Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκκληση Κ.Παπούλια για τον Τάρεκ Αζίζ
  • [02] Με την κάλυψη των Ταμείων
  • [03] Παράταση για "επαναπατρισμό" κεφαλαίων
  • [04] Κερδοσκοπία και πολυεθνικές

  • [01] Έκκληση Κ.Παπούλια για τον Τάρεκ Αζίζ

    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απηύθυνε έκκληση προς τον Πρόεδρο του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί να παρέμβει «δια την μη εκτέλεση της θανατικής ποινής που επεβλήθη εις τον πρώην Υπουργό των Εξωτερικών του Ιράκ κ. Τάρεκ Αζίζ", αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

    Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι "εις το μήνυμά του ο κ.Πρόεδρος υπογραμμίζει ότι μία τέτοια χειρονομία θα εκτιμηθεί δεόντως από τους φίλους του Ιράκ στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και διεθνώς και θα καταδείξει την διαφορά μεταξύ του δημοκρατικού παρόντος και του παρελθόντος της χώρας".-

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Με την κάλυψη των Ταμείων

    Με ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, θα χορηγούνται στο εξής από τα Ταμεια, τα φάρμακα για τη διακοπή του καπνίσματος, σε όσους προσφεύγουν στα ιατρεία καπνίσματος, αλλά και σε ανθρώπους με σοβαρά νοσήματα, όπως ισχαιμία του μυοκαρδίου, διαβήτης και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

    Οπως είπε ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ.Ι. Τούντας, οι γιατροί των δημόσιων ιατρείων διακοπής του καπνίσματος θα κρίνουν εάν θα πρέπει να χορηγούν τα φάρμακα αυτά μέσω των ταμείων.

    Το ποσοστό συμμετοχής στη τιμή του φαρμάκου θα είναι 25%, όταν πρόκειται για καπνιστές με τα παραπάνω σοβαρά νοσήματα και 75% για όσους προσφεύγουν στα ιατρεία διακοπής, και δεν αντιμετωπίζουν άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

    Ο κ. Τούντας είπε ότι υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από αρκετούς πολίτες για τα δημόσια ιατρεία διακοπής του καπνίσματος.

    Οσον αφορά την εφαρμογή του νέου αντικαπνιστικού νόμου, ο υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Μιχάλης Τιμοσίδης, είπε ότι το υπουργείο θα είναι έτοιμο σε λίγες ημέρες να δώσει απολογιστικά στοιχεία από την εφαρμογή του νόμου, παρότι υποστήριξε ότι "δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα των ελέγχων, αλλά εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εφαρμοστεί ο νόμος που αλλάζει κουλτούρες και νοοτροπίες ετών".

    Μαλιστα τόνισε ότι "πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη για την απαγόρευση καπνίσματος στο αυτοκίνητο, όταν υπάρχουν παιδιά κάτω των δώδεκα ετών".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Παράταση για "επαναπατρισμό" κεφαλαίων

    Τροπολογία με την οποία παρατείνεται για ενάμισι μήνα (μέχρι την 31η Δεκεμβρίου), η προθεσμία «επαναπατρισμού» κεφαλαίων από την αλλοδαπή, κατατέθηκε σήμερα, προκειμένου να προστεθεί στο σχέδιο νόμου για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

    Με την τροπολογία, παρατείνεται επίσης μέχρι τα τέλη του έτους η προθεσμία για απόδοση του φόρου για τα κεφάλαια που παραμένουν κατατεθειμένα σε τράπεζες της αλλοδαπής, αντικαθίσταται μέρος των ομολόγων πενταετούς διάρκειας του Δημοσίου, (που είχαν εκδοθεί για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΤΕΜΠΜΕ) με ομόλογα ίσης ονομαστικής αξίας αλλά διάρκειας δέκα ετών - και διευκρινίζεται πως θεωρείται έγκυρη η δήλωση για την μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά προς την εταιρεία Abu Dabi Mar L.L.C. ή την Prininvest Shipbuilding SARL.

    Ρύθμιση ημιυπαίθριων

    Το ενδεχόμενο παράτασης για την ταχυδρομική αποστολή των αιτήσεων για τη ρύθμιση περιπτώσεων χώρων που έχουν αλλάξει χρήση, καθώς και της επέκτασης των δόσεων για την καταβολή προστίμων από όσους ενταχθούν στη ρύθμιση, εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Σε συνάντησή του με δημοσιογράφους, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Σηφουνάκης είπε πως «προς το παρόν, δεν τίθεται θέμα παράτασης» της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων για ρύθμιση ημιυπαίθριων χώρων, ωστόσο ενημέρωσε ότι διερευνάται νομικά το ενδεχόμενο η καταληκτική ημερομηνία για την ταχυδρομική αποστολή των αιτήσεων για ρύθμιση -31 Οκτωβρίου- που προβλέπει ο νόμος, να μετεταθεί για τις 31 Δεκεμβρίου του 2010.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Κερδοσκοπία και πολυεθνικές

    Τη στιγμή που οι μισθοί στη χώρα μας έχουν μειωθεί, οι Έλληνες εξακολουθούν να ακριβοπληρώνουν τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για το λόγο αυτό, οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και οι καταναλωτικές οργανώσεις κάνουν σαφές ότι θα στηρίξουν κάθε ενέργεια του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενάντια στην κερδοσκοπία και τις εναρμονισμένες πρακτικές των ενδοομιλικών συναλλαγών των πολυεθνικών εταιριών.

    "Οι πολυεθνικές κάνουν "πάρτυ" με τη δραστηριοποίησή τους στην ελληνική αγορά", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος, κ. Μιχάλης Τσιφάκης, σημειώνοντας ότι αυτές διαμορφώνουν τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα, για καθαρά φορολογικούς λόγους.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), κ. Νίκος Τσεμπερλίδης, επισήμανε ότι οι πολυεθνικές μπορούν να κερδοσκοπούν στην Ελλάδα, καθώς ελέγχουν μεγάλα κομμάτια της αγοράς και διακινούν σχεδόν το 80% των προϊόντων, που κυκλοφορούν.

    Σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, που συνέκρινε τις τιμές 70 προϊόντων σε έξι χώρες (Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Κύπρο, Σλοβενία και Ελλάδα), πολλά προϊόντα πολυεθνικών ομίλων πωλούνται πανάκριβα στην ελληνική αγορά.

    Από την έρευνα προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι στην Ελλάδα, το γιαούρτι κοστίζει 65% ακριβότερα σε σχέση με τη Γαλλία, το φρέσκο γάλα το αγοράζουμε 21% ακριβότερα σε σχέση με τη Γερμανία, η οδοντόκρεμα κοστίζει 88% ακριβότερα σε σχέση με τη Γαλλία, ενώ το παιδικό γάλα σε σκόνη το αγοράζουμε 83% ακριβότερα σε σχέση με την Ισπανία.

    Από την πλευρά τους, οι διοικήσεις των πολυεθνικών εταιριών αναφέρουν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα συναντά πολλά και ανυπέρβλητα εμπόδια. Όπως υποστηρίζουν, το υψηλό λειτουργικό κόστος, οι συνεχείς αυξήσεις των φόρων και το υψηλό κόστος μεταφοράς, καθιστούν αδύνατη τη μείωση των τιμών των προϊόντων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 October 2010 - 12:35:25 UTC