουν την κοινή δημοσιονομική πειθαρχία και έκριναν απαραίτητη τη δημιουργία ενός Ταμείου στήριξης των χωρών της ζώνης του ευρώ, δήλωσαν διπλωματικές πηγές.

    Η έκθεση που συνοψίζει το σύνολο του σχεδίου αυτού "εγκρίθηκε από τους ηγέτες της ΕΕ", δήλωσε μία από τις πηγές.

    "Είναι η συγκεφαλαίωση που έγινε από το Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ", πρόσθεσε άλλη διπλωματική πηγή.

    Το σχέδιο αυτό, που ετοιμαζόταν υπό την εποπτεία του προέδρου της ΕΕ από την περασμένη άνοιξη προκειμένου να σκληρύνει το ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας, αποτέλεσε ήδη αντικείμενο συμφωνίας των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα.

    Επίσης, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν επί της αρχής πως χρειάζονται περιορισμένες αλλαγές στη συνθήκη της Ένωσης προκειμένου να εξυπηρετηθεί η έκκληση της Γερμανία για τη δημιουργία ενός μόνιμου συστήματος διαχείρισης κρίσεων χρέους, δήλωσαν διπλωμάτες της ΕΕ.

    "Υπάρχει μια γενική συμφωνία γύρω από το τραπέζι ότι θα υπάρχει μια πιθανότητα περιορισμένων αλλαγών στη συνθήκη, κυρίως θέτοντας το μηχανισμό κρίσεων στην ευρωζώνη σε μία πιο στέρεη βάση", δήλωσε ένας διπλωμάτης της ΕΕ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Η επέτειος του "ΟΧΙ"

    Με την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και τη μαθητική στην Αθήνα ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

    «Έχουμε το ιστορικό καθήκον να διασφαλίσουμε στη νέα γενιά το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

    Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει: «Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και το πέρασμα απέναντι το οφείλουμε στους σημερινούς 18άρηδες που ξεκινούν το ταξίδι με το βάρος του χρέους στην πλάτη τους. Καλούνται να πληρώσουν έναν λογαριασμό για τον οποίο δεν έχουν καμία ευθύνη. Όσο πιο γρήγορα τους απαλλάξουμε από αυτό το άχθος, τόσο πιο γρήγορα θα ησυχάσει η συλλογική συνείδηση».

    «Σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης, που βιώνουμε όλοι μας, καλούμαστε να συμπορευθούμε καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την έξοδο από τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα. Έχουμε πράγματι να δώσουμε μάχες δύσκολες, που όμως, αν τις δώσουμε όλοι μαζί, θα βγούμε πιο δυνατοί από την παρούσα κρίση» τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππας Πετσάλνικος.

    Τις αναπόφευκτες συγκρίσεις του «χθες», του «ηχηρού όχι» της χώρας μας στην υποταγή στις δυνάμεις του ¶ξονα που οδήγησαν στον πόλεμο, με το «σήμερα» που η πατρίδα μας δίνει και πάλι μια «δύσκολη μάχη», επισημαίνει ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι και αυτή την μάχη έχουμε «ήδη αρχίσει να την κερδίζουμε, με κόπο, θυσίες και μεγάλες δυσκολίες» και εκφράζει την βεβαιότητά του ότι «όπως σε κάθε κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας, έτσι και σήμερα, θα τα καταφέρουμε».

    "Εμπνεόμαστε από το παράδειγμά τους και διδασκόμαστε από την Ιστορία μας. Και αυτό ισχύει, όσο ποτέ άλλοτε, στη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε", τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ. "Μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα μας από τη σημερινή καταχνιά και να διασφαλίσουμε μια νέα προοπτική Ανάταξης και Ελπίδας", καταλήγει στο μήνυμά του ο κ.Σαμαράς.

    «Η κάθε εποχή χρειάζεται τα δικά της ΟΧΙ. Σήμερα λέμε ΟΧΙ σε κάθε είδους επέμβαση. Όχι στη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Όχι στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων. ΌΧΙ στο μνημόνιο της κοινωνικής και οικονομικής χρεοκοπίας. ΟΧΙ στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. ΟΧΙ στην οικολογική καταστροφή του πλανήτη», αναφέρει η ΚΠΕ του ΣΥΝ.

  • ** Λόγω ίωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δεν παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη. Όπως έγινε γνωστό, κατόπιν συμβουλής του ιατρού του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απέχει από τις δραστηριότητές του ως το τέλος της εβδομάδας, για προληπτικούς λόγους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Ολονύχτιες έρευνες

    Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας θα συνεχιστούν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι έρευνες για τον εντοπισμό του 55χρονου ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

    Συγκεκριμένα, μαζί με την σύζυγό του, προσπάθησε να μετακινήσει με τον 24χρονο γιο του, αστυνομικό στο Α.Τ.Βάρης, το αυτοκίνητό του που είχε ακινητοποιηθεί στον «φουσκωμένο» χείμαρρο μετά από ισχυρή βροχόπτωση. Η οικογένεια όμως παρασύρθηκε από τα νερά με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να αγνοείται μέχρι αργά το βράδυ ο πατέρας.

    Η μητέρα εντοπίστηκε και διεσώθη πρώτη ενώ ο γιος, που κατάφερε να πιαστεί από κλαδιά, διεσώθη με την βοήθεια του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου και ενός κατοίκου της περιοχής.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 October 2010 - 17:07:35 UTC