Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ενότητα για τη σωτηρία της χώρας"
  • [02] Σαμαράς: "Ερχεται νέα φοροκαταιγίδα"
  • [03] Η ατζέντα της Τρίτης 19/10/2010
  • [04] Ένας νεκρός από την κακοκαιρία

  • [01] "Ενότητα για τη σωτηρία της χώρας"

    Ενότητα, ζήτησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρεου από τους κοινωνικούς εταίρους, για "να ολοκληρώσουμε φέτος τις μεγάλες αλλαγές, ώστε το 2011 να είναι το τέλος της ύφεσης".

    Οφείλουμε να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο και να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της οικονομίας, είπε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων, όπου παρουσιάζει τις βασικές προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τις δράσεις για τη διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, και υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για αλλαγές, ώστε να δημιουργήσουμε ένα κράτος ευέλικτο και αποτελεσματικό που θα είναι αρωγός στις ανάγκες κάθε πολίτη.

    Είμαστε μπροστά σε ένα κομβικό σημείο, τόνισε ο κ. Παπανδρέου. "Ή συνεχίζουμε μπροστά για τη σωτηρία της χώρας και την αναμόρφωση της οικονομίας, δηλαδή να χτυπήσουμε τα αίτια της κρίσης, ή γυρίζουμε πίσω στη χρεοκοπία", υπογράμμισε.

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ανεργία ως το υπ΄αριθμόν ένα πρόβλημα της χώρας και έδωσε έμφαση στους νέους και τις γυναίκες που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία.

    Παρουσίασε δεκαεπτά προγράμματα του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας, που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και ζήτησε από τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων να υποβάλουν τις προτάσεις τους και να βοηθήσουν στην εφαρμογή των προγραμμάτων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Σαμαράς: "Ερχεται νέα φοροκαταιγίδα"

    Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι ετοιμάζει νέα σκληρά φορολογικά μέτρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στο Χαλάνδρι.

    Στη σύντομη ομιλία του, στο δημαρχείο Χαλανδρίου, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει την κοινωνία για νέα φορολογικά μέτρα, με καινούργια καταιγίδα, λουκέτα, ασφυξία, ανεργία.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, κάλεσε και πάλι τους πολίτες στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίξουν το πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο, όπως είπε, οδηγεί στην ανάπτυξη, και να καταψηφίσουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

    "Το δικό μας το αντίδοτο είναι η ανάπτυξη", τόνισε ο κ. Σαμαράς εκφράζοντας την εκτίμηση πως "ο ελληνικός λαός τη σημαία της ανάπτυξης θα υψώσει και θα δείξει 'κόκκινη κάρτα' στο ΠΑΣΟΚ και στα λανθασμένα μέτρα στα οποία επιμένει".

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, στη συνέχεια, επισκέφθηκε καταστήματα και συνομίλησε με κατοίκους στην αγορά του Χαλανδρίου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Η ατζέντα της Τρίτης 19/10/2010

  • Περιοδεία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Λαμία

    09:30:00 Επίσκεψη στο ΙΚΑ Λαμίας

    10:30:00 Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Λαμίας - Δηλώσεις στα ΜΜΕ

  • 12ο Συνέδριο Info-ComWorld με κεντρικό θέμα «Ψηφιακή Ελλάδα: στο σταυροδρόμι της ευρυζωνικής ανάπτυξης». Αθήνα.ξενοδοχείο Divani Caravel

    09:30:00 Συμπόσιο με θεμα την Ευρωπαϊκή ψηφιακή βιβλιοθήκη, διοργανώνεται απο τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σε συνεργασία με το ΕΘνικό Κέντρο τεκμηρίωσης. Tελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Αθήνα/Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Βασ.Κωνσταντίνου 48)

    09:45:00 υνέδριο ΣΕΤΕ με θέμα: "Τουρισμός και Ανάπτυξη". Θα μιλήσουν οι υπουργοί Μ. Χρυσοχοϊδης, Λ. Κατσέλη, Π. Γερουλάνος, Γ. Νικητιάδης. Αθήνα/Βουλιαγμένη/ξενοδοχείο Αστέρας

    10:00:00 Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης θα συναντηθεί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Βενιζέλο. Αθήνα/ΥΕΘΑ

    11:00:00 Περιοδεία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στο Χαλάνδρι. Σημείο Εκκίνησης Δημαρχείο Χαλανδρίου (Αγ. Γεωργίου 30 & Αριστείδου)

    10:00:00 Πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων και των ηθοποιοιών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) στη γενική γραμματεία Μακεδονίας Θράκης. Θεσσαλονίκη

    11:30:00 Κοινή Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης και ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, με θέμα την παραχώρηση δώδεκα απινιδωτών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προς το Υπουργείο Υγείας. Αθήνα/Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Δομοκού 5)

    11:30:00 Συνέντευξη Τύπου της νομαρχιακής επιτροπής Α ' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θεσσαλονίκη/γραφεία νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ, 7ος ορ. (Βασιλέως Ηρακλείου 30)

    12:00:00 Συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους προέδρους της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας (ΟΚΕ), Χρήστο Πολυζωγόπουλο, της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), Γιάννη Παναγόπουλο, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Δημήτρη Ασημακόπουλο, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρη Δασκαλόπουλο, της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλη Κορκίδη και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Νίκο Αγγελόπουλο. Στη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, θα παρουσιαστούν οι βασικές προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της ανεργίας και δράσεις για τη διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου

    12:00:00 Συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση και τις προοπτικές των έργων ΑΠΕ, της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη. Στη συνέντευξη θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Νίκος Βασιλάκος και ο πρόεδρος του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, Μιχάλης Παπαδόπουλος. Αθήνα/ΥΠΕΚΑ (Μεσογείων 119)

    12:00:00 Ενημέρωση δημοσιογράφων από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Θεσσαλονίκη/νέο δημαρχείο (Βασ. Γεωργίου 1Α, κτίριο Α)

    12:00:00 Συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Μπακατσέλου. Θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της νέας έρευνας οικονομικής συγκυρίας του νομού Θεσσαλονίκης ("Βαρόμετρο ΕΒΕΘ") - της δεύτερης για το 2010. Θεσσαλονίκη/ΕΒΕΘ, αίθουσα εκδηλώσεων(Τσιμισκή 29, 2ος όροφος)

    12:30:00 Ομιλία της γγ του ΚΚΕ Αλέκας σε συγκέντρωση των Οργανώσεων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ του Κόμματος και της ΚΝΕ Αθήνα/Νομική Σχολή (αίθουσα Οικονομίδου)

    12:30:00 Παρουσίαση του βιβλίου "Ηταν κάποτε ένας πόλεμος" - Χαιρετισμοί από Ευ. Βενιζέλο και Γ. Πεταλωτή. Αθήνα/Πολεμικό Μουσείο

    12:30:00 Ιδρυμα Θεοχαράκη - Παρουσίαση προγράμματος για τη χειμερινή σεζόν 2010-11. Αθήνα/Βασ.Σοφίας

    12:30:00 Συνέντευξη του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, με θέμα ο διάλογος για την κεντροδεξιά. Αθήνα/γραφεία ΛΑΟΣ

    13:00:00 Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη», από την υποψήφια δήμαρχο Αθηναίων Ελένη Πορτάλιου. Αθήνα/«BARTESERA» (Κολοκοτρώνη 25-στοά)

    14:00:00 Συνέντευξη τύπου της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, και του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουτρουμάνη, μαζί με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια. Θα εξειδικευτούν οι κατευθύνσεις πολιτικής και τα προγράμματα που προωθούνται για την άμεση στήριξη της εργασίας. Αθήνα/Υπουργείο Εργασίας, 4ος ορ. (Σταδίου 29)

    15:00:00 Συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας του ΠΑΣΟΚ, με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από τον υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, για το νομοσχέδιο "Επιτάχυνση και διαφάνεια υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων".

    16:00:00 Συνεδρίαση του Κ.Τ.Ε. Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το νομοσχέδιο "Σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, και Γενικής Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας, εποπτεία και βελτίωση του θεσμού του Τεχνικού Ελέγχου οχημάτων για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας και την προστασία του περιβάλλοντος, Κύρωση Σύμβασης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Ο.Α.Σ.Θ. και άλλες διατάξεις".

    19:00:00 Ομιλία του Ακαδημαϊκού Β. Μαρκεζίνη με θέμα "Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα". Η εκδήλωση διοργανώνεται από το ίδρυμα "Αικατερίνης Λασκαρίδη". Αθήνα/ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία

    20:00:00 Παρουσίαση του βιβλίου "Διερευνώντας την Τοπική Ιστορία της Θεσσαλονίκης: Απόψεις, στάσεις και γνωστικό επίπεδο μαθητών/τριών και η επίδραση της οικογένειας και του σχολείου στη διαμόρφωσή τους" από τον δ δήμαρχος Θεσσαλονίκη και το Κέντρο Ιστορίας του δήμου. Θεσσαλονίκη/Κέντρο Ιστορίας

    20:00:00 Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης σε συνεργασία με τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, διοργανώνει στο βιβλιοπωλείο του, στη Θεσσαλονίκη, μια βραδιά αφιερωμένη στις σύγχρονες αναζητήσεις και προοπτικές της ιστοριογραφίας του νεοελληνικού θεάτρου. Θεσσαλονίκη/Τσιμισκή 11

    21:00:00 Συγκέντρωση των εργαζόμενων και των ηθοποιοιών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ). Θα παιχθούν αποσπάσματα από το έργο 'Μπαντα-ρισμένοι'. Θεσσαλονίκη/λατεία Αριστοτέλους (μπροστά από το Ολύμπιον)

    21:00:00 Απονομή κινηματογραφικών βραβείων Φεστιβάλ digital. Αθήνα/σινεμά ''Οπερα" ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • Ποδόσφαιρο-Τσάμπιονς Λιγκ (3η ημέρα)

    5ος όμιλος

    Ρόμα - Βασιλεία

    Μπάγερν - Κλουζ

    6ος όμιλος

    Σπαρτάκ Μόσχας - Τσέλσι

    Μαρσέιγ - Ζίλινα

    7ος όμιλος

    Αγιαξ - Οσέρ

    Ρεάλ Μαδρίτης - Μίλαν

    8ος όμιλος

    Μπράγκα - Παρτιζάν

    Αρσεναλ - Σαχτάρ Ντόνετσκ

    12:00:00 Κλασικός Μαραθώνιος Αθήνας-Συνέντευξη του ΣΕΓΑΣ. Αθήνα/ξεν.Κάραβελ (αίθουσα Ορίζων)

    17:00:00 Ποδόσφαιρο-Τσάμπιονς Λιγκ-Συνέντευξη Τύπου του προπονητή του Παναθηναϊκού Νίκου Νιόπλια. Αθήνα/ΟΑΚΑ

    17:30:00 Ποδόσφαιρο-Τσάμπιονς Λιγκ-Συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Ρούμπιν Καζάν Κούρμπαν Μπερντίεφ

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Ένας νεκρός από την κακοκαιρία

    Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξακολουθεί να βρίσκεται η Χίος, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε χθες το νησί, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός ηλικιωμένου.

    Στοι νησί μεταβαίνουν ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας και η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Ελπίδα Τσουρή, οι οποίοι μαζί με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Σοφία Θεολογίτου, θα επισκεφτούν τις περιοχές που έχουν πληγεί.

    Σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης και καταγραφή των ζημιών.

    Προβλήματα από την κακοκαιρία προκλήθηκαν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

    Στη Ζάκυνθο, ανεμοστρόβιλος "χτύπησε" το νησί για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες. Στο στόχαστρό του βρέθηκαν τα χωριά Βανάτο και Σαρακηνάδο, όπου προκλήθηκαν πτώσεις δέντρων.

    Νεαρή Αγγλίδα τραυματίστηκε ελαφρά, από θραύση γυαλιών, αλλά δεν θεωρήθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο νοσοκομείο.

    Στην Κορινθία, πλημμύρισαν σπίτια σε οικισμούς των Δήμων, για τέταρτη φορά μέσα σβ ένα μήνα και διακόπηκε για αρκετή ώρα, λόγω των νερών η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική Κορίνθου - Πατρών.

    Προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή και στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης. Νερά άρχισαν να τρέχουν απβ τους τοίχους, στα εξωτερικά ιατρεία, στον προθάλαμο των χειρουργείων και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

    Σήμερα, τα έντονα φαινόμενα έχουν περιοριστεί στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και το πρωί στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές επικρατούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διαρκείας.

    Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από αύριο Τετάρτη, αρχικά στη δυτική Ελλάδα και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 October 2010 - 10:31:06 UTC