Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: "Ετοιμάζουν τα χειρότερα"
  • [02] Αλ. Παπαρήγα: "Μόνη ρεαλιστική λύση το ΚΚΕ"
  • [03] Άρθρο - παρέμβαση του Κ.Σημίτη
  • [04] Μέρκελ: "Απέτυχε το πολυπολιτισμικό μοντέλο"

  • [01] Σαμαράς: "Ετοιμάζουν τα χειρότερα"

    Σφοδρή φραστική επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορώντας τον πως «από τη μία διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό και από την άλλη προστατεύει το ΠΑΣΟΚ από την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, προφανώς γιατί κάτι φοβάται, τόσο για τη δική του περίοδο, όσο και για την περιοδο Σημίτη».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την εκτίμηση πως η κυβέρνηση θα λάβει αμέσως μετά τις εκλογές ακόμα πιο σκληρά μέτρα και γι αυτό κάλεσε τον ελληνικό λαό να αναγκάσει το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει πορεία. «Ετοιμάζουν τα χειρότερα μετά τις εκλογές, ας τους αναγκάσουμε να αλλάξουν γνώμη», τόνισε κάνοντας λόγο για πανικό, που έχει κυριεύσει την κυβέρνηση.

    Σε συνέντευξή του, εξάλλου, στην εφημερίδα Realnews, ο κ.Σαμαράς δηλώνει ότι «η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θεωρεί πλέον το μνημόνιο "αναπόφευκτο", δεν το θεωρεί "μονόδρομο", δεν πιστεύει καν ότι θα σώσει τη χώρα. Το ρεύμα κατά του μνημονίου είναι πλέον πλειοψηφικό και μεγαλώνει».

    Ο κ. Σαμαράς απορρίπτει κάθε συζήτηση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας όλων των κομμάτων. «Η "συγκόλληση" τόσο αντίθετων πολιτικών δεν είναι "εθνική ενότητα", είναι αναζήτηση συνενόχων πριν από το ναυάγιο. Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε συνένοχοι, θέλουμε να αποτρέψουμε το ναυάγιο», δηλώνει.

    Τέλος, χαρακτηρίζει «πολιτικούς φεουδάρχες» τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη, αποδίδοντάς τους ότι «δουλεύουν για λογαριασμό του κ. Παπανδρέου».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Αλ. Παπαρήγα: "Μόνη ρεαλιστική λύση το ΚΚΕ"

    Ως τη «μόνη ρεαλιστική λύση, που υπάρχει σήμερα» παρουσιάζει αυτήν που προτείνει το κόμμα της, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στην εφ. «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Παραπέμπει σε «όλες τις χώρες της Ευρώπης», όπου «ωριμάζει η ιδέα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εχθρός των λαών», εκτιμά ότι ο συσχετισμός δυνάμεων αλλάζει και επιμένει ότι «ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος για όλες της χώρες». Δεν συμπεριλαμβάνει, ωστόσο, στον χάρτη των χωρών αυτών την Κίνα και τη Β. Κορέα, επειδή, όπως λέει, «ο σοσιαλισμός δεν συμβαδίζει με την αγορά και με την κυριαρχία των μονοπωλίων, ούτε επίσης με την οικογενειοκρατία».

    Μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η κ. Παπαρήγα καλεί τους ψηφοφόρους να στηρίξουν «Λαϊκή Συσπείρωση», τους συνδυασμούς του κόμματός της, είναι δεν είναι στον δεύτερο γύρο, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν με το ΚΚΕ. «Δεν έχουμε δύο πρόσωπα. Δίνουμε μάχη για απεγκλωβισμό του λαού από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή άλλα παρόμοια σχήματα», σημειώνει.

    Η κ. Παπαρήγα χαρακτηρίζει τους κυρίους Δημαρά και Μητρόπουλο «αφερέγγυους», έτοιμους «να υπηρετήσουν την κυβερνητική πολιτική, που έχουν στηρίξει». «Τα κόλπα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστά. Βεβαίως, δεν ορκιζόμαστε ότι όλοι οι "ανεξάρτητοι" είναι στο κόλπο. Είναι αναχώματα και ορισμένοι το κάνουν συνειδητά», δηλώνει η γγ του ΚΚΕ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Άρθρο - παρέμβαση του Κ.Σημίτη

    «Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά είναι δυνατό να πετύχουμε», υπογραμμίζει ο πρ. πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σε άρθρο του, στο οποίο αναλύει την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

    Σημειώνει πως «η Ένωση έχει συμφέρον να πετύχει το πείραμα της συμπαράστασης προς την Ελλάδα», αλλιώς «θα ενταθεί κατά πολύ η αμφισβήτηση της ικανότητας της Ένωσης να αντιμετωπίζει εσωτερικές της κρίσεις, θα εξασθενίσει η διεθνής διαπραγματευτική της θέση».

    Ο κ. Σημίτης, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι δανειακές ανάγκες του 2013 και του 2014 συνολικά υπολογίζονται σε ποσό υψηλότερο από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, που μας "ξελάσπωσε" το 2010. Η περίοδος περί το 2013, λοιπόν, προβλέπεται δύσκολη» και προσθέτει πως «για να την αντιμετωπίσουμε θα πρέπει να έχουμε αποκτήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μας σε βαθμό ώστε να συζητήσουμε χωρίς πίεση τη βελτίωση των όρων εξόφλησης των μελλοντικών υποχρεώσεών μας».

    Σύμφωνα με τον πρ. πρωθυπουργό, το τεστ επιτυχίας, ή μη, των προσπαθειών της χώρας, θα γίνει όταν αυτή βγει με κρατικά ομόλογα στις διεθνείς αγορές. «Επιτυχία θα είναι αν δανειστούμε με επιτόκιο 5%, όσο δανείζεται σήμερα η Ισπανία», σημειώνει.

    Εκτιμά ότι για να μπει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης χρειάζονται μείωση των φόρων, κόψιμο των προνομίων «κρατικο-κομματικών μηχανισμών» και ειλικρινής προσπάθεια δικαιότερης κατανομής του εισοδήματος υπέρ των χαμηλόμισθών και των χαμηλοσυνταξιούχων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Μέρκελ: "Απέτυχε το πολυπολιτισμικό μοντέλο"

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι το μοντέλο μιας πολυπολιτισμικής Γερμανίας, όπου φέρονται να συμβιώνουν αρμονικά διάφοροι πολιτισμοί "απέτυχε εντελώς", ενώ η συζήτηση για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών έχει ανάψει στη Γερμανία.

    Ωστόσο η Γερμανία χρειάζεται μετανάστες με εξειδικευμένη επαγγελματική κατάρτιση, καθώς δεν διαθέτει επαρκές εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, τόνισε η Μέρκελ.

    Το "πολυπολιτισμικό" δόγμα, σύμφωνα με το οποίο "ζούμε ο ένας δίπλα στον άλλον και είμαστε ικανοποιημένοι", απέτυχε, είπε η καγκελάριος. "Αυτή η προσέγγιση απέτυχε πλήρως", τόνισε η Μέρκελ σε συγκέντρωση της νεολαίας του συντηρητικού κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στο Πότσνταμ, κοντά στο Βερολίνο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 October 2010 - 10:30:33 UTC