Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Επίθεση" Αντ.Σαμαρά στον Γ.Παπανδρέου
  • [02] Αρθρο - παρέμβαση του Κ.Σημίτη
  • [03] Μέρκελ: "Απέτυχε το πολυπολιτισμικό μοντέλο"
  • [04] Αναβολή της συνόδου κορυφής για τη Μ. Ανατολή
  • [05] Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Φτώχειας

  • [01] "Επίθεση" Αντ.Σαμαρά στον Γ.Παπανδρέου

    Φραστική επίθεση στον Γ. Παπανδρέου για την πρόθεσή του να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την Οικονομία, η οποία θα καλύπτει μόνο την περίοδο 2007-2009, εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από το Αιγάλεω, όπου πραγματοποιεί περιοδεία. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως ο Γ. Παπανδρέου πιστεύει ότι το να διασύρει κανείς τη χώρα του και να λέει όλους τους Έλληνες διεφθαρμένους είναι πολιτική αρετή.

    «Το κόμμα του, όμως, το προστατεύει με το να εξαιρεί την περίοδο Σημίτη, αλλά και τη σημερινή. Με τον τρόπο αυτόν, όμως, διασύρει και την πατρίδα του και το κόμμα του», είπε και πρόσθεσε πως «η ΝΔ θα ψάξει και θα φέρει στο φως όλα τα στοιχεία όσων διέσυραν την οικονομία και συνέβαλαν στη σημερινή κατάσταση, που έχει οδηγήσει τα νέα παιδιά στην ανεργία, τα μαγαζιά να κλείνουν ένα ένα αλλά και στην εθνική κατάθλιψη».

    Ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως θα φέρει στο φως όλα τα στοιχεία, έτσι ώστε να δώσει και πάλι -όπως είπε- το διαβατήριο ελπίδας για τα νέα παιδιά και τους πολίτες.

    Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής στην επίθεση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία. «Αν θέλει πραγματικά να μάθει ποιός διέσυρε την Ελλάδα, ας ρωτήσει οποιονδήποτε στο εξωτερικό, αν μπορεί να βρει συνομιλητές» δήλωσε ο κ. Πεταλωτής στη Νυρεμβέργη. Πρόσθεσε ότι τα αλλεπάλληλα θετικά δημοσιεύματα του ξένου τύπου είναι «η πιο αποστομωτική απάντηση στις στρεβλώσεις του κ. Σαμαρά». Τον προέτρεψε δε «αν θέλει να μάθει πως διεσύρθη η Ελλάδα, ας ρωτήσει τον κ. Καραμανλή, αν μιλήσει ποτέ».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Αρθρο - παρέμβαση του Κ.Σημίτη

    «Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά είναι δυνατό να πετύχουμε», υπογραμμίζει ο πρ. πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σε άρθρο του, στο οποίο αναλύει την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

    Σημειώνει πως «η Ένωση έχει συμφέρον να πετύχει το πείραμα της συμπαράστασης προς την Ελλάδα», αλλιώς «θα ενταθεί κατά πολύ η αμφισβήτηση της ικανότητας της Ένωσης να αντιμετωπίζει εσωτερικές της κρίσεις, θα εξασθενίσει η διεθνής διαπραγματευτική της θέση».

    Ο κ. Σημίτης, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι δανειακές ανάγκες του 2013 και του 2014 συνολικά υπολογίζονται σε ποσό υψηλότερο από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, που μας "ξελάσπωσε" το 2010. Η περίοδος περί το 2013, λοιπόν, προβλέπεται δύσκολη» και προσθέτει πως «για να την αντιμετωπίσουμε θα πρέπει να έχουμε αποκτήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μας σε βαθμό ώστε να συζητήσουμε χωρίς πίεση τη βελτίωση των όρων εξόφλησης των μελλοντικών υποχρεώσεών μας».

    Σύμφωνα με τον πρ. πρωθυπουργό, το τεστ επιτυχίας, ή μη, των προσπαθειών της χώρας, θα γίνει όταν αυτή βγει με κρατικά ομόλογα στις διεθνείς αγορές. «Επιτυχία θα είναι αν δανειστούμε με επιτόκιο 5%, όσο δανείζεται σήμερα η Ισπανία», σημειώνει.

    Εκτιμά ότι για να μπει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης χρειάζονται μείωση των φόρων, κόψιμο των προνομίων «κρατικο-κομματικών μηχανισμών» και ειλικρινής προσπάθεια δικαιότερης κατανομής του εισοδήματος υπέρ των χαμηλόμισθών και των χαμηλοσυνταξιούχων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Μέρκελ: "Απέτυχε το πολυπολιτισμικό μοντέλο"

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι το μοντέλο μιας πολυπολιτισμικής Γερμανίας, όπου φέρονται να συμβιώνουν αρμονικά διάφοροι πολιτισμοί "απέτυχε εντελώς", ενώ η συζήτηση για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών έχει ανάψει στη Γερμανία.

    Ωστόσο η Γερμανία χρειάζεται μετανάστες με εξειδικευμένη επαγγελματική κατάρτιση, καθώς δεν διαθέτει επαρκές εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, τόνισε η Μέρκελ.

    Το "πολυπολιτισμικό" δόγμα, σύμφωνα με το οποίο "ζούμε ο ένας δίπλα στον άλλον και είμαστε ικανοποιημένοι", απέτυχε, είπε η καγκελάριος. "Αυτή η προσέγγιση απέτυχε πλήρως", τόνισε η Μέρκελ σε συγκέντρωση της νεολαίας του συντηρητικού κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στο Πότσνταμ, κοντά στο Βερολίνο.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Αναβολή της συνόδου κορυφής για τη Μ. Ανατολή

    Η σύνοδος κορυφής που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Παρίσι στις 21 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αναβάλλεται, ανακοινώθηκε απόψε από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού.

    "Ύστερα από διαβουλεύσεις, οι ενδιαφερόμενες πλευρές συμφώνησαν να αποφασίσουν μια άλλη ημερομηνία" για τη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής, ανακοινώθηκε από το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

    Η γαλλική προεδρία είχε ήδη αναφέρει την Παρασκευή, την πιθανότητα η συνάντηση αυτή με τους βασικούς πρωταγωνιστές των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στη Μέση Ανατολή, να μην διεξαχθεί την προσεχή εβδομάδα όπως είχε προγραμματιστεί, ύστερα από το πάγωμα των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Φτώχειας

    Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει και στη χώρα μας το φαινόμενο της φτώχειας, καθώς ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες.

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 21% των Ελλήνων βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ ανεπίσημα στοιχεία ανεβάζουν το ποσοστό αυτό στο 25%.

    Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Φτώχειας, το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, μέλος του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Δικτύου, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου που συνεπάγεται ένα τέτοιο δεδομένο.

    Σύμφωνα με το Δίκτυο, οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού βρίσκονται σε έσχατο σημείο και συμπληρώνονται πληθυσμιακά από τα χαμηλότερα στρώματα της μεσαίας τάξης που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση για τις οικογένειες και τα παιδιά τους.

    Όπως τονίζουν τα μέλη του Δικτύου σήμερα είμαστε μάρτυρες ενός φαινομένου, όπου αντί το κράτος να παρέχει προστασία απέναντι στη φτώχεια, την ανεργία και την ασθένεια, οι πολίτες έχουν αφεθεί στην τύχη τους, ιδιαίτερα τα παιδιά και οι νέοι, που αποτελούν τα τραγικότερα θύματα αυτής της κατάστασης. Μάλιστα στοιχεία που αφορούν το 2007 αναφέρουν ότι 450.000 παιδιά μέχρι 17 χρόνων ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

    Σύμφωνα με την έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών για το 2008 της ΕΣΥΕ, με στοιχεία που συλλέχθηκαν το 2007, το ποσοστό των φτωχών έμεινε αμετάβλητο παρά την οικονομική ανάπτυξη που γνώριζε τότε η χώρα. Ένας στους πέντε Έλληνες, δηλαδή 2.186.869 άνθρωποι, βίωναν εκείνη την περίοδο τη φτώχεια και συγκέντρωναν ετήσιο εισόδημα 6.480 ευρώ το χρόνο.

    Στο πλαίσιο του έτους κατά της φτώχειας, μέλη του Ελληνικού Δικτύου θα βρίσκονται στην πλατεία Καπνικαρέας όπου θα μοιράσουν υλικό και θα συνομιλήσουν με τους πολίτες για το πώς αντιλαμβάνονται την έννοια της φτώχειας.

    Παράλληλα, από τις 8 έως τις 14 Νοεμβρίου θα προγραμματίσει συνεντεύξεις σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, προβολές ταινιών ανάλογου περιεχόμενου καθώς και διάφορες τοπικές εκδηλώσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 October 2010 - 6:30:54 UTC