Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤτΕ: Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέους φόρους
  • [02] Τριήμερες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
  • [03] Η ατζέντα της Τρίτης 26/10/2010
  • [04] Καταθέσεις στο Μόναχο για τη Siemens

  • [01] ΤτΕ: Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέους φόρους

    Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αύξηση των φορολογικών συντελεστών και για την επιτυχή έκβαση του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής, που εφαρμόζει η χώρα μας από τον περασμένο Μάιο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος θέτει δύο προϋποθέσεις στην ενδιάμεση Εκθεση της ΤτΕ για τη Νομισματική Πολιτική που υποβλήθηκε σήμερα στη Βουλή και στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η πρώτη εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση επιτυχίας του Προγράμματος είναι η επάρκεια και η αποτελεσματικότητα των μηχανισμών που καλούνται να το εφαρμόσουν.

    Η δεύτερη απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εξασφάλιση της συνέχειας της εφαρμογής του Προγράμματος Σταθερότητας.

    Η Έκθεση αναφέρει ότι απαιτείται μια συνολική, ριζική ανασυγκρότηση του κράτους πάνω σε νέες βάσεις, έτσι ώστε οι λειτουργίες του να μην αντιστρατεύονται τη δημιουργική πρωτοβουλία αλλά, αντίθετα, να την ενθαρρύνουν.

    Ταυτοχρόνα όμως -όπως σημειώνεται- απαιτείται ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη που θα καταδεικνύει πειστικά ότι η ελληνική οικονομία μπορεί ν΄ανακάμψει γρήγορα και στη συνέχεια ν΄αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς στηριζόμενη σε υγιείς βάσεις.

    Η ΤτΕ προειδοποιεί ότι ο δρόμος για την ανάπτυξη θα είναι μακρύς και επίπονος. Για φέτος προβλέπεται συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 4%, ενώ προβλέπεται συνέχιση της ύφεσης και το 2011 αν και με μικρότερη ένταση.

    Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του Δημοσίου Χρέους επισημαίνοντας ότι η επιφυλακτικότητα των αγορών τροφοδοτείται και από αναλύσεις που θεωρούν αναπόφευκτη την αναδιάρθρωση του χρέους, προεξοφλώντας ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα είναι καθηλωμένοι σε χαμηλό επίπεδο.

    Για τις εξελίξεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα ο διοικητής της ΤτΕ τάσσεται υπέρ των στρατηγικών συνεργασιών και των συγχωνεύσεων. Εκτιμά ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες οφείλονται κυρίως στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.

    Ταυτοχρόνως ο διοικητής της ΤτΕ κάλεσε τις Τράπεζες να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα και να λάβουν υπόψη τους ότι, ακόμη και όταν η οικονομική δραστηριότητα επανέλθει σε ανοδική πορεία, ο ρυθμός επέκτασης των τραπεζικών εργασιών θα διαμορφωθεί σε επίπεδο χαμηλότερο εκείνου που είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν, πριν από την κρίση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Τριήμερες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

    Με τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ξεκίνησαν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη με την στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ αύριο, στις 11 το πρωί θα γίνει η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή.

    Βρισκόμαστε και σήμερα σε μια ιστορική καμπή, γιατί δίνουμε τη μάχη για την απελευθέρωση της χώρας από κάθε είδους δουλεία και επιτήρηση, επισήμανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη δοξολογία.

    Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνησή του για να βγει η χώρα από την κρίση, καθως και στη μεταρρύθμιση που φέρνει ο «Καλλικράτης».

    «Ο νέος αυτός αυτοδιοικητικός θεσμός που σπάει τα δεσμά μιας εξάρτησης πελατειακής και συγκεντρωτισμού και δίνει φτερά στην περιφέρεια ... Αυτό ακριβώς κάνουμε: Απελευθερώνουμε δυνάμεις και μαζί δίνουμε τη μάχη να φτιάξουμε την Ελλάδα που θα είναι μια Ελλάδα ευημερίας, κοινωνικής δικαιοσύνης διαφάνειας και δημοκρατίας. Αυτή είναι η βούληση του ελληνικού λαού, αυτή τη βούληση υπηρετούμε και θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός.

    «Τιμούμε σήμερα την πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας που γιορτάζει. Μια τέτοια μέρα δεν θα μπορούσα να λείψω από την Θεσσαλονίκη. Μία Θεσσαλονίκη που έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει το κέντρο, το επίκεντρο των μεγάλων αναπτυξιακών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή. Και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος και ο προορισμός όλων των κομμάτων πέρα και πάνω από ιδεολογίες», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου.

    Την δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου εκτός του πρωθυπουργού και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρακολούθησαν επίσης ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

    Λόγω ίωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δεν θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη. Όπως έγινε γνωστό, κατόπιν συμβουλής του ιατρού του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απέχει από τις δραστηριότητές του ως το τέλος της εβδομάδας, για προληπτικούς λόγους.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Η ατζέντα της Τρίτης 26/10/2010

  • Βουλευτές της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Ζήμενς και ο εισαγγελέας κ. Θεοδώρoυ θα εξετάσουν μέλη της διοίκησης Siemens καθώς και τους κκ Χριστοφοράκο, Σίκατζεκ, Κουτσενρόιτερ. Γερμανία/Μόναχο

  • Επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της επετείου για την απελευθέρωση της πόλης και τη γιορτή του πολιούχου Αγίου της. Θα παραστεί στη Δοξολογία για τον Εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου.

  • Επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της επετείου για την απελευθέρωση της πόλης και τη γιορτή του πολιούχου Αγίου της. Θα παραστεί στην πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

  • Εορτασμός της 26ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

    08.00 - Επίσημη έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο, παρουσία του Νομάρχη Θεσσαλονίκης και μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

    11.00 - Δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές Επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της 28ης Οκτωβρίου.

  • Ο ΥΦΥΠΕΞ Σπύρος Κουβέλης συμμετέσχει στις εργασίες του Επιχειρηματικού Φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα, πρόκειται να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων, μεταξύ των οποίων και η TUGIAG (Σύνδεσμος Νέων Τούρκων Επιχειρηματιών). Στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Φόρουμ θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΟΜΕΧ και του αντίστοιχου τουρκικού φορέα KOGSEB. Τουρκία/Κωνσταντινούπολη

    09:00:00 Ημερίδα για τις «Ασφαλείς Εργασίες Συντήρησης», στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Ασφάλεια & Υγεία στην Εργασία 2010 που γίνεται ταυτόχρονα σε όλα τα Κράτη-Μέλη της ΕΕ, οργανώνει η Γενική Διεύθυνση Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Αθήνα/ξενοδοχείο Athens Imperial (πλατεία Καραϊσκάκη)

    09:30:00 Ομιλία υφυπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γ.Μανιάτη με θέμα χωροταξικές και πολεοδομικές παρεμβάσεις που θα κάνουν την πράσινη ανάπτυξη πράξη στο Συνέδριο prodexpo. Αθήνα/ξενοδ. Caravel

    09:45:00 Συνάντηση αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ Ν. Σηφουνάκη με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους για το περιβάλλον. Αθήνα/ΥΠΕΚΑ (Αμαλιάδος 17 4ος όροφος)

    11:00:00 Συνέντευξη Τύπου του πρόεδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με θέμα «Η απάντηση της Αριστεράς στη συνέντευξη του πρωθυπουργού μπροστά στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου». Αθήνα/ξενοδοχείο IMPERIAL (πλατεία Καραϊσκάκη)

    12:00:00 Συνέντευξη της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό, με αφορμή τις επιθέσεις σε βάρος των Α. Αλαβάνου και Ε. Πορτάλιου. Αθήνα/γραφεία ΟΤΟΕ (Σίνα 16)

    12:00:00 Συνέντευξη Τύπου για την αντικαπνιστική εκστρατεία της ΕΕ. Αθήνα/Υπουργείο Υγείας (οδός Αριστοτέλους)

    12:30:00 Συνέντευξη Τύπου για τον εορτασμό της Ημέρας της Διαφορετικότητας, οργανώνει η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας "Για τη Διαφορετικότητα - κατά των Διακρίσεων". Αθήνα/γραφεία Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Βασ. Σοφίας 2)

    13:00:00 Συνέντευξη Τύπου, της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού μπροστά στις εκλογές της 7 Νοέμβρη/Αθήνα/κεντρικά γραφεία ΚΚΕ (Περισσός)

    13:00:00 Πρώτη παρουσίαση της "Νίκης του Καλλιμάχου'' στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως

    17:00:00 Συζήτηση για την όπερα "Μαραθών-Σαλαμίς". Ενας μουσικολόγος, μια πιανίστα, ενας σκηνοθέτης, ένας μαέστρος και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Λυρικής συζητούν κα προσκαλούν το κοινό να μάθε τα μυστικά της όπερας "Μαραθών-Σαλαμίς". Αθήνα/Λυρική Σκηνή

    18:30:00 Επίσημος εορτασμός της ημέρας του Αγίου Δημητρίου, της 98ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης και του έπους του '40. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Μαρωνίτης με θέμα "Άνθρωποι εν πολέμω". Στην εκδήλωση θα ακουστεί, από την Ορχήστρα του Πανεπιστημίου και υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Δημόπουλου, το έργο του καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Χρήστου Σαμαρά, με τίτλο "Μακεδονική Ραψωδία". Θεσσαλονίκη/Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ

    19:00:00 ''Πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών'' με αφορμή την 28η Οκτωβρίου. Ομιλία του ακαδημαϊκού Θανάση Βαλτινού με τίτλο ''Το πλατύ ποτάμι''. Αθήνα/Ακαδημία Αθηνών

    19:00:00 "Διάλογος με τον Μίκη Θεοδωράκη". Ο συνθέτης θα μιλήσει απεθείας με το κοινό, προσκεκλημένος στη σειρά συζητήσεων "Διάλογος" με τον Γιώργο Μαλούχο. Αθήνα/Ιδρυμα Θεοχαράκη.

    20:00:00 Εκθεση του Ινστιτούτου Γκαίτε "100 χρόνια Deutscher Werkbund (1907-2007)" -Σύνδεσμος Γερμανών Eπιτηδευματιών- σε συνεργασία με το Μουσείο Αρχιτεκτονικής του Τεχνικού Παν/μίου του Μονάχου, το Ινστιτούτο Εξωτερικών Σχέσεων της Γερμανίας και το Μουσείο Μπενάκη. Παρουσίαση απο το Ελληννικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής. Μιλούν Ελληνες και Γερμανοί αρχιτέκτονες. Αθήνα/Μουσείο Μπενάκη ( Πειραιώς και Ανδρονίκου) Κοινοβουλευτικό έργο. Αθήνα/Μέγαρο Βουλής

    09:30 (223) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ: Προγραμματισμός του έργου της Επιτροπής.

    11:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: Προγραμματισμός του έργου της Επιτροπής.

    11:00 (Γερουσίας) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: Διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Θα παραστεί ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στην Ελλάδα, κ. Λούο Λινκουάν.

    12:00 (150) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ "ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ": Εξέταση μαρτύρων.

    16:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ: Ενημέρωση από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο, σχετικά με τη στρατηγική για την προώθηση της χώρας στο εξωτερικό.

    18:00 (ολομέλεια) Αναφορές-ερωτήσεις

    19:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Αναδιάρθρωση, εξυγίανση και ανάπτυξη του ομίλου ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άλλες διατάξεις για το σιδηροδρομικό τομέα." (2/2) ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

    12:00:00 Γενική Γραμματεία Αθλητισμού-Συνέντευξη Πάνου Μπιτσαξή. Αθήνα/Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Λεωφόρος Κηφισίας)

  • Ποδόσφαιρο-Κύπελλο Ελλάδας (Δ' φάση)

    14:00 Αναγέννηση Γιαννιτσών-Ατρόμητος

    15:00 Πιερικός-Αστέρας Τρίπολης

    17:00 ΟΦΗ-Ολυμπιακός Βόλου

    17:00 Εθνικός Αστέρας-Ξάνθη

    20:00 Εθνικός Πειραιά-Λάρισα

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Καταθέσεις στο Μόναχο για τη Siemens

    Με τον Ράινχαρτ Σίκατσεκ άρχισαν σήμερα στο Μόναχο οι καταθέσεις βασικών μαρτύρων στο κλιμάκιο της εξεταστικής επιτροπής της βουλής για την υπόθεση της Siemens. Ο βασικός διαχειριστής των «μαύρων» ταμείων της Siemens Ράιχαρτ Σίκατσεκ καταθέτει στη βάση γραπτών ερωτήσεων που έχουν υποβληθεί από τα μέλη της επιτροπής.

    Το απόγευμα θα εμφανιστούν ενώπιον της επιτροπής εκ μέρους της Siemens το μέλος του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Πέτερ Σόλμσεν και ο επικεφαλής της επιτροπής εσωτερικού ελέγχου της Siemens, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Τέο Βάιγκελ.

    Η εισαγγελία του Μονάχου που έχει χειριστεί την υπόθεση των «μαύρων» ταμείων της Siemens παρέχει διευκολύνσεις στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής που έχει ζητήσει η Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας Τόμας Σταϊνγκράους-Κοχ αρνήθηκε οιαδήποτε τοποθέτηση, «ούτε επί του περιεχομένου, ούτε επί της ουσίας». Υπογράμμισε σχετικά ότι «η εξέταση των μαρτύρων δεν είναι δική μας υπόθεση», αλλά υπόθεση των ελληνικών αρχών.

    Ο πρώην διευθυντής της Siemens Ελλάδος Μιχάλη Χριστοφοράκος θα εξεταστεί αύριο Τετάρτη.

    Το κλιμάκιο της εξεταστικής επιτροπής που βρίσκεται στο Μόναχο αποτελείται από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βάσω Τσόνογλου, Λεωνίδα Γρηγοράκο, Δημήτρη Παπουτσή, τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κων. Τζαβάρα, Μαρία Κόλια-Τσαρούχα και Γρηγόρη Αποστολάκο, το βουλευτή του ΚΚΕ Αθ. Παφίλη και το βουλευτή του ΛΑΟΣ Κων. Αϊβαλιώτη.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 October 2010 - 10:30:24 UTC