Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκληρή αντιπαράθεση, ενόψει εκλογών
  • [02] Συνεδριάζουν Eurogroup και Ecofin
  • [03] Παπαρήγα: "Να αλλάξουν οι συσχετισμοί"
  • [04] Περιοδεία Δρούτσα στη Μέση Ανατολή
  • [05] Νέο κόμμα από την Ντ. Μπακογιάννη
  • [06] "Πυρήνες"- Παραπομπή 12 ατόμων
  • [07] Πλάνα ελληνικής ζωής στην ξενιτιά της Γερμανίας

  • [01] Σκληρή αντιπαράθεση, ενόψει εκλογών

    «Πολιτικό είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Οι πολίτες με την ψήφο τους θα δώσουν το στίγμα για το «που» θέλει να πάει η χώρα. Θα απαντήσουν στο δίλημμα αν θέλουν η χώρα να πάει μπροστά, αν θα συνεχίσουμε να λέμε «ναι» στο δύσκολο έργο για την σωτηρία της Οικονομίας και την εκ βάθρων αναμόρφωση της ή αν θα πάμε πίσω», υπογράμμισε από την Λάρισα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Παράλληλα άσκησε δριμύτατη κριτική στην Νέα Δημοκρατία και στον πρόεδρο της Αντώνη Σαμαρά χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς , μιλώντας μάλιστα για «μαγκιές με πολύ κοντά ποδάρια». Μάλιστα, επανέλαβε την γνωστή φράση για την οποία κατ΄ επανάληψη έχει εγκλιθεί από την αντιπολίτευση και την οποία προεκλογικά υποστήριζε: «Λεφτά υπάρχουν» επανέλαβε και κατηγόρησε τη ΝΔ για «ευκαιριακή πολιτική» και «μαγική συνταγή» για το μηδενισμό του ελλείμματος.

    «Ετοιμάζουν τα χειρότερα μετά τις εκλογές, ας τους αναγκάσουμε να αλλάξουν γνώμη», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, και κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου πως «από τη μία διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό και από την άλλη προστατεύει το ΠΑΣΟΚ από την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, προφανώς γιατί κάτι φοβάται, τόσο για τη δική του περίοδο, όσο και για την περιοδο Σημίτη».

  • Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι, το υπουργικό συμβούλιο. Ο υπουργός Πολιτισμού θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την Ενίσχυση και Ανάπτυξη της Κινηματογραφικής Τέχνης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Συνεδριάζουν Eurogroup και Ecofin

    H οικονομική κατάσταση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, αναμένεται να κυριαρχήσουν στις εργασίες των Συμβουλίων Eurogroup και Εcofin που διεξάγονται σήμερα και αύριο. Στα Συμβούλια θα συμμετάσχει ο Έλληνας υπουργός οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στην πορεία εφαρμογής του προγράμματος σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας.

    Το προσχέδιο του προϋπολογισμού και η επικείμενη δημοσιοποίηση των προβλέψεων της Eurostat για το έλλειμμα του 2009 ενδέχεται να απασχολήσουν ατύπως το Συμβούλιο των υπουργών.

    Όπως αναφέρουν πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η εικόνα της ελληνικής οικονομίας θα αποσαφηνιστεί μετά την αναμενόμενη, για τις 22 Οκτωβρίου, δημοσιοποίηση από τη Eurostat των οριστικών δημοσιονομικών στοιχείων των κρατών μελών της ΕΕ για την περίοδο 2006-2009. Σε σχέση με το θέμα αυτό, κοινοτικές πηγές υπενθύμιζαν ότι περίπου 10 στελέχη της Eurostat βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και από κοινού με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές εργάζονται με στόχο να προσδιορισθεί επακριβώς το ελληνικό έλλειμμα και το χρέος.

    Κάθε επίσημη συζήτηση για την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων είναι μακριά και θα εξαρτηθεί από την επιτυχία της Ελλάδας στη μείωση των ελλειμμάτων , στην ανάκαμψη της ανάπτυξης και της επανάκτησης της εμπιστοσύνης υπογραμμίζει με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real news", o υπουργός Οικονομικών.

    "Ακόμη κι αν αλλάξει η κυβέρνηση στην Ελλάδα, το μνημόνιο θα παραμείνει", δηλώνει ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ και προσθέτει: «Αποτελεσματικά μέτρα έλαβε η σημερινή κυβέρνηση και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Παπαρήγα: "Να αλλάξουν οι συσχετισμοί"

    Στις 7 Νοεμβρίου θα καταγραφεί ο συσχετισμός δυνάμεων που ή θα είναι ευνοϊκός για τον λαό ή για την κυβέρνηση, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Κυψέλης.

    Η κ. Παπαρήγα ανέπτυξε έναν συνολικό προβληματισμό για τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία της ελληνικής οικονομίας υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ηττηθεί η πολιτική που οικοδομήθηκε επί δεκαετίες από τα δύο μεγάλα κόμματα , να ανατραπούν οι πολιτικοί συσχετισμοί και να υπάρξει ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης.

    Υπό το πρίσμα αυτό, είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ, η ενίσχυση των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι απολύτως αναγκαία και εξέφρασε την αισιοδοξία της , λέγοντας ότι στις εκλογές θα υπάρξουν και θετικά μηνύματα για το κόμμα της. Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε τη βεβαιότητα ,ότι αν δεν δεχθούν πλήγμα τα δύο μεγάλα κόμματα , μετά τις εκλογές θα ακολουθήσει νέα επιδρομή κατά των εργαζομένων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Περιοδεία Δρούτσα στη Μέση Ανατολή

    Περιοδεία στη Μέση Ανατολή πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός, η περιοδεία του στη Μέση Ανατολή σ΄αυτή την «κρίσιμη καμπή» για την πορεία της ειρηνευτικής διαδικασίας, ξεκίνησε από την Ιορδανία ακριβώς γιατί ο ρόλος της χώρας και η συμβολή του Ιορδανού μονάρχη είναι ουσιώδεις στη σταθερότητα της περιοχής - «και η Ελλάδα» συμπλήρωσε ο κ.Δρούτσας, «θέλει επίσης να συμβάλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Νέο κόμμα από την Ντ. Μπακογιάννη

    Έτοιμη να ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματος της, στις 21 Νοεμβρίου, δηλώνει με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Η ανεξάρτητη βουλευτής υπογραμμίζει ότι δεν θα πρόκειται για ένα κόμμα διαμαρτυρίας αλλά για μία «πρόταση διακυβέρνησης» και προβλέπει ότι «η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου θα είναι η τελευταία μονοκομματική κυβέρνηση της χώρας».

    Ταυτόχρονα φαίνεται ότι δεν θεωρεί ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να την ακολουθήσει στο νέο πολιτικό φορέα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρ' ότι «έχει άλλη πολιτική διαδρομή».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] "Πυρήνες"- Παραπομπή 12 ατόμων

    Την παραπομπή 12 από τους συνολικά 17 κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" εισηγείται προς το Συμβούλιο Εφετών η αρμόδια Εισαγγελέας Εφετών κ. Ξένη Δημητρίου.

    Η Εισαγγελική λειτουργός στην , πλέον των 120 σελίδων , πρόταση της αποδίδει στους δώδεκα νεαρούς -εκ των οποίων οι τρεις προσωρινά κρατούμενοι- σειρά κατηγοριών που σχετίζονται με τρομοκρατικές ενέργειες όπως η τοποθέτηση βομβών στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης , στο σπίτι του πρώην υφυπουργού κ. Χηνοφώτη και στο γραφείο της, τότε βουλευτού , κ.Λ.Κατσέλη. Επιπλέον ζητά να παραπεμφθούν για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Πλάνα ελληνικής ζωής στην ξενιτιά της Γερμανίας

    Όνειρα φυγής από τη φτώχεια, ξενιτιά και νόστος, σε ασπρόμαυρα πλάνα μισού αιώνα ιστορίας που διαπότισαν «στρατιές» μεταναστών στη Γερμανία από την δεκαετία του '60, επανέρχονται στο σήμερα για να θυμίσουν ό,τι ο χρόνος σκέπασε με τη σκόνη της λήθης.

    Συναισθήματα, δυσκολίες, ανάγκες, αντιστάσεις, όνειρα, απογοητεύσεις, «διωγμούς»: ζωές στον ενικό και στον πληθυντικό μιας ολόκληρης γενιάς που επανέρχονται μέσα από ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα του Γερμανικού Ινστιτούτου Γκαίτε με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την υπογραφή του Γερμανο-Ελληνικού Συμφώνου Προσέλκυσης Εργατών.

    Εννέα βραβευμένες, στην Ελλάδα και τη Γερμανία, ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ Ελλήνων σκηνοθετών -με εξαίρεση τον Fassbinder- που έζησαν στη Γερμανία, ή ζουν ακόμα εκεί, παίρνουν τη θέση τους από σήμερα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα, που αφιερώνεται στους πρωταγωνιστές της μετανάστευσης με τίτλο «1960-2010, 50 Χρόνια Ελληνική Μετανάστευση στη Γερμανία - Η Ιστορία στον Κινηματογράφο» και υπότιτλο «Εικόνες Μεταναστών: Πού βρίσκονται τα σύνορα προς την πατρίδα;»

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 October 2010 - 6:31:03 UTC